nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Chocolate

Geboortejaar: februari 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 16-09-2021
Toegevoegd:
18-08-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 16 september 2021: Chocolate doet het voorbeeldig goed in de opvang. Zijn opvangmama is helemaal gek op hem en hun andere hond vind het ook duidelijk gezellig! Chocolate verbleef ook enige weken hier toen hij als pup werd gevonden en wat een enorme stappen heeft hij ondernomen sindsdien! Hij is letterlijk en figuurlijk gegroeid en opgebloeid. Waar hij eerder wantrouwig en zelfs uit angst kon happen, begroet hij nu vrolijk en enthousiast. Vreemde mensen worden wel eerst goed bekeken, niet iedereen verdiend zijn volle vertrouwen vanaf minuut een maar na minuut twee is hij dan toch wel nieuwsgierig en gaat hij begroeten of zelfs uitdagen voor een spelletje.

Helaas ondanks dat Chocolate voorbeeldig is met de katten in huis vind de oudste kat zijn aanwezigheid toch ongemakkelijk. Daarom zoeken we met spoed een ander plekje voor hem. Chocolate loopt hier los op veilige plekken en ondanks de podenco die in hem zit zal hij altijd de mens of het spelen met zijn maatjes kiezen boven het achter konijnen aan te rennen, dat is niet zijn ding! Wel heeft hij soms dan toch bananen in die prachtige en enorme oren van hem want ja, als hij even bezig is dan is hij bezig! Vandaar dat hij alleen op veilige plekken los kan. Dit is ook zeker iets dat niet vanzelfsprekend is en zal veilig en voorzichtig moeten worden opgebouwd bij zijn nieuw gezin. Hopelijk komt zijn gouden mand, voor altijd, snel! 10 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 18 augustus 2021: Chocolate doet zijn naam eer aan...wat een beeldschone verschijning is hij toch! Maar ook van binnen is deze kanjer een heerlijk chocolaatje met een onverbeterbaar leuk en zacht karakter. Chocolate werd in een ravijn gevonden met zijn broertjes. Ze waren allemaal ontzettend bang en geen mens gewend. Gelukkig werd deze knapperd al snel geadopteerd en inmiddels is hij al ruim een jaar deel van een familie. Een familie die helemaal gek op hem is...en hij op hun!

Helaas moesten ze halsoverkop vertrekken en dus hebben we tijdelijke opvang voor deze lieverd gevonden gelukkig maar we zoeken met spoed een definitieve forever familie die hij weer trouw mag zijn want dat mist hij en daar verlangt hij duidelijk naar! Het asiel is voor dit gevoelig kereltje echt geen optie. Dit zou hij niet aan kunnen ondanks dat hij dol is op andere honden en bij iedereen, groot of klein, reu of teef, oud of jong, meteen zijn plek weet te vinden. Nee...Chocolate heeft een eigen familie nodig, het asiel zou hem diep ongelukkig maken.

Chocolate is niet een typische pup of bijna - puber. Hij weet zijn plek goed te vinden zowel bij honden maar ook bij katten hebben we nu in de opvang gemerkt. En bij kinderen is hij gewoon...ONGELOOFELIJK. Zo zacht, zo voorzichtig en zo lief...maar ook zo gek en speels als je hem maar wil krijgen. Echt een voorbeeldig gedrag voor een nog zo jonge hond! 

De toekomstige familie moet wel rekening houden dat Chocolate geen drukte stad met veel verkeer of lawaai is gewend. Dit is hij nu allemaal aan het leren bij zijn tijdelijke opvang mama en roedel met wie hij na een paar dagen al blij en trots netjes buiten door de straat meeloopt. Maar het huiselijke leven, binnen, de regels, de routine, het trouw mogen zijn aan een eigen familie...dit kent deze enorme lieverd maar al te goed.

We hopen echt dat hij snel weer die stabiliteit, routine en dat eigen plekje krijgt waar hij zo enorm naar verlangt. Chocolate is gezond en helemaal reisklaar... en heeft die forever familie echt keihard nodig. Hij zal die kans zonder twijfel met 4 poten aannemen!

 

Video