nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Simba

Geboortejaar: november 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 17,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
26-07-2021

Omschrijving

Asiel Malaga Animales y Plantas:

Simba is één van de honden die het langst bij ons is en één van de meest bijzondere. Hij werd gered toen hij nog maar 9 maanden oud was van een veld met zijn 4 broers, de één nog banger dan de ander. Ondanks zijn jonge leeftijd moet Simba uit de eerste hand het kwaad van de mens en de slechte kant van de wereld hebben gekend. Al zijn broertjes en zusjes zijn al geadopteerd en nu is Simba overgebleven, alleen en verdrietig, in de hoop dat iemand hem de kans geeft om zijn happy end te beleven.

De eerste dagen in het asiel waren verschrikkelijk voor hem. Hij was zo bang dat hij alleen zijn toevlucht zocht bij zijn broers, proberend op een rolletje te gaan liggen en te verdwijnen. Hij wilde niet naar ons kijken, hij wilde niet eten, hij beefde elke keer als hij ons zag en plaste en poepte zelfs omdat hij zo bang was.

De tijd ging verstreek en beetje bij beetje realiseerde hij zich dat we hem geen pijn zouden doen, hij liet toe dat we naar hem toe kwamen en hem aanraakten. Elke dag een beetje meer. Hij begon te eten waar we bij waren en zelfs uit onze handen. En als we hem aanraakten trilde hij niet meer, hij begon te genieten van knuffelen.

Tegenwoordig is Simba een totaal andere hond, maar in het begin is hij nog erg verlegen. Hij loopt al heel goed aan de lijn, loopt netjes met je mee, zonder te trekken, behalve als hij bang wordt. Dit gebeurt als er veel mensen of harde geluiden zijn, dus we laten hem altijd uit met een veiligheidstuigje en laten hem nooit los lopen. Simba houdt van wandelen op het platteland, hij vindt het heerlijk om te snuffelen en wandelen in het gras. Hij leefde altijd samen met vrouwtjes en mannetjes geleefd en vond ze allemaal leuk. Ook in de auto gedraagt ​​hij zich heel netjes. Het is wel zo dat wanneer het tijd is om hem te verzorgen hij dat niet leuk vindt als je hem op een ruwe manier benadert en hij probeert dan weg te gaan, maar hij heeft nooit lelijk gedaan. Simba is nog steeds bang dat we hem pijn gaan doen maar we zijn er zeker van dat hij, als hij bij een lieve familie thuis woont, veel sneller vooruit zou gaan. Simba zoekt een rustige en geduldige familie die ervaring met angstige honden heeft. Het zou geweldig zijn als er al een zelfverzekerde hond aanwezig zou zijn waar hij een voorbeeld aan had, omdat het zijn angst enorm zou verbeteren. Hij heeft een familie nodig bij wie hij zich veilig en geliefd kan voelen, zodat hij zijn hart volledig kan openen en kan genieten van het gelukkige einde waar hij al zo lang op wacht en verdient.

(Input 26 juli 2021)