nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Iris

Geboortejaar: februari 2019
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 46
Gewicht: 17
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 24-06-2022
Toegevoegd:
07-07-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 24 juni 2022: nieuwe video geplaatst

Update 9 mei 2022: Begin april is Iris naar Nederland gekomen. Dat was een hele verandering voor haar, maar ze doet het voorbeeldig! Vanaf het begin is ze ontzettend lief en sociaal en ze is in huis heel rustig. In de omgang is Iris voorzichtig, in die zin dat ze niet gauw op de voorgrond zal treden. Ze wacht rustig en geduldig af en gaat gewoon even zitten of blijft even staan om te kijken wat er gaat gebeuren. Tuurlijk wordt er hier en daar zeker gesnuffeld. Er wordt vriendelijk gegroet naar andere hondjes en mensen en naar de katten in huis kijkt ze eigenlijk niet om, op een kort snuffelmomentje na.

Nieuwsgierig is ze zeker wel. Wat wil je ook in zo’n nieuwe omgeving. Als we buiten zijn is eerst alles interessant. Zoveel nieuwe indrukken dat moet even indalen en als het dat doet, is ze echt aan het genieten. Tuurlijk schrikt ze nog wel eens. Een krijsende Hollandse gans die overvliegt (zo eentje heeft ze waarschijnlijk in Spanje nog nooit gehoord) of een fladderende plastic zak die door een steegje waait gaan niet onopgemerkt voorbij, maar wat ze dan doet is even stil staan en de situatie goed observeren. Dat is alles. De wandelingen zijn één van haar favoriete activiteiten. Met de andere honden die we tijdens de wandeling tegenkomen gaat ze heel relaxed om. Je kan echt zien dat Iris de hondentaal uitstekend spreekt. Dat zagen we ook thuis. Iris woont samen met vijf andere honden, maar vanaf dag één wist ze onmiddellijk haar plekje in de roedel.

Iris is in huis een genot om om je heen te hebben. Ze eet goed, drinkt goed, houdt van snacks (vooral de onbewaakte als ze de kans krijgt) en is vanaf dag één zindelijk. Iris is ook reuze slim. In verband met een lichte score op Leishmania krijgt Iris daarvoor nog pilletjes en ze weet al precies wanneer en waar en hoe ze die krijgt. Juist! ’s Avonds in de keuken met een plakje leverworst. In augustus wordt Iris opnieuw getest en hopelijk zijn haar waarden dan helemaal okay. Ook ‘s nachts hoor je Iris niet. Zelfs de eerste nacht niet toen ze zomaar in een vreemd nieuw mandje lag.

We denken dat Iris ook prima als enige hondje in huis kan zijn. Ze gaat heel sociaal met de andere honden in huis om, maar kan ook prima op haar zelf zijn. Al is ze dol op mensenaandacht. Ze houdt enorm van knuffelen en dicht tegen je aan liggen. Af en toe kijkt ze op en richt ze haar blik op je zo van “Je mag me nu wel weer even aaien, het is alweer tien hele minuten geleden” en dat doen we dan ook graag want het is een groot plezier om haar zo gelukkig te zien.

Iris is met haar goudblonde vachtje niet alleen een gouden hondje van buiten, maar ook zeker van binnen. Ze heeft een hartje van goud. Wil alles voor je doen. Ze houdt onvoorwaardelijk van je en is met heel weinig heel tevreden. Als ze voelt dat je van haar houdt en om haar geeft, is ze de grootste lieverd en het trouwste maatje dat je je maar kunt wensen. Zo simpel is het. 6 nieuwe foto's toegevoegd.

Geschiedenis uit het asiel La Huella Verde Olvera:

Update 1 maart 2022: Iris is ontzettend lief, altijd vriendelijk, rustig en ze hunkert naar aandacht en liefde. In het asiel is echter een chronisch tekort aan tijd waardoor het voor haar voelt alsof ze er niet meer toe doet. Iris begint er echt onder te lijden dat ze geen eigen mens heeft. Daarom is ze met hoge nood op zoek naar een opvangplekje in Nederland waar Iris een poosje mag logeren en door liefde kan aansterken. Maar natuurlijk nog beter is dat plekje waar ze voor altijd mag blijven.

Kun jij IRIS helpen? Ze zal je ontzettend dankbaar zijn.♥

Neem vrijblijvend contact met ons op via:

Update 23 februari 2022: Iris is een hele lieve en vriendelijke hond, ze is erg rustig dus ideaal voor iets oudere mensen of mensen die graag ontspannen wandelen.

Toen we haar gered hebben, was ze erg bang en dat is niet zo vreemd omdat ze toen verlaten op straat leefde en moeder van pups was. Haar puppy's werden van haar gestolen maar gelukkig konden sommige gered worden, die zijn nu veilig, maar van andere weten we niet waar ze zijn. En daarna werd ze ook nog eens gered werd met een vangkooi. Gelukkig is ze alles vergeten en was ze een vrolijke en hele lieve hond. Maar ze is niet blij meer, ze is verdrietig!

Iris woonde meer dan 1 maand bij een opganggezin in huis waar ze heel gelukkig was maar die opvang is voorbij en sinds ze terug moest naar het asiel is ze de ongelukkigste hond die er is. Ze wil nauwelijks bewegen, ze is zelfs een paar kilo aangekomen sinds ze niet meer wil spelen en zelfs niet wandelen. Als je dicht bij haar komt, laat ze je haar aaien, ze gaat zelfs op de grond liggen zodat je haar kunt blijven knuffelen, maar er zijn veel honden en we hebben geen tijd om haar alle knuffels te geven die ze nodig heeft. Ze speelt nauwelijks met de andere honden, hoewel ze met alle honden kan opschieten (groot en klein) maar ze heeft geen zin om te spelen.

Wat zou het geweldig voor haar zijn als Iris geadopteerd zou worden, ze heeft veel geleden en we willen zo graag dat ze gelukkig is. Ze kan samenleven met alle honden (ze was vroeger bang voor grote honden, maar nu niet meer) en ook met katten. Daarnaast is ze dol op kinderen en kan ze ook als enige hond geadopteerd worden.

Iris wordt, ondanks dat ze gecastreerd is, elke 6 maanden loops. Ze gaat echter nog een keer terug naar de operatiekamer om te zien wat dit veroorzaakt en om te proberen het op te lossen. We weten dat ze maar één oog heeft en dat ze dus niet perfect is, maar de familie die haar adopteert zal ervaren dat ze de beste hond is die ze hadden kunnen uitkiezen, lief, loyaal en met een groot hart. De honden die het meest lijden zijn het meest dankbaar.

In de video is te zien hoe goed ze aan de lijn loopt en hoe dol ze is op knuffels, wie geeft Iris haar welverdiende kans en alle knuffels die ze maar wil? 8 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 7 juli 2021: Iris heeft een jaar lang verlaten op straat geleefd, ze woonde in een vervallen huis. Ze is in die tijd moeder geweest, sommige baby’s overleefden het niet maar anderen konden worden gered. Omdat Iris erg bang was lukte het ons niet om haar te redden. Elke dag zetten we eten voor haar neer, op dezelfde tijd en op dezelfde plek om een routine te krijgen. Dit lukte en uiteindelijk konden we haar vangen met een vangkooi. Toen Iris gered werd had ze maar één oog en was ze loops, dus is ze snel gecastreerd om te voorkomen dat ze nog meer baby's zou krijgen. Iris woont in een pleeggezin en heeft haar angsten overwonnen. Ze vertrouwt de mens en vindt het heerlijk om knuffels en liefde te krijgen. Over Iris moeten we wel vertellen dat, ondanks dat ze gesteriliseerd is, ze toch weer loops is. De dierenarts heeft ons verteld dat het onmogelijk is voor haar om zwanger te worden omdat ze geen baarmoeder heeft, maar de familie die haar adopteert moet weten dat ze elke 6 maanden loops kan worden. Iris is een onderdanig, rustig en heel lief hondje die het heerlijk vindt om geknuffeld te worden. Iris is dol op kleinere honden, ze wil graag met de kleine honden spelen maar ze heeft respect voor grote honden. Ze kan met grotere honden samenleven, maar ze heeft liever kleinere. Ze woont in het pleeggezin samen met katten en dat gaat goed. Met mensen is ze eerst wat verlegen, maar na een paar knuffels zal ze je schaduw zijn, ze vindt het heerlijk om bij mensen te zijn, ze is erg lief en aanhankelijk. Wie geeft dit lieve meisje een kans en gaat samen met haar genieten van een leven vol liefde en knuffels.

 

Video

dogstars