LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Pumba

Geboortejaar: november 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 45
Gewicht: 17,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 12-04-2023
Toegevoegd:
23-06-2021

Omschrijving

Asiel Malaga Animales y Plantas:

Update 12 april 2023: Pumba is een klein en handzaam hondje, hij is nieuwsgierig en alert, alles trekt zijn aandacht, hij is erg actief, vrolijk, heel liefdevol en erg leuk, hij houdt van spelen en rennen door de tuin. Pumba haalt alles uit zijn 30 minuten speeltijd, het spelen met de bal wordt dan afgewisseld met de knuffels en verwennerijtjes van de vrijwilligers. Pumba is superlief en zoekt constant de vrijwilligers om hun aandacht te vragen, hij heeft ook geen problemen met andere honden, hij kan heel goed overweg met zowel teven als reuen.

Pumba is probleemloos in de omgang, hij is erg sociaal en zacht en hij is nu aan het leren om aan de lijn te lopen en dat doet hij elke dag beter. Pumba is nieuwsgierig naar katten, hij blaft veel naar ze, maar we denken dat hij met een goede begeleiding geen problemen met ze zou hebben. Pumba is niet gewend om in een drukke omgeving te leven dus een plekje midden in een drukke stad zal waarschijnlijk niet goed voor hem zijn.

Ondanks dat het beter gaat met Pumba zoekt ze nog steeds een rustige en geduldige familie of baasje die ervaring heeft met angstige honden. Ook zou de aanwezigheid van een andere sociale en stabiele hond nog steeds geweldig voor hem zijn. 9 nieuwe foto's en video toegevoegd

Input 23 juni 2021: Pumba is voor ons een heel speciale hond. Hij werd gered van een veld met zijn 4 broertjes en zusjes, allemaal erg angstig. Hij zit nu bijna een jaar in het asiel. Ondanks zijn jonge leeftijd weet Pumba uit de eerste hand hoe slecht mensen kunnen zijn. De eerste dagen in het asiel waren erg moeilijk voor hem. Hij was zo bang dat hij steeds zijn toevlucht zocht bij zijn broertjes en zusjes, hij rolde zichzelf op als een bal om zo te proberen te verdwijnen. Hij wilde niet naar ons kijken, hij wilde niet eten, hij beefde elke keer als hij ons zag en plaste en poepte zelfs van angst. De dagen en weken gingen voorbij en beetje bij beetje realiseerde hij zich dat we hem geen pijn zouden doen, hij liet ons naar hem toe komen en hem aanraken. Elke dag een beetje meer. Hij begon te eten waar we bij waren en zelfs uit onze handen. We hebben besloten hem in een pleeggezin te plaatsen en daar is hij nu 2 maanden en heeft hij grote vooruitgang geboekt. Tegenwoordig is Pumba een totaal andere hond, alhoewel hij in het begin nog wel erg verlegen is. Hij loopt al heel goed aan de lijn, hij loopt met je mee zonder te trekken, behalve als hij bang wordt, wat meestal gebeurt als er veel mensen zijn of met harde geluiden. Dus we laten hem altijd uit aan een veiligheidstuig en we laten hem nooit los. Pumba vindt het heerlijk om te wandelen op het platteland, hij houdt van snuffelen en wandelen in het gras. Thuis ligt hij graag in zijn bedje en af ​​en toe komt hij even bij je langs om gedag te zeggen. Hij heeft met verschillende hondjes samengewoond en hij vond ze allemaal erg lief. Hij gedraagt ​​hij zich in de auto ook heel goed. Pumba zoekt een rustige en geduldige familie of baasje die ervaring heeft met angstige honden. Het zou ook geweldig zijn als die familie of baas al een hondje zou hebben omdat dat hem enorm zou  steunen. Pumba heeft een familie of baasje nodig bij wie hij zich veilig en geliefd zal voelen, zodat hij zijn hartje volledig kan openen en kan genieten van het gelukkige leven dat hij verdient.

 

Video

dogstars