nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Django

Geboortejaar: januari 2015
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 63
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
11-06-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Django heeft heel zijn leven aan een korte ketting moeten overleven. Toen hij bij ons kwam deed hij niks anders dan in rondjes blijven lopen. Continue... Alsof hij nog aan de ketting zat. Hartverscheurend vooral ook omdat de andere hondjes in de groep helemaal gestrest raakten en hem gingen afstraffen ze begrepen die spanning niet. Dit zorgde voor nog meer stress en jullie raden het al...nog meer rondjes draaien. Vreselijk!
Gelukkig heeft Django inmiddels een beetje zijn draai (nooit beter gezegd) weten te vinden in het asiel en ook in de groep. Ik probeer hem elk weekend mee te nemen naar het dorp en strand. Even er lekker tussenuit. Normaal zou dit niet ideaal zijn want nieuwe luchtjes en dan weer terug in de groep zorgt vaak voor strubbelingen maar in Django zijn geval zijn deze uitjes van levensbelang en juist noodzakelijk. Buiten het asiel draait hij amper rondjes meer en geniet hij intens van zijn omgeving. Zowel de mensen als de natuur maar ook vooral de rust en geen blaffende honden om hem heen. Wat een andere hond...een wereldhond!
In de auto gaat hij meteen netjes braaf liggen en eenmaal aangekomen springt hij weer enthousiast de auto uit. Django heeft geen jachtinstinct en is gek op het strand. Helaas zijn er hier geen veilig omheinde gebieden waar we hem los kunnen laten maar wat geniet hij wanneer we met hem rennen aan de lange riem...hij en wij!
De honden op straat worden netjes begroet en ook een terrasje pakken is hij inmiddels gewoon. Hij zal niet schooien aan tafel en gaat al snel rustig liggen. Dit doen we wel altijd na een lange wandeling wanneer hij al moe en voldaan is uiteraard.
Django doe je geen plezier met lawaai, veel verkeer of drukte. Het is echt een hond die geniet van bij een eigen mens te horen en zijn maar vooral van het delen van lange wandelingen in de natuur. Een andere hond is fijn maar geen must bij hem. Django heeft stabiliteit, rust en een eigen mens nodig om trouw te zijn. Hij leert ontzettend snel en graag en zal zonder enige twijfel een ontzettend trouwe vriend zijn voor diegene die hem adopteert. Django is gecastreerd en helemaal reisklaar. We hopen dat hij snel de tralies achter zich kan laten en volop kan gaan genieten van het echte leven!

(Input 11 juni 2021)

Video