nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Canela

Geboortejaar: september 2015
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 55
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
11-06-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Canela hebben we weggehaald bij een jager. Het is een gevoelig en verlegen meisje dat met rust en tijd opbloeit tot een ondeugend podenco meisje met gevoel voor humor!
Ze verblijft nu 5 maanden in de opvang bij een goede kennis en draait helemaal mee in de roedel. Ze is duidelijk blij met routine en een eigen zacht bedje is ook een luxe die ze niet meer kwijt zou willen. Elke ochtend begroet ze haar opvang mama dol enthousiast om daarna lekker te gaan rennen met de rest van de honden op het omheinde terrein. Vooral de andere podenca is ze beste maatjes mee maar ook de kleinere hondjes vind ze gezellig en speelt ze graag mee. De kat van de buren...is erg interessant, of ze met katten zou kunnen samenleven zonder spanning zouden we eerst even moeten testen. Canela doe je absoluut geen plezier als je haar meeneemt naar drukte. Veel mensen, verkeer of lawaai, daar is dit meisje niet voor gemaakt. Of in ieder geval nog absoluut niet gewend tot nu toe.
Bij haar eigen mens voelt ze zich helemaal veilig en thuis inmiddels. In de natuur wandelen, lekker knuffelen of samen bankhangen vind ze super maar je moet wel eerst haar vertrouwen winnen. Ook laat Canela al echte podenco streken zien af en toe. Zo verzameld ze doekjes of verstopt ze je schoenen in de tuin als je ze laat slingeren. Een goed excuus om alles meteen op te ruimen zeg maar als je niet ‘s ochtends voor je werk de tuin wil afspeuren op zoek naar je tweede schoen. Canela heeft een grappig jachtinstinct. Ze wil het niet weten maar bakt er gewoon niks van! Toch kan ze zichzelf urenlang bezig houden in de bosjes. Tijdens de buitenwandelingen trekt ze amper aan de riem en let ze wel goed op je, dan heb je haar aandacht zonder enig probleem en geniet ze met volle teugen.
Canela is geen beginnershondje maar zal zonder enige twijfel heel snel opbloeien op de goede plaats.

Hopelijk krijgt ze die kans snel!

(Input 11 juni 2021)

Video