nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Telma

Geboortejaar: mei 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 50
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 23-02-2022
Toegevoegd:
02-06-2021

Omschrijving

Asiel La Huella Verde Olvera:

Update 23 februari 2022: Telma is één van die honden waar je automatisch blij van wordt als je ze ziet. Telma heeft namelijk het vermogen om je meteen aan het lachen te maken. Ze is blij, lief, braaf, grappig... en ze houdt van mensen, ze is altijd blij in de nabijheid van  een mens, hoe oud die ook is. Telma zal bij elke familie passen, als het een actieve familie is dan is ze actief, als ze van rust houden dan is ze rustig. Ze is als een terreinwagen, zowel goed voor de bergen als voor de stad, en zo is Telma ook.

Telma is dol op mensen, zowel vrouwen als mannen en zowel volwassenen als kinderen. Ze kan perfect samenleven met honden, groot of klein, maar ze kan ook goed als enige hond in een familie leven omdat ze toch altijd de voorkeur geeft aan mensen. Als ze geadopteerd wordt door een familie met honden dan heeft het de voorkeur dat er maximaal 2 honden al aanwezig zijn, omdat ze gestrest kan raken als er veel dieren in huis zijn. Telma speelt graag met de bal, ze is speels en soms een beetje ondeugend. Ze gedraagt zich altijd netjes, is zindelijk en in huis maakt ze niets kapot.

Als ze in een huis is, laat Telma in eerste instantie haar afhankelijkheid van de mens zien maar ze leert heel snel. Dit betekent dat Telma het niet leuk vindt om alleen te zijn, maar ze heeft geen verlatingsangst. Ze zal niets kapot maken, ze is dan alleen onzeker en zal huilen maar als ze eenmaal gewend is aan haar nieuwe thuis, houdt ze ermee op. Ideaal voor haar zou een familie zijn die niet meer dan een paar uurtjes van huis is, nog mooier zou het zijn dat Telma mee naar het werk kan, ze is erg respectvol en gehoorzaam! 11 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 1 augustus 2021: Telma’s was gereserveerd in Spanje maar helaas is haar adoptie daar niet doorgegaan. Telma zit in een pleeggezin sinds we haar castratie hebben uitgevoerd en ze voelt zich zo goed thuis dat het gastgezin heeft gezegd dat ze daar mag blijven tot ze een permanent thuis heeft gevonden. Telma woont daar samen met twee andere honden (een vrouwelijke Podenco en een mannelijke Labrador) en kan goed met hen opschieten. Thuis is ze heel gehoorzaam en lief, ze vindt het heerlijk om naast mensen te slapen, knuffels te krijgen... en als ze gaan wandelen houdt ze ervan om te rennen en te genieten van de natuur. Ze loopt heel goed aan de lijn. Wie geeft dit lieve meisje een kans op een heel nieuw leven bij een lieve familie. 9 nieuwe foto's en video toegevoegd

Input 2 juni 2021: Telma werd gered van een weg, ze was op zoek naar eten en stond op het punt te worden overreden. Ze was niet bang, dus als je haar gewoon riep, kwispelde ze met haar staart en kwam ze dichterbij. Telma zat vol teken en was erg mager, je kon zien dat ze al langere tijd verlaten was, mogelijk al sinds het jachtseizoen in februari eindigde. Telma is een hele lieve, blije, aardige, speelse hond, ze is echt één brok pure liefde. Met andere honden is ze erg grappig, speels en onderdanig, met katten is ze niet getest. Telma is verder heel lief, grappig, vriendelijk en lief naar mensen en kinderen vindt ze ook erg leuk. Telma is positief getest op Ehrlicha en Anaplasma en is hiervoor onder behandeling, ze wacht op de herhaling van haar bloedtest. Bij wie mag Telma gaan genieten van de rest van haar leven, ze zal haar kans maar wat graag aannemen en ook een aanwinst voor haar nieuwe familie zijn.

 

Video

dogstars