nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Maple - NL

Geboortejaar: februari 2012
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 48
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 30-08-2021
Toegevoegd:
18-05-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 30 augustus 2021: Lieve Maple is een makkelijk meisje dat heel goed is met andere honden, zindelijk is vanaf dag 1, met katten kan samenleven, prima een aantal uur alleen kan zijn (hier wel met andere honden samen), graag mee gaat wandelen en dan liefst lekker lang wandelen in een groene omgeving. Als een echte Podenco gebruikt ze graag haar neus om lekkere geurtjes op te snuiven.

Ze kan prima mee in de auto, maar zelf erin springen doet ze bij mij niet. Ze kan waaks zijn op geluiden die ze niet kent.

Maple is geen bange hond, maar kan wel onzeker zijn in contact met mensen "wat ga je met me doen?". Als ze een klik met je heeft, dan vindt ze knuffelen fijn. Ze eet goed en regelmatig een kluifje vindt ze heerlijk. Op omheind terrein kan ze goed los en als je worst bij je hebt, dan komt ze zich graag even melden voor een stukje. Ze vindt het heerlijk om te snuffelen en af en toe een sprong te doen voor ??? (nog geen muis gevangen). Voor verkeer is ze niet echt bang, maar wel kan ze schrikken van geluiden van verkeer zoals een knal van een uitlaat. Toen er een tijdje geleden een eindje verder zo’n kanon stond om vogels weg te jagen was ze behoorlijk angstig en wilde weg uit het parkje. Ook voor vuurwerk zal ze heel bang zijn.

Maple loopt in telgang en als ze stil staat laat ze haar ellebogen wat naar buiten zakken. Daar lijkt ze “te flexibel”, maar ze lijkt er geen last van te hebben.

Verder rolt ze wel graag in dingen die voor haar interessant ruiken, maar die voor mensen minder aangenaam ruiken zoals rotte vis. ?

Waar staat Maple haar gouden mandje? Ze is nu bijna 5 maanden in Nederland en echt toe aan haar eigen thuis!! 

Input 18 mei 2021: Maple is in april naar Nederland gekomen om hier haar levensgeluk te vinden en haar pensioen te vieren. Helaas heeft deze 9 jarige dame hierin al een tegenslag gehad met een eigen thuis dat werd geannuleerd terwijl ze onderweg was. Hoog tijd om Maple voor te stellen en zo haar eigen thuis te vinden!

Maple is een mooie Podenco dame met prachtige oogjes. Na 5 jaar shelter is het een grote overgang om in een huis te leven en dat gaat Maple heel goed af. Ze zoekt echter wel een thuis bij ervaren mensen, want ze is geen bange hond, maar wel een hele onzekere hond. Dit komt misschien raar over, maar we gaan proberen het een beetje uit te leggen...

Maple is heel snel onzeker en nerveus in contact met mensen. Ze voelt zich het beste als je haar met rust laat en contact vanuit haar laat komen. In huis durft ze dan bijv. toch best snel wel in de buurt op de bank te komen liggen, maakt zelf af en toe contact voor even een aaitje onder de kin. Benader jij haar zelf dan vertelt ze met haar hele lijfje en haar oogjes dat ze het eng vindt en niet weet wat er gaat komen. Een ander voorbeeld is dat ze meteen bij de deur staat om mee te gaan wandelen,  maar het aanlijnen en omdoen van haar tuig vindt ze heel spannend. Ze duikt dan wat in elkaar. Nog een voorbeeld is dat ze toch best makkelijk even aan mensen durft te snuffelen in de lift of buiten, maar als mensen haar dan aandacht geven zie je weer de onzekerheid. Ze bevriest dan een beetje. Maple zoekt een eigen thuis waar al een leuke stabiele hond is die ook nog wel wil spelen. In haar opvanggezin zijn 3 oudere galgo heren (beetje saaie pieten) en 2 katten. Met de katten samen gaat ook goed met een beetje wennen van beide kanten. Maple haar hondentaal is prima en ze maakt heel makkelijk, respectvol en open contact met andere honden. 

Deze dame zoekt mensen die houden van lange wandelingen in bossen en andere mooie groene plekken. Ze kan een vlot tempo inzetten en daarmee ook wel druk op riem zetten. Veel mensen houden niet van een hond die trekt aan de riem, maar Maple corrigeren maakt haar heel onzeker en doet de band met haar mens geen goed. Als je meegaat in haar tempo, die druk op de riem accepteert en haar ruimte geeft, letterlijk (lange lijn) en figuurlijk, dan zie je haar meer zichzelf worden met de tijd. Dit vraagt dagen en meerdere keren wandelen op de zelfde plek, ze gaat dan meer snuffelen en loopt hierdoor rustiger. Ze kan plotselinge stops maken met haar neus in het gras of in de lucht om geurtjes op te snuiven en als "haar mens" zijnde kun je dan even genieten in het hier en nu, maar ook van Maple zó te zien. Met wandelen is er nu nog niet veel contact met haar, want ze is bezig met haar eigen ding. Als je stopt, je klein maakt en haar uitnodigt om naar je toe te komen, dan durft ze dat ook. Momenten van contact met Maple vragen rustige beloning met stem en geen groot enthousiasme, want daar wordt ze dan weer onzeker van. Iets lekkers aanpakken uit de hand durfde ze met wandelen na 4 dagen ze in haar huidige opvanggezin, de volgende dag was dat weer eng. En ze is ook wel kieskeurig qua snacks... hahaha.

Wat Maple zoekt zijn haar eigen mensen die haar door ruimte en tijd te geven zekerder zien worden en kunnen genieten van al die stapjes. Deze mensen krijgen dan een leuke lieve Podenco dame in huis die nog veel mooie en leuke kanten van zichzelf zal gaan laten zien. Ondanks de onzekerheid is Maple eigenlijk een hele makkelijke huisgenoot, want ze is hartstikke zindelijk, kan een paar uur alleen zijn (na even wennen), heeft geen problemen met meerijden in de auto (durft er nog niet zelf in te springen), dol op wandelen, sociaal met andere honden. Ze zal genieten van een huis met een veilige tuin of mogelijkheid om lekker los te kunnen op een omheind losloopveld. 

Geschiedenis uit het asiel Apasa:

Update 14 juli 2020: Onze lieve Maple woont nog steeds in het asiel. Ze maakt er ondertussen het beste van en klaagt nooit. Ze geniet van haar wandelingen, speelt in de grote speelkennel en doet tukjes met haar vriendje Petch. Dat klinkt allemaal niet zo heel vervelend, maar het blijft toch een leven in een hokje. Wij zouden haar zo graag een lieve familie geven, regelmatig wandelen, een warm bedje en veel knuffels.

Wellicht schrikt het Houdini verhaal uit 2018 af… het was inderdaad zo dat Maple af en toe blokje om ging toen ze pas in het asiel was. Maple kan nu echter rustig alleen gelaten worden in de speelkennel. De ontsnappingsdrang lijkt er uit. Natuurlijk is het zaak om haar in de gaten te houden als ze in een nieuwe omgeving gaat wonen, maar wij denken dat het nu allemaal wel mee valt.

Er moet toch een geweldige familie met een lekkere veilige tuin op zoek zijn naar een lief en rustig podencomeisje? 2 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 24 december 2019: Maple, ooit een lokale beroemdheid maar nu vergeten door de inwoners van Javea. En dat terwijl het zo’n ontzettend lief meisje is. Wandelen is een feestje met Maple. Ze loopt keurig aan de lijn, geen getrek maar gewoon lekker wandelen. Ze geniet van het gevoel van gras onder haar pootjes, en een lekker knuffeltje tussendoor dat mag van Maple elke dag wel. Helaas is een wandeling geen dagelijkse kost, maar als ze weer aan de beurt is geniet ze dan ook intens! Met haar kennelmaatje Petch leeft ze heel rustig samen. Op andere honden die we onderweg  tegenkomen reageert ze nauwelijks. Gewoon een heel rustig dametje dat niets liever wil dan een warme mand bij een lieve familie. Bij wie mag Maple komen genieten? 4 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Update 15 november 2018: Maple is echt een bijzonder hondje. Lees maar bij de vorige beschrijving haar unieke geschiedenis. Wat een ontzettend dapper en slim meisje. Helaas nog steeds in het asiel. Voor haar is zo’n hokje helemaal niets. Als je langsloopt smeekt ze om eruit te worden gehaald. Ze vindt wandelen buiten zo fijn. In het begin nog een beetje timide maar als ze gewend is aan je dan merk je hoe bijzonder lief dit hondje is. Ze is zoet bij andere honden. Wij vrijwilligers hopen op een fijn stabiel huis met mensen die houden van wandelen en die dit unieke fijngevoelige hondje op waarde weten te schatten! 10 nieuwe foto’s toegevoegd.

Input 5 februari 2018: Een echte lokale beroemdheid, dat is onze Maple! Haar redding in de eerste sneeuw in jaren heeft zelfs de krant gehaald. Begin 2017 werd er gemeld dat een podenco met pups zich schuil hield in het rotsgebergte. Dappere mensen is het gelukt ze allen te redden. Maple is waarschijnlijk door jagers gedumpt omdat ze zwanger was. Het is onvoorstelbaar hoe ze allen hebben kunnen overleven buiten zonder eten in de sneeuw! Het komt vast door de goede zorgen van moeder Maple. Maple is het afgelopen jaar een rustig, knuffelkontje geworden. Ze is nu ook vrijwel meteen op haar gemak bij vreemde mensen. Je kunt rustig een terrasje pikken met haar, ze wandelt goed aan de lijn en is sociaal met andere honden. Echt een heerlijk hondje om om je heen te hebben. Het enige probleempje met Maple is dat ze een professionele ontsnapper is. Een echte Houdini. Toen ze pas in het asiel was heeft ze zichzelf diverse keren uitgelaten. Ze kwam altijd weer terug, maar toch... kan van alles gebeuren als een hond alleen losloopt. Maple woont nu in een kennel waaruit ze niet kan ontsnappen. Ze is dus veilig maar we zouden het echter vreselijk vinden als dit mooie, lieve meisje haar leven zou moeten slijten in het asiel. We zoeken voor Maple ervaren podenco-eigenaren die ons meisje scherp in de gaten houden. Bij voorkeur mensen die "buiten" wonen zodat als Maple toch een keer een blokje om gaat, ze in ieder geval veilig is. Een lieve familie zonder tuin maar fan van lange wandelingen is natuurlijk ook welkom! We doen graag een GPS tracker kado zodat ze in geval van nood snel gevonden is. Wij hopen dat een lieve familie deze dame een kans geeft een maatje voor het leven te worden. Want dat zal ze zijn!

Video