nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Alba - NL

Geboortejaar: december 2014
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 69
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
16-05-2021

Omschrijving

In de opvang in Nedeland: 

Oh lieve, mooie Alba. Door persoonlijke omstandigheden en met heel veel pijn en verdriet in ons hart, moeten onze wegen scheiden. We weten dat jij een beter thuis verdient. Alba kwam na veel gezoek, gewik en geweeg, in december bij ons wonen in Den Haag. Vijf december was de dag dat we je op gingen halen en je was ook echt een cadeau. Zo'n ontzettend lief, mooi, elegant, gek, eigenwijs. Je karamel bruine ogen kijken recht je ziel in en we waren direct verkocht. De match was perfect, je paste perfect bij ons en we hebben ook zo ontzettend van je genoten de tijd dat je bij ons was. Helaas nu de wegen van je twee baasjes zich scheiden merkten we dat dit ook veel stress met zich mee bracht voor jou. Het zou betekenen dat je vaker en langer alleen thuis zou moeten zijn, we zouden niet meer zo veel aandacht aan je kunnen geven die je 100% verdient, en je zou wekelijks van omgeving moeten wisselen. Al deze factoren hebben ervoor gezorgd dat wij denken dat het beter is dat we een andere fijne familie voor je gaan zoeken. Een familie die wat meer thuis is, voor stabiliteit kan zorgen, misschien een mooie tuin en hopelijk wat oudere kinderen om lekker mee te spelen. Je bent een fantastische hond en we weten zeker dat je hoe dan ook, waar je ook terecht komt, weer net zo geliefd zou zijn. 

Alba is een ontzettende knuffelkont en grappenmaker. In het begin zou ze je wel wat testen maar ze leert graag en doet alleen voor koekjes (en ander eten). Ze heeft al zo veel geleerd in de korte periode bij ons. En hoe meer ze leert en des te beter ze het doet, de meer je haar vertrouwen ziet groeien. Ze is in een korte tijd, van een hond die wel wat kale plekjes had, een beetje nerveus op straat kon zijn, uitgegroeid tot zo'n ontzettend trots en mooi beest. We zijn haar ook steeds meer gaan vertrouwen en na een maand kon ze al stukjes los op het strand. Ze loopt dan als een dressuur paardje zo mooi, neus in de wind, staart omhoog gekruld. Dit is ook wanneer ze het meest in haar element is, lekker rennen, gek doen met een tak of een balletje, of in het bos eindeloos gaten graven. We vinden het dan ook zo jammer dat we minder tijd voor haar hebben, want dit is wat ze het liefst doet. Lange wandelingen, autoritjes, strand, bos, duingebied, zo lang ze maar met je mee mag op avontuur. Eenmaal thuis aangekomen is het een echte 'couch potato', ze ligt het liefst bij je op de bank of dicht in de buurt om zo lekker te knuffelen. Ze vindt het heerlijk om helemaal ingepakt onder kleedjes te liggen en ze kan dan ook eindeloos lopen snurken. Alba is een echte mensen hond, ze vindt eigenlijk iedereen leuk die ze ontmoet. Ze is niet heel erg gefocust op andere honden, af en toe een beetje spelen maar daarna zoekt ze dan toch de aandacht van andere mensen op. Ze laat zich altijd aanhalen en steekt haar kopje dan tevreden en triomfantelijk omhoog met bijna een glimlach op haar gezicht. 

Alba is ons blijven verassen de maanden dat ze bij ons was. Met de juiste aandacht en zorg gaat ze sprongen vooruit en kun je zien dat ze ontzettend op de baas is gefocust. Ze is een fantastisch Podenco meisje die al het goede in de wereld verdient. We hopen dan ook zo snel mogelijk een nieuw huis voor haar te vinden, waar ze rustig haar vleugels neer kan strijken en altijd mag blijven. We denken dat Alba het goed zou doen in een familie, stel of met een baas waar geen andere honden zijn. Ze kan op zijn tijd nog wel wat dominant zijn naar andere honden. Alba kan met wat oudere kinderen, wij verwachten vanaf 10/11/12 jaar oud, ze is altijd vriendelijk en nieuwsgierig. Alba kan ook met katten. Ze heeft de afgelopen maanden met een kat gewoond en kijkt er eigenlijk niet op of om van. We verwachten ook dat ze het best ergens geplaatst zou kunnen worden waar ze niet veel alleen thuis zou zijn. Ze kan dit wel, het gaat alleen niet van harte, en we merken dat het haar veel stress oplevert wat zich uit in niet willen eten etc. Alba is een hond die het heel goed doet met rust en regelmaat. Stabiliteit is erg belangrijk voor haar. 

We verwachten dat ze het hoe dan ook goed zou doen. Met lieve nieuwe baasjes en veel liefde is het een hond die zich erg snel aan je hecht en je dan ook niet meer loslaat.

(Input 16 mei 2021)

Video