nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Alba - NL

Geboortejaar: december 2014
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
16-05-2021

Omschrijving

In de opvang in Nedeland: 

Update 23 juni 2021: Alba begint aan mijn mini roedeltje te wennen. Vandaag deed ze veel met mijn Shed samen. Hij dronk water uit de schone sloot hier, dat doet hij  elke dag, ze ging naast m staan en deed hetzelfde. Ook gingen ze samen, bij een ander deel van het water, het gras van de tegels plukken, dat is ook een hobby van Shed. Ze eten ook samen blubber uit een speciale blubberpek waar mijn Estrella ook altijd haar dagelijkse hapje blubber nam, ik hou van natuurlijk  gedrag bij honden , en omdat ze nu meer met Shed doe zie ik hoe zeer zij dat fijn vindt.

Alba zoekt dus wel degelijk contact met honden ook al is ze ook graag bij mensen. Ik merk het ook op de losloop terreinen dat ze graag andere honden groet, een goed teken. En tuurlijk blijven er altijd honden zijn die ze niet leuk vindt maar dat is normaal, niet iedere hond hoeft samen te klikken. Bij teefjes is het soms afwachten maar ook dat vind ik normaal gedrag.

Korte tijd even los rennen aan een sleeplijn was een succes, hierdoor kon ze even haar ei kwijt op een semi veilig grasveld aan het water. Na de rensessie kwam ze meteen terug en liep gewoon naast me mee. Ze is super trainbaar, jachtgedrag zie ik nog niet echt. Wel rent ze naar de duiven of eksters als die op mijn schutting zitten maar ja, dat beschouwt ze inmiddels als haar terrein.

Alba reageert op de kater van de buurvrouw, die heeft een kattenbel omdat die anders alle vogels vermoord. Ze blaft dan wel maar laat zich wel afleiden en stopt dan met blaffen. Dat zal op den duur zo wie zo wel minder worden, Shed doet het bij tijd en wijle ook wel.

Ze heeft ook samen met mij de buurvrouw bezocht zodat ze de katten kon zien. Daar is ze eigenlijk best rustig tegen. Ik had haar aan de lijn anders graaft ze tuin van de buurvrouw uit dus dat doen we maar niet. Het is zo leuk om te zien hoe ze een nieuwe omgeving verkend, alles wordt bekeken en besnuffeld, hoog en laag, dus ook vrolijk op haar achterpoten staand. Inmiddels vindt ze het ook minder erg als ik het huis alleen verlaat. Ze blaft naar maar 1 minuut en is dan stil, ze is wel blij als ik weer terug kom. Dat is wel handig want ja ik moet ook wel eens weg. Alba heeft ook niet meer de neiging om dan aan de deurklink te trekken want ze weet gewoon dat ik terug kom. Ze vertrouwt eigenlijk best wel heel snel mensen. Natuurlijk heb ik dit ook eerst geoefend door naar de buurvrouw te gaan, voordeur uit en door de voordeur van de buurvrouw naar binnen. Ze bleef stil. Daarom durf ik nu weg.

In huis loopt ze ook steeds minder achter mij aan, dit is sinds een paar dagen. Ze vertrouwt het dat ik niet zomaar weg zal blijven, ze gaat dicht tegen me aanzitten als ik haar aanhaal, ze krijgt lekkers en eten en ze mag dingen wel en andere soms ook niet. Het mooie is dat ik gedrag wat ik niet leuk vind kan stoppen door bij haar te gaan staan en 1 x te vertellen waarom ik iets niet leuk vind, in een lagere rustige stem, dan kijk ik nog even en dan zet ik een hoge stem op om te vragen of ze me even wil volgen.

Op momenten dat ze het niet leuk vindt om aan de riemen te zitten wil ze ook wel eens trachten deze door te bijten. Wat helpt (ze zit toch dubbel gezekerd) is dat ik stilsta, één riem op de grond laat vallen. Ik reageer dan niet en als ze dan de riem loslaat neem ik ‘m weer op en  loop verder. Gaat ze weer happen sta ik weer stil, gooi de losse lijn op de grond tot ze ophoudt en ga dan weer rustig beide lijnen in mijn hand nemen en verder lopen. Het fijne is dat ik dit ook kan doen als ik alle honden aan de lijn heb. Mijn eigen honden staan namelijk stil zodra ik hun lijn op de grond leg.

We lopen regelmatig aan het water bij een breed schuin grasveld. Boven is wel een weggetje maar daar komt amper verkeer. Als een hond beneden loopt kunnen ze dat weggetje niet zien. Alba is hier heel af ten toe even los maar dit zijn korte momenten. Op de meeste momenten heb ik het koord  vast, dit is voornamelijk om haar gedrag goed te kunnen zien. Haar aandacht gaat vooral naar het water en het gras en de bomen daar en Osiris en Shed en daar maak ik gebruik van maar ze is zo lief. Ze komt zichzelf melden, ze wil niet zonder mens en zonder haar maatjes. En als ze graaft bestaat de wereld om haar heen niet meer, dat is mooi.

Alba schrikt werkelijk nergens van, terwijl shed vrachtwagens, bouwgeluiden en in- en uitlaad geluiden heel eng vind interesseert haar dat niets. Als ergens een autodeur of huisdeur open staat steekt ze zoals een echte podenco betaamt haar snoet naar binnen. Ze is een bemoeial en nieuwsgierig, ook als er mensen met tassen voorbij lopen, steekt ze haar neus daar in.

We zijn met z’n allen, met de tram, naar het strand geweest. In de tram blijft ze rustig en als het kan kijkt ze door het raam naar buiten. Alba deed het heel goed, ze is even los geweest en bleef goed bij me, ze rent met de andere honden en komt ook samen met hen terug. Op het terras doet ze ook heel goed, ze blijft ze heel rustig overal naar kijken.

Alba is ook heel sociaal naar kleine hondjes en ze laat zich ook terug roepen als ik zie dat andere honden haar te druk vinden. Ze vindt het fijn om met de anderen samen te struinen dus een kleine roedel of een ander reutje zou heerlijk zijn voor haar.

Thuis is Alba een 1e klas Diva, ze is dan letterlijk en figuurlijk een schoothondje. Als ik in mijn tuin zit dan komt ze heel vaak ook erbij, ze heeft een eigen graafplek gekregen en daar houdt ze zich redelijk aan. Maar laat vooral je cappuccino niet staan dan steekt ze haar lange tong er in.

Het contact met Shed verloopt goed en rustig, ze ligt steeds vaker even naast hem.

Ik wens voor haar dat ze echt een lieve adoptant krijgt, ze is zo aanhankelijk, echt een Wereld Podencootje. Bent u nieuwsgierig geworden naar Alba, ze is in Nederland dus maak gerust eens een afspraak om haar te bezoeken.

Ik hoop echt op een adoptant die de podenco kent en niet bang uit gevallen is om haar toch wat vrijheden te gunnen. Zou mooi zijn als dat in Den Haag. Zoveel fijne gebieden zonder echt wild. Dan kan ze ook niet getriggerd worden.

Input 16 mei 2021: Oh lieve, mooie Alba. Door persoonlijke omstandigheden en met heel veel pijn en verdriet in ons hart, moeten onze wegen scheiden. We weten dat jij een beter thuis verdient. Alba kwam na veel gezoek, gewik en geweeg, in december bij ons wonen in Den Haag. Vijf december was de dag dat we je op gingen halen en je was ook echt een cadeau. Zo'n ontzettend lief, mooi, elegant, gek, eigenwijs. Je karamel bruine ogen kijken recht je ziel in en we waren direct verkocht. De match was perfect, je paste perfect bij ons en we hebben ook zo ontzettend van je genoten de tijd dat je bij ons was. Helaas nu de wegen van je twee baasjes zich scheiden merkten we dat dit ook veel stress met zich mee bracht voor jou. Het zou betekenen dat je vaker en langer alleen thuis zou moeten zijn, we zouden niet meer zo veel aandacht aan je kunnen geven die je 100% verdient, en je zou wekelijks van omgeving moeten wisselen. Al deze factoren hebben ervoor gezorgd dat wij denken dat het beter is dat we een andere fijne familie voor je gaan zoeken. Een familie die wat meer thuis is, voor stabiliteit kan zorgen, misschien een mooie tuin en hopelijk wat oudere kinderen om lekker mee te spelen. Je bent een fantastische hond en we weten zeker dat je hoe dan ook, waar je ook terecht komt, weer net zo geliefd zou zijn. 

Alba is een ontzettende knuffelkont en grappenmaker. In het begin zou ze je wel wat testen maar ze leert graag en doet alleen voor koekjes (en ander eten). Ze heeft al zo veel geleerd in de korte periode bij ons. En hoe meer ze leert en des te beter ze het doet, de meer je haar vertrouwen ziet groeien. Ze is in een korte tijd, van een hond die wel wat kale plekjes had, een beetje nerveus op straat kon zijn, uitgegroeid tot zo'n ontzettend trots en mooi beest. We zijn haar ook steeds meer gaan vertrouwen en na een maand kon ze al stukjes los op het strand. Ze loopt dan als een dressuur paardje zo mooi, neus in de wind, staart omhoog gekruld. Dit is ook wanneer ze het meest in haar element is, lekker rennen, gek doen met een tak of een balletje, of in het bos eindeloos gaten graven. We vinden het dan ook zo jammer dat we minder tijd voor haar hebben, want dit is wat ze het liefst doet. Lange wandelingen, autoritjes, strand, bos, duingebied, zo lang ze maar met je mee mag op avontuur. Eenmaal thuis aangekomen is het een echte 'couch potato', ze ligt het liefst bij je op de bank of dicht in de buurt om zo lekker te knuffelen. Ze vindt het heerlijk om helemaal ingepakt onder kleedjes te liggen en ze kan dan ook eindeloos lopen snurken. Alba is een echte mensen hond, ze vindt eigenlijk iedereen leuk die ze ontmoet. Ze is niet heel erg gefocust op andere honden, af en toe een beetje spelen maar daarna zoekt ze dan toch de aandacht van andere mensen op. Ze laat zich altijd aanhalen en steekt haar kopje dan tevreden en triomfantelijk omhoog met bijna een glimlach op haar gezicht. 

Alba is ons blijven verassen de maanden dat ze bij ons was. Met de juiste aandacht en zorg gaat ze sprongen vooruit en kun je zien dat ze ontzettend op de baas is gefocust. Ze is een fantastisch Podenco meisje die al het goede in de wereld verdient. We hopen dan ook zo snel mogelijk een nieuw huis voor haar te vinden, waar ze rustig haar vleugels neer kan strijken en altijd mag blijven. We denken dat Alba het goed zou doen in een familie, stel of met een baas waar geen andere honden zijn. Ze kan op zijn tijd nog wel wat dominant zijn naar andere honden. Alba kan met wat oudere kinderen, wij verwachten vanaf 10/11/12 jaar oud, ze is altijd vriendelijk en nieuwsgierig. Alba kan ook met katten. Ze heeft de afgelopen maanden met een kat gewoond en kijkt er eigenlijk niet op of om van. We verwachten ook dat ze het best ergens geplaatst zou kunnen worden waar ze niet veel alleen thuis zou zijn. Ze kan dit wel, het gaat alleen niet van harte, en we merken dat het haar veel stress oplevert wat zich uit in niet willen eten etc. Alba is een hond die het heel goed doet met rust en regelmaat. Stabiliteit is erg belangrijk voor haar. 

We verwachten dat ze het hoe dan ook goed zou doen. Met lieve nieuwe baasjes en veel liefde is het een hond die zich erg snel aan je hecht en je dan ook niet meer loslaat.

 

Video