nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Livia

Geboortejaar: juli 2016
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 44
Gewicht: 14
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
16-05-2021

Omschrijving

Opvang Greet:

Livia verscheen tijdens de winter in een van de dorpen van Priego de Córdoba waar een van de vrijwilligers van Union Animal woont. Livia werd door veel inwoners van de stad gezien en heel veel van hen hebben de vrijwilliger gewaarschuwd dat deze hond in de steek was gelaten en dat haar gezondheid zorgwekkend was. De vrijwilliger besloot haar te gaan zoeken maar vond haar niet, maar gelukkig zag een vriendin van haar Livia en belde de vrijwilliger. De vrijwilligster en haar vriendin hebben haar lang kunnen volgen maar de hond was bang en liet zich niet gemakkelijk vangen. Na een paar uur ging de uitgeputte hond een kerk op de top van de berg binnen en daar kon ze gevangen worden en in veiligheid worden gebracht.

De vrijwilligster vertelde dat ze nogal wat honden van de straat had opgepikt  maar dat deze hond tot dusver helaas de grootste indruk op haar heeft gemaakt: ze was extreem mager en haar botten waren over haar hele lichaam te zien, ze zat helemaal onder de vlooien en ze had een kapotte rechtertand. Ze was achterdochtig en angstig maar toen ze op een warme plek terecht kwam met een bak eten, gaf ze zich over en was ze dankbaar na al de tijd die ze tot dan toe had moeten lijden.

Ze lieten Livia een paar dagen herstellen, omdat ze het nodig had, en daarna kreeg ze haar eerste controle. Toen kwamen ze er ook achter dat ze een chip en een eigenaar had: een jager. Een jager die, net als vele andere jagers, toegewijd is aan het grootbrengen van honden om te jagen en als ze ze niet langer nodig hebben of niet langer bruikbaar zijn, gooien ze hun honden op straat. Het was duidelijk dat ze de hond niet aan deze jager zouden teruggeven en, na enkele dagen van gesprekken, wonnen de vrijwiligers het “gevecht” en slaagden ze erin om haar in het asiel te laten blijven.

Sinds we Livia hebben opgehaald is ze is bij de vrijwilligster thuis en wordt ze goed verzorgd en wordt er van van haar gehouden. Het heeft werk en tijd gekost om haar weer de gezondheid en de blijdschap te geven dat ze verdiende, aangezien het leishmania-niveau, toen ze werd gered, heel erg hoog was. Dit en haar extreme ondervoeding gingen hand in hand, ze moest aankomen en een behandeling starten om haar leishmania te stabiliseren en het is gelukt! Ze is in perfecte gezondheid en met weer een heel leven voor haar. Ze heeft maar twee allopurinol-pillen per dag nodig voor een goede gezondheid en verder, en dat is wel het belangrijkste, vooral eten, knuffels en liefde.

Livia is een hond met een geweldig karakter. De mensen die haar vaker zien en haar kennen, houden van haar, en degenen die haar niet kennen omschrijven haar als enigszins wantrouwend en afstandelijk. Maar de realiteit is dat Livia precies weet bij wie ze veilig is: dat zijn de mensen die haar een slaapplaats, een bak eten, aandacht en genegenheid geven. Dat is waar Livia echt van houdt en wat ze waardeert.

Nu zijn de vrijwilligster en haar partner haar favoriete mensen en zij omschrijven haar als: erg aanhankelijk en speels. Thuis gedraagt ze zich perfect, ze is zindelijk, leeft heel goed samen met de twee honden die ook in het huis wonen, ze houdt van wandelen, rennen, spelen met haar knuffel, de bal, maar haar grootste hobby is eten. Ze heeft een grote eetlust, ze is ook steeds in je nabijheid tijdens het koken voor het geval er iets valt en voedsel is ook prima te gebruiken als beloning. Livia weet al heel goed hoe ze aan de riem moet lopen en als ze met andere honden vriendjes is, doet ze graag wedstrijdjes hardrennen waarbij Livia de snelste en meest atletische is. Bij bepaalde honden kan ze dominant zijn, maar ze stopt hier snel mee als je haar corrigeert.

Voor andere mensen: familie, vrienden en vreemden, heeft ze niet veel interesse. Maar zodra ze zich zelfverzekerd voelt en je haar aait en wat lekkers geeft, zal ze wel even bij je komen.

Livia is voor de vrijwilligster speciaal, ze hebben met haar een fysieke en persoonlijke verandering meegemaakt en elke dag toont ze haar waardering voor alles wat ze voor haar, met veel plezier en energie, hebben gedaan. Wil jij haar nieuwe beste vriend(in) worden? Adopteer haar, leer haar kennen, geef haar de tijd om je te vertrouwen en laat haar je verrassen met haar grote persoonlijkheid. Livia is net begonnen met een nieuw leven, een echt goed leven, het leven dat ze verdient heeft.

(Input 16 mei 2021)

Video