nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Senna - NL

Geboortejaar: oktober 2008
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
09-05-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Senna is een ècht prachtige Podencodame van bijna 13 jaar. Ze komt oorspronkelijk van Tenerife en is na 4 jaar in een gezin in Nederland terug gekomen van adoptie vanwege familieomstandigheden. Ze verblijft momenteel in de opvang. Senna is het Nederlandse klimaat dus al goed gewend, evenals de ervaring om als liefdevol huisdier in een gezin mee te draaien. Senna is goed gedomesticeerd: ze is zindelijk, ze luistert naar verbale correcties en ze snapt de routine die wij als mensen hanteren. Wanneer wij naar boven gaan om te slapen, geeft Senna geen kik. Er wordt niet aan de deur gekrabd en we worden in de ochtend niet onaangenaam verrast door rommel, vernielde planten of verscheurde kussens. Ook laat ze je rustig uitslapen! Senna vindt zowel kinderen als andere honden helemaal leuk.

Ze is rondom gezond en haar gewrichten zijn nog prima. Ze heeft één blind oog en haar achterpoten kunnen nog wat meer spieropbouw hebben. Veel beweging is dan ook een pré.

Vanwege haar respectabele hoge leeftijd is ze onder controle voor haar gebit, heeft ze wel haar rust nodig en plaatsen we haar niet in een gezin met kleine kinderen.

Sociale omgang mensen:

Senna heeft geen traumatische ervaringen met mensen. Mensenhanden worden niet geschuwd en Senna zoekt zowel vrouwen als mannen actief op voor een aai en een knuffel. Senna lijkt, in de paar weken dat ze in de opvang is, al wat gehecht. Als ze je begroet in de ochtend of na werktijd maakt ze van enthousiasme een speelse sprong en heeft dan een enthousiast kwispelende staart. Senna kan prima alleen thuis zijn in het gezelschap van een andere hond. Hoogstwaarschijnlijk vindt ze het in haar eentje ook heerlijk bij mensen die altijd thuis zijn. Ze houdt van autorijden en loopt ook nog wel een stukje naast de fiets.

Sociale omgang andere honden:

Senna is een openhartige nieuwsgierige dame die een gezonde fase van sociale ontwikkeling heeft doorlopen: Ze kan het uitstekend met andere honden vinden, voelt bij andere honden aan welke speels te benaderen zijn, welke voorzichtig te benaderen zijn en welke liever helemaal niet benaderd willen worden. Senna stemt haar eigen gedrag op dit vlak goed af met de ander. In de opvang met 2 reuen (6 en 12jr) zien we dat Senna hen niet actief opzoekt. Senna zoekt lekker haar eigen plekje in de woonkamer om haar rust te pakken. De bank is inmiddels favoriet. Heel sporadisch nodigt zij de jongste reu uit om een kort moment mee te spelen.

Samen de bank of het honden-bed delen is geen probleem. Buiten kijkt ze nauwelijks naar hen om en snuffelt zij het liefst naar alle interessante geurtjes in de groene omgeving. Samen naar muizen graven doet ze dan wel weer graag. En met resultaat..

Jachtinstinct:

Het is overduidelijk waarom juist Senna (vermoedelijk) door de jager is uitgezocht om mee te jagen en/of mee te fokken: Senna heeft een oersterk jachtinstinct. Vanwege deze sterke drang kan ze niet los. Senna lijkt hier zelf best content mee te zijn, immers, zij is niet anders gewend. Aan de riem loopt ze netjes mee door de buurt en aan de lange lijn geniet ze van de ruimte om te snuffelen en te graven in de natuur. Dit kan ze lang volhouden en dit heeft ze ook zeker nodig! Wanneer Senna op deze momenten haar ding mag doen, komt ze vol in haar kracht te staan. Ze oogt dan jong, vitaal, scherp, sterk en gedreven. Ze is met enige overtuiging redelijk snel weer uit deze modus te halen. Senna kan door haar jachtinstinct niet geplaatst bij andere huisdieren dan soortgenoten. De katten in de opvang beschouwt zij als prooi. Wanneer Senna katten opmerkt, schiet zij gelijk in de jachtmodus. Ze blaft en ze gilt en wil maar 1 ding; ze pakken. Een zelfde reactie heeft ze op kippen, egels en konijnen.

Ze ligt het liefst op de bank met uitzicht op de schutting, daar zie je de katten het best. Afleiden werkt overigens wel goed.

Wie geeft deze lieverd haar welverdiende oude dag waarbij ze ook nog een echte Podenco mag zijn?

(Input 9 mei 2021)

Video