nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Noa - NL

Geboortejaar: juni 2016
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: ca. 18
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 22-05-2021
Toegevoegd:
08-05-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 22 mei 2021: Noa zit nu ruim twee weken bij ons in de opvang en ze heeft zich erg snel aangepast aan ons leef ritme en dagelijkse bezigheden. Op werkdagen gaat ze met ons en onze uitlaatservice mee werken. Ze vindt het heerlijk om in het bos bezig te zijn, op zoek naar muisjes in de houtstapels, soms komt ze even spelen met andere honden of even een sprintje trekken. We wandelen in een omheind bos, dus Noa kan daar lekker haar gang gaan, maar ze komt toch heel vaak even checken waar we zijn. Ze kent haar naam inmiddels goed, dus ze komt ook als je haar roept. Buiten het omheinde bos hebben we haar uiteraard nog niet losgelaten, maar ook aan de lange lijn vermaakt ze zich prima!

Tijdens de wandelingen is het een échte Podenco. Ze houdt enorm van wandelingen, geniet van alle geurtjes en de natuur. Maar ruikt ze een muis in een stapel hout of boomstam, dan wil ze daar ook echt even naartoe. Lekker graven vindt ze ook heerlijk! Als ze na een paar minuten niets vindt, dan kun je haar weer heel makkelijk meekrijgen. We zoeken voor Noa een echte Podenco liefhebber als baasje, die deze ‘apenstreken’ alleen maar kan waarderen ?.

Binnen in huis gedraagt ze zich nog altijd heel braaf, ze is zindelijk en maakt niets stuk. Ze kan zichzelf goed vermaken met een knuffel of met een kluifje. ’s Nachts ligt ze lekker los in de huiskamer te slapen met de andere honden.

We hebben er sinds kort nog een opvanghond bij thuis en we merken wel dat Noa wat moeite heeft met delen. Als er iemand aandacht krijgt, komt Noa zich meteen melden en wil dan ook heel graag een aaitje. Ook met botjes en kluifjes vindt ze delen wat lastig en dan heeft ze liever geen andere hond in de buurt. De katten kunnen gek genoeg wel heel dichtbij komen en wij kunnen het ook gewoon afpakken. We plaatsen Noa daarom het liefste als enige hond, ze zou het liefste alleen alle aandacht van de baas(jes) hebben. Met katten is ze erg goed, zowel binnen als buiten.

Kortom, Noa is een heerlijk Podenco meisje die graag een baasje zoekt wat veel met haar wil knuffelen en wandelen. Bij voorkeur een baasje met een tuin zodat ze daar ook even lekker rond kan lopen. Je krijgt een hele hoop liefde van Noa terug en je hebt er een reuzegezellig vriendinnetje aan! 6 nieuwe foto's en nieuwe video geplaatst.

Input 8 mei 2021: Noa was op zoek naar een opvangplek omdat haar adoptanten helaas allergisch bleken te zijn. Ze is begin april vanuit Tenerife naar Nederland gekomen en zit sinds een paar dagen bij ons in de opvang.

Noa is een lief, zachtaardig, ietwat onzeker Podenco teefje van ongeveer vijf jaar. Ze leeft bij ons samen met drie andere Podenco’s, een teefje en twee reutjes, en dat gaat allemaal prima. Ook met onze twee katten heeft ze geen enkel probleem. Wij werken als hondenuitlaatservice en we merken dat Noa grote groepen honden en honden die heel direct in haar persoonlijke ruimte komen, vrij spannend vindt. Ze weet dan niet goed wat ze moet doen, maar als ze haar ruimte geven, dan probeert ze zelfs al wat te spelen!

Noa wandelt in de wijk en in het park netjes mee aan de riem, in het bos of op de open velden is ze die etiquette echter vergeten en gaat haar jachtmodus aan. Noa heeft veel jachtinstinct, ze ruikt de muisjes in de houtstapels al van ver en springt er vol overtuiging in. Ook konijnen ruiken reuze interessant, maar het is dan ook een echte Podenco.

Thuis is ze erg rustig en relaxt. Ze ligt graag te slapen in een mand of gaat zelf ergens rustig spelen met een knuffeltje. Ook in de tuin gaat ze lekker ergens (bij voorkeur in het zonnetje) liggen. Ze slaapt bij ons beneden gewoon lekker in een mand en dat gaat prima. Ze maakt niets stuk en kwispelt vrolijk als je ’s morgens beneden komt.

We zoeken voor Noa een baasje die houdt van een wandeling en die het jachtinstinct van de Podenco begrijpt. Knuffelen met het baasje staat ook héél hoog op haar verlanglijstje! Een andere hond hoeft van Noa niet perse, ze vindt knuffels van het baasje veel leuker!

Noa is pas net bij ons in de opvang, maar ze is helemaal klaar voor een definitieve adoptie!

 

Video