nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Julius - NL

Geboortejaar: februari 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gewicht: 28
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
01-05-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Zoek jij een lieve hond? Dan stop maar met zoeken en ontmoet JULIUS.

Deze ongelooflijke lieverd is 4 jaar. Hij komt oorspronkelijk uit Tenerife, is al 2,5 jaar in Nederland en vanwege familieomstandigheden terug gekomen van adoptie. Zijn terugkeer naar de stichting heeft dus helemaal niets met Julius te maken want hij is echt de ideale hond. En waarom, dat vertellen we je graag.

Wij denken dat Julius een mix is van een herder en een podenco. En goed nieuws, hij heeft het beste van beiden in zich! Julius is zacht van karakter, ontzettend lief, heel trouw en loyaal. Wat een rust straalt deze hond uit. En hij wil het zo graag goed doen voor je.  

Julius buiten

Je kan hem geen groter plezier doen dan door er met hem op uit trekken. Of je nou op het strand wandelt, de bossen, parken, woonwijk, het maakt niet uit, hij vindt het fantastisch om buiten te zijn en geniet daar enorm van. Daar komt ook nog eens bij dat hij perfect mee loopt aan de riem en alle honden leuk en gezellig vindt. Julius spreekt de hondentaal heel goed. Hij dringt zich niet op in een roedel, doet graag mee en vindt het leuk om erbij te horen. Als hij zin heeft speelt hij en daagt hij honden uit voor een spelletje maar net zo makkelijk trekt hij rustig zijn eigen plan. Julius kan op termijn los want hij is gericht op zijn baasje en de roedel. En dan vindt hij het heerlijk om te rennen. Natuurlijk moet je wel eerst een vertrouwensband met hem opgebouwd hebben. Hij luistert goed naar zijn naam. Voor zover zichtbaar heeft Julius nauwelijks jachtinstinct.

Julius binnen

In huis is hij heel rustig. Hij ligt bijna altijd op een vaste plek en daar ligt hij dan prinsheerlijk te slapen of te genieten en te kijken. Als ik ’s ochtends beneden kom, word ik ondertussen uitgebreid begroet door een hele blije Julius. Hij kan prima een aantal uur alleen thuisblijven, hij ligt dan lekker te soezen. ’s Avonds als hij naast je op de bank ligt, vindt hij het heerlijk als je hem kriebelt. Als je stopt dan haalt hij je arm terug met zijn pootje of zijn hoofd, waarmee hij zegt: doorkriebelen alsjeblieft. Maar net zo makkelijk ligt hij gewoon lekker in zijn mandje zonder dat hij om aandacht vraagt. Maar hij vindt het dus wel heel leuk en heel lekker, dus zeker doen.

Algemeen

In een nieuwe situatie kan Julius onzeker zijn, dat geldt vooral voor binnenshuis. Maar dat is helemaal niet erg, hij vindt het dan fijn als je hem over zijn onzekerheid heen helpt. Daar groeit hij weer van. Als er onbekende mensen in huis komen, moet je Julius gewoon lekker met rust laten. Laat hem maar bepalen wanneer hij iemand wil begroeten, dat komt vanzelf namelijk wel. Sowieso geldt voor Julius, forceer niks, doe het op zijn tempo maar stimuleer hem wel. Julius heeft namelijk maar een klein duwtje nodig om over zijn onzekerheid heen te stappen. Het zou dus fantastisch zijn als jij dat als nieuw baasje ook wilt doen.

Wij plaatsen Julius niet in huis met jonge kinderen. We denken de daar bijbehorende prikkels hem teveel stress op gaan leveren en dat hij dan niet groeit maar zich juist steeds meer gaat terugtrekken. Heb je af en toe eens jonge kinderen over de vloer, zoals bijvoorbeeld kleinkinderen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Autorijden is geen probleem, alleen vindt hij het niet zo leuk, hij is blij als hij de auto uit mag om vervolgens lekker lang te wandelen of in zijn mandje te duiken.

Julius is op dit moment ietsje te zwaar, het opvanggezin let dus heel goed op wat hij eet en dat hij voldoende beweging krijgt (maar dat laatste vindt hij ook heel erg leuk!).

Kort samengevat; wij zoeken voor Julius:

  • Een baasje die op zoek is naar een ontzettend lieve, trouwe hond
  • Een baasje die er graag met hem op uittrekt, hij is dol op wandelen
  • Een baasje die hem stimuleert op onzekere momenten

Ben jij dit baasje? Reageer dan op Julius. Want we weten zeker dat jij en Julius binnen no time twee handen en vier poten op één buik zijn!

(Input 1 mei 2021)

Video