nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Harley

Geboortejaar: augustus 2019
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 44
Gewicht: 9,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
08-04-2021

Omschrijving

Opvang Greet:

Harley werd voor het eerst gezien in een dorp in Priego de Córdoba, het was duidelijk dat ze was verlaten. Enkele inwoners van het dorp namen contact op met één van de vrijwilligers van het asiel en waarschuwden voor haar toestand: het was een erg bang en hongerig hondje. De vrijwilliger, die daar woonde, en veel van de buren probeerden wekenlang dicht bij haar te komen om haar van de straat te redden, maar Harley was te bang voor mensen. Niets werkte met haar en Harley leefde minstens twee weken op straat en al die tijd werd ze gevoed door de buren. Deze kleine beetjes contact die haar vriendelijkheid, genegenheid en liefde lieten zien, zorgde ervoor dat Harley ons het  beetje vertrouwen gaf waardoor ze eindelijk kon worden opgehaald en gered kon worden van haar leven op straat. Harley werd overgebracht naar het asiel waar ze op dit moment woont. Harley is een mooi hondje van twee jaar oud, die nu mag gaan leren hoe een hondenleventje er uit ziet en ook de dingen die zij ons mensen kan geven. We weten niet of Harley een slecht leven heeft gehad of dat ze simpelweg niet wist wat het is om contact met mensen te hebben. Harley toonde veel wantrouwen in haar eerste dagen in het asiel en om deze reden denken we dat ze tot haar aankomst in het asiel geen contact heeft gehad met mensen. Dat ze niet wist hoe het voelde om genegenheid te krijgen, een bak met eten of een simpele halsband om haar nek.

Er zijn een paar dagen verstreken sinds haar aankomst en ze is begonnen met haar ongelooflijke verandering: Harley observeerde de uitingen van genegenheid van onze vrijwilligers en heeft door gewoon na te doen geleerd hoe ze haar zelfvertrouwen kan vergroten. Harley is in het begin voorzichtig met mensen, vooral met vreemden, maar zodra ze mensen ontmoet en ziet dat er niets ergs gaat gebeuren, komt haar ware aard naar boven. De vrijwilligers zijn daar heel blij mee en leren elke dag weer van haar, het is een erg vrolijk, grappig en speels meisje. Harley heeft inmiddels veel geleerd: mensen vertrouwen, aaitjes krijgen en aan de lijn lopen. Ze blijkt een zeer intelligent meisje te zijn, aangezien ze zich snel heeft aangepast aan het asiel, de aanwijzingen opvolgt en de routines die in het asiel gelden kent en perfect respecteert. Met haar hondenvriendjes kan ze goed overweg, ze vindt het heerlijk om met hen te spelen en kan goed met reuen, teven en puppy’s en ze vindt het heerlijk dat, als ze iets goeds heeft gedaan, je haar beloond met een snoepje.

Harley laat elke dag zien dat ze meer wil leren over de wereld die ze voorheen niet kende, van de wereld van vertrouwen en de speciale band die gecreëerd kan worden tussen mensen en honden. Ze laat ons dit zien door haar uitbundige welkom en het blije kwispelen van haar staart, doordat ze steeds meer contact zoekt, het vragen om knuffels, liefde en aandacht en, natuurlijk, door haar zo duidelijke en geweldige ontwikkeling.

Harley is een voorbeeld van strijdlust om te bereiken wat ze zo verdient: een familie. Ze zal je dankbaar zijn en ze zal het geweldig vinden om te blijven leren en haar vertrouwen en liefde die ze van binnen heeft bij haar nieuwe familie kwijt te kunnen. Adopteer Harley en geef haar de kans die ze verdient!

(Input 8 april 2021)

Video