nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Lucky Luke

Geboortejaar: februari 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
01-04-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Lucky Luke werd helemaal alleen, vies en zwaar vermagerd in de bergen gevonden. Het was even wennen maar eigenlijk vanaf minuut 1 had hij alle vertrouwen in ons en kwispelde zijn prachtige staart non-stop. Wat een vrolijke, dankbare en ongecompliceerde ziel!

Helaas had hij een chip en was hij van een jager... Na een paar woorden kregen we hem zo ver om hem op onze naam over te zetten, maar of hij in de toekomst wel nog een nestje met hem kon regelen een keer…..Nou, niet dus! Lucky is inmiddels een nieuwe hond, gecastreerd, ingeënt, rondom gecheckt en zijn koffertje staat klaar om te vertrekken naar zijn forever familie, ver weg van jagers! Lucky is na 5 maanden het leven in huis helemaal gewoon en doet het super. Hij is dol op zijn opvang gezin en geniet van zijn nieuwe leven.

Het is een enorme knuffelkont en een grote clown, een echte podenco. Zijn levenslust en gekkigheid zijn hoogst besmettelijk. Deze lieve clown weet zichzelf goed te vermaken en speelt ontzettend graag. Alleen, met zijn mens, of met andere honden, alles is even leuk. Hij is dol op speeltjes in elke vorm. Een balletje, een doekje, een touw, echt alles wordt dankbaar en vrolijk gebruikt.

Lucky kan ook al een paar uur alleen thuis zijn. Dit moest wel rustig opgebouwd worden in het begin maar hij leert erg snel en graag.

Houd er wel rekening mee dat hij ietsjes "verpest" is wat betreft de bank...want we vinden het hier heerlijk om met zijn allen lekker op de bank samen een film te bekijken!

Verder is hij heel netjes opgevoed. Hij trekt in het dorp niet aan de riem, snuffelt graag maar luistert goed en houd je in de gaten. In de bergen en vooral waar konijntjes zitten laat hij wel zijn jachtinstinct zien en kan hij zich uren lang bezig houden in een zelfde bosje waar al lang geen konijn meer te zien is. Voor deze dagen nemen we dan een langere riem mee zodat hij lekker kan genieten, het houdt hem bezig en wij worden vrolijk van die kwispelende staart en die zwarte kont in de lucht!

Het hondenpark vind Lucky geweldig. Al die ruimte om veilig los te mogen rennen en dan ook nog eens met zo veel vriendjes...het is een allemansvriend, groot, klein, jong of oud, iedereen wordt enthousiast begroet en uitgenodigd voor een spelletje.

In de auto springt hij graag want dan gaan we altijd naar een leuke plek, dat weet hij goed.

Midden in de drukke stad lopen kan hij...maar echt genieten doet hij dan niet. Al die drukte, het lawaai en die auto’s ... geef hem maar lekker een stuk natuur!

We zijn dol op Lucky Luke maar hij is nu echt klaar voor zijn forever familie. Lieve mensen die hem verder kunnen begeleiden en van zijn heerlijke gekkigheid gaan genieten voor de rest van zijn leven. Hij zal zonder twijfel zijn gouden kans met vier poten aannemen en een enorme aanwinst voor zijn nieuwe familie zijn!

(Input 1 april 2021)

Video