nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Iron

Geboortejaar: augustus 2011
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
22-02-2021

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Iron is een heerlijke, rustige en zachtaardige reus. Hij heeft een heel zacht en eerlijk karakter en is graag stilletjes in de buurt. Hij zal zich zeker niet druk of lomp opdringen maar met één blik...springt hij zo je hartje in. Wat een prachtige wijze ziel is het toch!

Met andere honden is hij super in de omgang. Oud of jong, teefjes of reutjes... Hij kent de hondentaal goed , heeft eeuwig geduld en blijft met zijn stabiel karakter goed en graag uit de problemen die vaak kunnen ontstaan in het asiel leven. 

Iron toont hier rondom het asiel tijdens de buitenwandelingen amper jachtinstinct. Hij let goed op je, luistert goed en trekt niet aan de riem. Aandacht...is voor hem belangrijker. Als hij wel even iets interessants ruikt en je roept hem dan heb je meteen weer zijn aandacht.

Iron heeft een gevoelige huid en heeft hierdoor in het asiel op Tenerife veel last van de zon. We proberen hem daarom zo veel mogelijk in de schaduw te houden maar ja... wie kent een podenco die niet graag eigenwijs in het zonnetje gaat liggen slapen op het heetste van de dag? We beschermen hem hierdoor dan ook met zonnecrème maar het is erg moeilijk en ook best een "vies en vet" dagelijks karweitje. Hoe hard we ook ons best doen, we kunnen hem niet beschermen tegen de sterke zon hier helaas! 

We hopen daarom ook dat deze zachte kanjer snel wordt opgemerkt en al zijn liefde mag gaan delen met een familie die hij eigen mag noemen en trouw mag zijn, voor de rest van zijn echte welverdiende hondenleven dat nog moet beginnen!

(Input 22 februari 2021)

Video