nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Paco - NL

Geboortejaar: juli 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 50
Gewicht: 14
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 23-03-2021
Toegevoegd:
12-01-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 13 april 2021: Paco is nu ook al actief in wat behendigheid spelletjes dit is te zien in een kleine video. Er zijn ook nog eens 17 nieuwe foto's geplaatst.

Update 23 maart 2021: Paco is een lieve vrolijke hond die snel een lach op je gezicht tovert. Met zijn half korte staartje, omhoog staande oren en een altijd vrolijk koppie veroverd hij al snel je hart. Hij is sociaal met andere honden en is leergierig. Hij vindt speuren en voer spelletjes fantastisch. Maar om zijn focus op de huidige activiteit te houden vindt Paco wel lastig. Er gebeurd ook zoveel om hem heen en hij wil alles ontdekken. Hierdoor raakt hij gauw overprikkeld en dat uit hij door hard te gaan blaffen, druk te doen en tegen je op te springen. Met een portie geduld en kalmte van onze kant kan je hem hierop makkelijk corrigeren. Paco houdt van lange wandelingen, hij heeft energie voor 10. Tijdens de wandeling zie je heel goed zijn jachtinstinct terugkomen. Paco pikt elke geur op en gaat het liefst achter eenden en katten aan. Hij kan door zijn jachtinstinct niet los buiten lopen, dan gaat hij zijn neus achterna en is hij weg. Paco wil overal snuffelen en is een fanatiek graver. Waarschijnlijk ruikt hij bij ons op het veld de mollen. Hij wil het liefst een huisje met een lief actief baasje, een hondenmaatje en een zachte mand. Een baasje die veel met Paco wil wandelen en trainen zou geweldig zijn. Katten, konijnen, hamsters, vogels en andere huisdieren zijn geen match voor Paco. Zijn jachtinstinct is dusdanig groot dat hij op ze af vliegt met alle gevolgen van dien. Interesse in Paco? Hij zal het gezellig vinden als je een afspraak maakt om te komen kijken. 19 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 12 januari 2021: Paco is een leuk energiek hondje. Het is een blij ei, altijd vrolijk. In een nieuwe omgeving is hij in eerste instantie wat "hyper", onderzoekt hij alles. Laat hem hier even in begaan, daarna wordt hij rustiger. Hij zit momenteel in de opvang waar hij het goed doet. Hij is lief naar iedereen, is leergierig, wil het graag goed doen. In eerste instantie vond hij alles spannend, bleef hij op "aan" staan, steeds om zich heen kijken, onrustig. Inmiddels is hij gewend, laat hij zijn ware ik zien, een lief hondje die wil knuffelen, op schoot wil, houdt van rust en duidelijkheid. Van de week was hij weer heerlijk aan het rondsnuffelen en ging hij in de vensterbank zitten, heel ontspannen. Daarna weer lekker op de grond en weer even kijken in de vensterbank. Toen zag hij een kat, zijn lijfje verstarde, flink piepen, zat vol adrenaline. Met een koekje en "hé Paco kom je even bij mij, ik heb iets lekkers voor je" kwam hij naar mij toe. Daarna toch nog een keer naar de vensterbank. Ik hem weer geroepen voor iets lekkers. Daarna was de vensterbank niet interessant meer. Paco is heel goed positief te corrigeren. Ik heb hem in een paar weken zien veranderen naar een rustig hondje. Paco heeft het spelen ontdekt, dat dit leuk is, lekker spelen met een balletje. Hij komt naar je toe om te spelen. Zijn spanningsboog is nog kort, het is even spelen, dan snuffelen, dan koekje halen. Wanneer Paco je kent, vertrouwt hij je volledig en ligt hij het liefst lekker bij je. Wie geeft Paco zijn eigen warme mand in een stabiele omgeving waar hij de tijd krijgt om te wennen en zijn rustige lieve ik kan en mag laten zien. Dit verdient hij.

 

Video