nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Shanti - NL

Geboortejaar: februari 2019
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 56
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
02-01-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Shanti is pas net bij ons in de opvang. Ze zocht met spoed een andere plek omdat haar adoptant niet langer voor haar kon zorgen. Shanti is als pup in november 2019 vanuit Tenerife naar Nederland gekomen en ze is inmiddels bijna twee jaar jong. Hoewel ze pas net bij ons is, is ze al helemaal klaar voor een definitieve plek.

Shanti is erg lief, houdt van knuffelen, wandelen en kan goed omgaan met zowel honden als katten. We gaan iedere ochtend ruim een uur wandelen in het bos. Ze gaat graag mee in de auto, kan soms wat enthousiast piepen en vindt het geweldig als we het bos ingaan. Ze loopt redelijk mee aan de lijn, maar als ze in haar kopje heeft dat ze iets moet ruiken, dan kan ze wel eventjes flink trekken. Gelukkig is ze goed te corrigeren en begrijpt ze al snel wat de bedoeling is. Vervolgens thuis gaat ze heerlijk slapen in een mand of naast je op de bank. Voor de middagwandeling hoef je, je schoenen maar te pakken en ze staat al klaar. Shanti is wel een hond die behoefte heeft aan voldoende beweging op een dag.

Shanti eet goed, maar ze is wel iets te zwaar… Momenteel weegt ze maar liefst 19.8kg, dat is iets teveel voor een Podencomix van 56cm schofthoogte, dus er moeten wel wat kerstkilo´s af.

Thuis leeft ze samen met 4 andere Podenco´s; 3 reutjes en 1 teefje plus nog met 2 katten. Kinderen weten we niet, maar we verwachten hierbij geen problemen aangezien ze iedereen even vriendelijk begroet tijdens de wandelingen. Verder is ze zindelijk, slaapt braaf beneden in de huiskamer en heeft ze recent alle inentingen gekregen. Hierbij is ze ook nagekeken door de dierenarts en behalve iets te zwaar, is ze helemaal gezond.

Zoals gezegd, ze is zo makkelijk dat ze echt al klaar is voor een eigen plekje. We zoeken voor Shanti iemand die ervan houdt om tenminste één flinke wandeling per dag te maken. Een hondenvriendje zal ze gezellig vinden, maar is geen must voor Shanti. Ze houdt van aandacht dus lekker iemand die lekker met haar knuffelt staat wel hoog op haar wensenlijstje.

(Input 2 januari 2021)

Video