nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Prada - NL

Geboortejaar: april 2010
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
19-12-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Een hond als Prada wordt al gauw angstig genoemd. Dat valt reuze mee: met andere honden en lekker wandelend in het bos zien we een levenslustige hond. Ze snuffelt vrolijk rond in een voor haar totaal onbekende omgeving. In huis en met mensen is ze een stuk onzekerder, maar begint steeds nieuwsgieriger te worden. Daarom zoeken we voor deze zachtaardige podenco ervaren hondenmensen die geen haast hebben, haar niet onder druk zetten en die genieten van elk stapje dat Prada vooruit gaat. Het zal waarschijnlijk weken duren voordat ze haar nieuwe mensen meer vertrouwt. Reken op maanden voordat ze zich echt thuis voelt.

Prada heeft vanaf eind september 3 maanden in België gewoond. Ze komt van Tenerife. Waarom het daar niet goed ging is moeilijk te zeggen, maar Prada werd juist angstiger. Wij denken dat een hondenmaatje belangrijk is voor haar, zodat ze de kunst van huishond zijn kan afkijken. Geen jonge en/of speelse hond, want Prada is 10 jaar en heeft artrose. Juist omdat ze graag speelt met andere honden is het beter dat ze niet in de verleiding komt.

Prada is pas 1 week bij ons in de opvang (2 volwassenen, 2 eigen honden) en wij zien al vooruitgang. Het is geen probleem als deze lieverd een tijdje bij ons blijft om te wennen aan wonen in een huis met mensen. Omdat het zo sneu voor haar is wanneer ze wéér moet verhuizen terwijl ze net gewend is, staat ze nu al ter adoptie: mensen die met haar het avontuur willen aangaan, spreken we graag en kunnen we nog veel meer over haar vertellen. Goed om te melden: we zoeken echt geduldige en lieve baasjes voor Prada. Wie alleen maar voor haar looks gaat hoeft niet te reageren.

(Input 19 december 2020)