nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Prada - NL

Geboortejaar: april 2010
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 12-02-2021
Toegevoegd:
19-12-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 12 februari 2021: 6 Weken met Prada, wat een voorrecht is het om samen te wonen met deze lieve hond! Ze is heel zachtaardig en afwachtend, problemen gaat ze het liefst uit de weg. Ze kwam hier in december best een beetje gestrest binnen maar inmiddels is ze al meer tot rust gekomen. Omdat dat tijd nodig heeft, zetten we haar zo min mogelijk onder druk.

Gelukkig kan ze ook blij worden van veel dingen: als ze in de gaten gaat krijgt dat we gaan wandelen, is ze helemaal heppy de peppy. Buiten zijn is helemaal echt haar ding, ze snuffelt er op los, probeert muizen te vangen en steekt haar lange neus overal in. Ze is echt een jager, zelfs vee in een wei wordt met veel interesse bekeken. Het lijkt erop dat dit nieuw is voor haar, dus kijken mag en daar krijgt ze de tijd voor.

Hoewel ze nog steeds schrikachtig is, heeft Prada veel vooruitgang geboekt. Ze komt inmiddels 's avonds lekker aan onze voeten liggen, net als onze andere honden. Als we opstaan, springt ze soms nog op, maar dat gebeurt nu steeds minder.

In het kort:

Prada & honden

  • Ze is geweldig met andere honden. Rustig, beleefd en geïnteresseerd. Als ze een onbekende hond te druk of opdringerig vindt, loopt ze gewoon verder.
  • Prada kijkt de kunst van huishond zijn af bij onze honden. Vooral Mo is een voorbeeld, ze staat vaak net iets achter hem als hij knuffels komt halen, en daardoor durft zij ook steeds meer. Een huishouden met andere h(b)ondgenoten is heel belangrijk voor haar.

Prada & wandelen

  • Prada is 10 jaar, maar ze is heel levendig en atletisch. Als je haar buiten bezig ziet, zou je haar veel jonger schatten. Ze is plm. 50 cm hoog (schofthoogte) en weegt 20 kg.
  • Wát een spring in het veld is ze. Jammer dat ze artrose heeft aan haar rechter achterpoot. Waarschijnlijk het gevolg van een blessure, want de andere poten zijn allemaal nog sterk en atletisch. Om de spieren in de poot met artrose sterk te houden, is het belangrijk om veel met Prada te wandelen. Ze gaat ook mee hardlopen. Dat, en evt. rustig fietsen, is een goede beweging voor haar artrose-pootje.
  • Ze krijgt elke dag een paar druppels Metacam (niet zo duur), een ontstekingsremmer en pijnstiller. Daardoor heeft ze weinig last van haar poot, al moet je in de gaten houden dat ze het niet te bont maakt met springen en rennen.
  • Ze heeft een scherp jachtinstinct. Prada los laten lopen is geen goed idee. Wij laten haar uit aan een lange lijn en daar kan ze prima mee overweg.
  • Als een van ons met Prada gaat wandelen, en de ander gaat hardlopen met een andere hond, dan heeft Prada meteen in de gaten waar onze paden kruisen. Ze zal vast en zeker goed kunnen speuren:-)

Prada & mensen

  • Vastgepakt of in het nauw gedreven worden, dat vindt Prada eng, waarschijnlijk heeft ze daar slechte ervaringen mee. Aanlijnen proberen we zo daarom rustig mogelijk te doen. Is ze eenmaal buiten, dan ontspant ze weer. Nu ze wat langer bij ons is, zien we ook binnen steeds vaker een ontspannen Prada.
  • Prada blijft in eerste instantie bij mannen uit de buurt. Ook dit gaat veel beter nu ze langer bij ons is. Als je rustig zit of geen aandacht aan haar geeft, durft ze wel naar je toe te komen. Buitenshuis vindt ze mensen/mannen veel minder spannend en komt graag voor een aai naar je toe.

Kortom, we zien in korte tijd veel vooruitgang, en we denken dat Prada steeds beter zal kunnen ontspannen in huis (zoals bij alle honden die we hebben opgevangen en die eerst wat angstig/onzeker waren). 11 nieuwe foto's en een video toegevoegd.

(Input 19 december 2020): Een hond als Prada wordt al gauw angstig genoemd. Dat valt reuze mee: met andere honden en lekker wandelend in het bos zien we een levenslustige hond. Ze snuffelt vrolijk rond in een voor haar totaal onbekende omgeving. In huis en met mensen is ze een stuk onzekerder, maar begint steeds nieuwsgieriger te worden. Daarom zoeken we voor deze zachtaardige podenco ervaren hondenmensen die geen haast hebben, haar niet onder druk zetten en die genieten van elk stapje dat Prada vooruit gaat. Het zal waarschijnlijk weken duren voordat ze haar nieuwe mensen meer vertrouwt. Reken op maanden voordat ze zich echt thuis voelt.

Prada heeft vanaf eind september 3 maanden in België gewoond. Ze komt van Tenerife. Waarom het daar niet goed ging is moeilijk te zeggen, maar Prada werd juist angstiger. Wij denken dat een hondenmaatje belangrijk is voor haar, zodat ze de kunst van huishond zijn kan afkijken. Geen jonge en/of speelse hond, want Prada is 10 jaar en heeft artrose. Juist omdat ze graag speelt met andere honden is het beter dat ze niet in de verleiding komt.

Prada is pas 1 week bij ons in de opvang (2 volwassenen, 2 eigen honden) en wij zien al vooruitgang. Het is geen probleem als deze lieverd een tijdje bij ons blijft om te wennen aan wonen in een huis met mensen. Omdat het zo sneu voor haar is wanneer ze wéér moet verhuizen terwijl ze net gewend is, staat ze nu al ter adoptie: mensen die met haar het avontuur willen aangaan, spreken we graag en kunnen we nog veel meer over haar vertellen. Goed om te melden: we zoeken echt geduldige en lieve baasjes voor Prada. Wie alleen maar voor haar looks gaat hoeft niet te reageren.

 

Video