nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Flora

Geboortejaar: januari 2012
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 50
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
09-12-2020

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Flora, of Mama Floortje zoals we haar hier kennen, werd in de bergen gevonden met haar pups. Ze had duidelijk veel te lang voor haarzelf moeten zorgen zonder enige hulp of steun. Ze was wantrouwig naar ons, onzeker en wist maar niet wat ze opeens met al die positieve aandacht moest. Er was maar een doel voor haar...haar kindjes beschermen en grootbrengen. Toch liet ze ons haar pakken en met haar kleintjes meenemen naar het asiel waar ze tenminste veilig en met rust voor haar kleintjes kon zorgen. Vanaf die dag zou ze nooit meer zelf voor haar eten moeten zorgen en zou ze veilig zijn, en haar kindjes ook. Vanaf die dag, en dat kleine beetje vertrouwen dat ze ons gaf, zou haar leven verbeteren, dat was onze belofte aan haar! En inmiddels is dat ook al best gelukt...en is ze klaar voor de volgende stap, het echte honden leven, een eigen familie, een zachte mand... de luxes van het hondenleven die ze nooit eerder heeft gekend!

Flora is een verlegen en nog een beetje onzeker meisje. Vooral bij vreemde mensen duurt het even voordat ze je vertrouwd maar niks dat een lekker snoepje of een fijne buitenwandeling niet kan verhelpen. Want dan...dan vergeet ze even haar onzekerheid en geniet ze volop!

Bij de vaste vrijwilligers is Flora een totaal andere hond dan die we leerden kennen toen we haar vonden. Ze is vrolijk en begroet ons met een echte podenco smile en een vol op kwispelende staart.  Als ze je eenmaal kent, is ze ontzettend trouw en zoekt ze je steeds weer op. Tijdens de buitenwandelingen...is er geen onzekerheid te zien, dan is ze te druk bezig met genieten, geurtjes innemen, bosjes onderzoeken... heerlijk om te zien!

In haar patio houd ze van haar rust. Het liefst bekijkt ze alles vanaf een zonnig plekje en is ze moeilijk druk of gek te krijgen. 

Voor dit gevoelig en kwetsbaar maar toch enthousiast en dapper meisje zoeken we een familie met ervaring. Een plekje waar ze met de nodige begeleiding en begrip tot dat gekke podencodametje dat ze ons nu al laat zien. Die momentjes waar ze geniet, vertrouwd en helemaal opbloeit. 

Wie o wie kan haar die kans geven en gaat samen met haar genieten van de enorme stappen die ze zonder enige twijfel zal durven nemen zodra ze de veiligheid van een eigen baasje en een eigen plekje ontdekt? Ze heeft lang genoeg voor haar kindjes gezorgd die inmiddels allemaal geadopteerd zijn...nu is het Floortje haar moment!

(Input 9 december 2020)

Video