nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Grissa - NL

Geboortejaar: augustus 2011
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
30-11-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Grissa is 12 december aangekomen in Nederland. Binnenkort kunt u hier een update verwachten vanuit haar gastgezin. 

Geschiedenis uit het Asiel Tenerife (Sabine):

Input 30 november 2020: Grissa heeft geen fijn leven gehad...ze komt van de bekende rechtszaak tegen een jager op Gran Canaria die maar liefst 90 podenco’s in een klein veld had in verschrikkelijke omstandigheden, zonder eten, amper schaduw, vol met teken, veel te weinig ruimte... Hier werden ze weggehaald en gingen ze naar het gemeentelijk asiel Bañaderos. De drukte, het lawaai en de spanning was duidelijk te veel voor Grissa en zij werd samen met nog 2 teefjes als gelukkige uitgekozen om naar een kleinschaliger asiel te verhuizen op het kleine eilandje El Hierro.

Grissa is een hartendief en  verblijft nu al ruim een maand bij één van de vrijwilligers thuis nadat ze vanuit het niets onwel werd. Na een rit naar de dierenarts en zelfs verdere grondige en complete check ups en testen , waaronder zelfs een hartecho, werd geconstateerd dat ze waarschijnlijk iets verkeerds had gegeten. Geluk bij ongeluk...want sinds die dag verblijft ze bij één van de vrijwilligers thuis! Helaas moet ze ruimte maken voor meer urgente gevallen en zal ze dus weer terug naar het asiel moeten. Dit is hartverscheurend en zal een enorme stap terug zijn voor haar want wat is ze gegroeid en wel met enorme sprongen in deze tijd in huis!

Grissa heeft een oude breuk bij haar neusje waardoor haar mond ook scheef is en haar tandjes...nou ja...hoe zal ik het zeggen... niet de "mooiste" zijn? Maar toch geeft dit haar een heerlijke eigenwijze en haast ondeugende look, ze is uniek!

Ook van binnen, qua karakter is ze zacht, leuk en speciaal, nog een beetje onzeker maar toch heerlijk ondernemend tegelijk. Deze oma was tot kort geleden niks gewend maar haar aanpassingsvermogen is verbazingwekkend! Ze weet dan ook al goed gebruik te maken van voor haar luxes zoals een heerlijk zacht bed, de beste plek op de bank of in de keuken wanneer er wat lekkers gemaakt wordt.

Grissa is heel goed in de omgang met andere honden. Groot, klein, jong of oud wordt respectvol begroet en sommige krijgen haar zelfs nog zo gek om te spelen! ‘s Nachts heeft ze wel een voorkeur hoor, dan ligt ze het liefst op een rolletje, dicht tegen nog een podencomaatje aan en dan wel op de bank met een kleedje als het mag en kan! Grissa leeft hier ook samen met katten, zonder enige spanning of probleem, gewoon beste maatjes die samen de bank delen. Want delen...dat kan deze dame ook als de beste. Eigenlijk zit er gewoon geen kwaad in deze mooie dame!

Grissa is geen drukke hond. Binnen is ze heel erg rustig en kan ze uren lang lekker slapen of alles met rust bekijken. Ze blaft niet, sloopt ook niet, is niet opdringerig en ook zeker niet nerveus. Wel moet er op gelet worden met deuren uiteraard zoals met bijna iedere podenco want buiten...bloeit ze echt op en weet ze dat ze heerlijk kan genieten.  Al die frisse geurtjes worden goed opgenomen en elk struikje wordt onderzocht. Toch let ze heel erg goed op je en trekt ze niet aan de riem. Ze is helemaal in haar wereldje buiten en geniet dan enorm maar je hebt haar aandacht snel terug zonder enige spanning. Ook buiten worden andere honden netjes en vrolijk begroet, zonder trekken, zonder blaffen en met voorbeeldige hondentaal. Echt jachtinstinct...hebben we nog niet gezien bij haar, het is meer puur levenslust en willen genieten van dat momentje vrijheid.

Vreemde mensen worden nog wel voorzichtig begroet. Ze kijkt dan even de kat uit de boom maar zal niet vluchten, hooguit gaat ze onderdanig plat liggen op de grond en laat het gewoon even rustig bezinken om zichzelf te herinneren dat het verleden, verleden tijd is en dat de mensen die ze nu leert kennen allemaal lief en leuk zijn en zelfs vaak ook nog iets lekkers bij zich hebben! Ze staat dan al snel weer op om zelf te snuffelen en op haar tempo verder te komen. Grissa is dan nog wel niet een knuffelkont die continue als eerste vooraan zal staan om aandacht te claimen, dat staat niet in haar boekje, maar ze geniet al wel intens van onze zachte knuffels en aandacht, elke dag meer. Beetje bij beetje durft ze los te komen!

We hopen dat iemand smoorverliefd raakt op deze zachte en nog iets verlegen en onzekere dame. Iemand die helemaal voor haar kiest want we weten zeker dat Grissa deze kans met vier poten zal aannemen en in no - time die vrolijke, trouwe en grappige levensgenieter zal zijn die we nu al af en toe in haar zien.

 

Video