nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Tango

Geboortejaar: januari 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 65
Gewicht: 17
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
14-10-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Tango is nu 10 dagen bij ons en het gaat fantastisch met hem. En hij is in zeer korte tijd volledig opgebloeid. Het is een ongecompliceerde vrolijke podenco en is gek op spelen met onze eigen podenco. Hij draait nu al volledig mee in ons kleine gezinnetje en is net alsof hij hier altijd geweest is. Tango is geen drukke hond, heeft zijn speeluurtje met onze hond maar is verder rustig aanwezig en houdt erg van slapen na een goede en lekkere wandeling.

Hij slaapt hier in huis gewoon samen met onze hond in de woonkamer en dat gaat prima.

Tango is goed zindelijk, was bij aanvang te mager maar is nu al twee kilo aangekomen en dat mag deze jongen best hebben. Tango krijgt brokken van Royal Canin en doet het hier goed op en zijn vacht glanst al veel meer. Hij laat geen enkele angst zien voor onverwachte situaties en is nieuwsgierig zoals Podencos normaliter ook zijn. Wij wonen aan de rand van de grote stad en dat is geen enkel probleem. Ik heb Tango een paar keer meegenomen naar kantoor en dat vindt hij prima zolang je maar zijn deken en een lekker bot meeneemt.

Hij reageert vriendelijk en nieuwsgierig naar andere mensen en vind het fijn om dan aangehaald te worden. Ook met kinderen is hij erg lief maar als ze hard schreeuwen of gillen dan gaat hij liever op een rustig plekje liggen. Tango kan goed met andere honden opschieten en als we een dominante hond tegenkomen dan weet hij feilloos zijn plaats.

Hij loopt goed aan de riem en trekt niet behalve als hij een muizenholletje heeft ontdekt en jij verder wil lopen. Toen Tango net bij ons was in de opvang zijn we naar de dierenarts geweest voor een check omdat Tango erge diarree scheen te hebben en hij een wondje op zijn zijflank had en bij zijn oog. De diarree was al na 3 dagen gestopt door ander voer en de wondjes zijn goed genezen en zie je nauwelijks meer. Kortom Tango is een jonge gezonde hond. Tango kan goed in de auto en ook als de rit wat langer is, is dit geen enkel probleem.

Ik ben met Tango met het openbaar vervoer geweest en ook dit vindt meneer helemaal prima vooral ook omdat we naar een groot omheind uitlaatbos gingen. Tango kan niet met katten, en of dat is omdat onze hond daar hysterisch op reageert en er achteraan wil of dat hij dit al had weten we niet, maar tango en katten zijn geen goede combinatie. Hij zal ze niets doen maar wil er wel achteraan. Tango laat buiten geen groot jachtinstinct zien, hij heeft meer interesse voor muizenholletjes en kan zich daar uren mee vermaken. Ik ga nu 3 keer in de week naar een groot omheind uitlaatbos (podencoproof) en daar geniet hij erg van. Lekker rennen met andere honden, graven en snuffelen en als ik terugrijd naar huis (30 minuten) dan ligt hij uitgeteld op de achterbank te slapen. Kortom Tango is een heerlijke ongecompliceerde Podenco die geduldig bij ons wacht op zijn forever home.

(Input 14 oktober 2020)