nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Maine

Geboortejaar: december 2014
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 59
Gewicht: 19
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 07-11-2020
Toegevoegd:
24-09-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 7 november 2020: Maine zit sinds 15 oktober bij ons in de opvang. Haar hele wereld stond ineens op z’n kop; Midden in de nacht werd ze gescheiden van haar ‘zusje Sira’ op Schiphol en ging ze met ons mee naar huis. Ze vond het met name de eerste paar dagen lastig om haar plek te vinden in huis. Ze wilde niets liever dan op de bank liggen, maar dan wilde ze de bank wel voor haar alleen, dus zonder onze eigen honden erop. Ze verdedigde haar ‘veilige plekjes’ door te grommen en haar tanden te laten zien. We hebben haar met geduld en regels duidelijk gemaakt dat we hier allemaal op de bank mogen slapen en dat niemand hoeft te vechten voor een zachte warme plek. Gelukkig heeft ze deze momenten steeds minder vaak en ligt ze samen met de rest op de bank. Daarnaast viel ons op dat Maine haar etensbak aanvloog en alles binnen twee tellen naar binnen schrokte. Begrijpelijk, want Maine was vrij mager toen ze hier aankwam. We hebben haar geleerd dat ze mag eten als ze rustig is, dat snapt ze heel goed en je ziet nu dat Maine een stuk rustiger eet. Maar een gezonde eetlust houdt ze wel ?

Wij hebben beide een uitlaatservice en daar geniet Maine ontzettend van! Ze houdt ervan om lekker te rennen, graven, snuffelen en te spelen. Wij wandelen in een omheind bos en daar kan ze goed loslopen en reageert goed op haar naam als we haar roepen. Buiten het omheinde bos, hebben we haar uiteraard nog niet losgelaten. Ze vertoont jachtinstinct, met name als je langs/door velden loopt, dan wil ze iedere grasspriet checken op muizen. Maine is enorm baasgericht, dus wie weet kan ze ooit los met genoeg oefenen. Het is voor nu lastig in te schatten. Het wandelen aan de lijn gaat steeds beter. Ze was duidelijk gewend dat ze met hard trekken daar komt waar ze naartoe wil, maar ze doet dat steeds minder. We merken ook dat Maine duidelijke regels en grenzen nodig heeft, anders neemt ze een loopje met je. Ze is enorm leergierig en doet veel voor een koekje. Ze wil het graag goed doen, maar ze heeft een baas nodig die haar daarin kan begeleiden/sturen. Daar krijg je dan een grote knuffelkont voor terug, want ze wil maar al te graag iedere avond zo dicht mogelijk tegen je aankruipen op de bank.

Hoewel Maine buiten geniet van het rennen en spelen met andere honden, zien we dat ze in huis het liefste de baasjes voor zichzelf heeft. Ze accepteert de aanwezigheid van onze honden wel, maar ze doet er verder niets mee, trekt zich er niet aan op etc. Haar ‘brommerige’ buien naar onze honden worden steeds minder, maar ze heeft ze nog wel af en toe. Mocht er iemand interesse in Maine hebben waar een andere hond aanwezig is, moet het een stabiele hond zijn die niet schrikt van een snauw. We hebben hier ook nog twee katten, dat is hetzelfde voor Maine: Ze doet ze niets, maar heeft er ook niets mee. Het heeft hierom onze sterke voorkeur om Maine als enige hond te plaatsen.

Alleen thuis blijven vindt Maine niet super. Ze kan het wel, maar ze vindt het niets dat de baasjes weggaan en dat ze niet mee mag. Soms piept ze een paar minuten zachtjes, maar daarna is ze stil. Een paar uurtjes weg op visite of even boodschappen doen kan prima, maar wij denken dat Maine geen hond is die makkelijk (halve) dagen alleen wil/kan zijn. ’s Nachts laten wij haar in de woonkamer met de andere honden en dat gaat allemaal zonder problemen, ze is ’s morgens erg vrolijk als je weer beneden komt!

Inmiddels is Maine gezond ? Ze had een oogontsteking en ze had veel wondjes op haar hele lijf die niet wilden genezen. Na dierenartsbezoeken en de nodige medicatie is ze er weer bovenop. De oorzaak was een slechte weerstand, maar daar hebben we inmiddels hard aan gewerkt en dat gaat de goede kant op. Ze was ook wat te mager, maar ook dat gaat steeds beter!

Maine’s ideale match is iemand die haar begrijpt en verder kan/wil begeleiden in de groei die ze tot nu toe heeft laten zien. Ze heeft rust, regels en regelmaat nodig en iemand die stevig in zijn/ haar schoenen staat. Letterlijk en figuurlijk, want ze is stiekem best sterk. Soms test ze hoe ver ze kan gaan, dus ervaring met honden is wenselijk. Zoals gezegd bij voorkeur plaatsen we Maine als enige hond zodat zij al haar liefde en aandacht kan geven en andersom dat de baasjes alle aandacht en liefde voor haar alleen hebben. Maine is een prachtig Podenco teefje, middelgroot, ze weegt 19 kilo en is bijna 6 jaar. Ze heeft enorm veel liefde om te geven en zoekt een plek waar ze voor altijd mag blijven en nog verder op mag bloeien. 16 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 24 september 2020Geschiedenis uit het Asiel Tenerife (Sabine):

Maine is een lief, speels en aanhankelijk podencomeisje. Ze was erg aan haar routine en vooral aan haar eigen mens gehecht. Maine was echt de koningin van het huis. Helemaal aan haar luxe leventje gewend, haar bed, de bank en haar hobby’s waren haar dagelijkse wandelingen, knuffelmomenten en tennisbal spelletjes met haar vrouwtje. En ja, ik schrijf in verleden tijd...want helaas kan door nare omstandigheden Maine niet meer bij haar baasje en podenco-maatje Magia wonen. Haar vrouwtje is ten einde raad en betaald al maanden een hondenhotel voor deze meiden maar ze wil beter voor hen, weer een eigen thuis, een eigen mens, een routine en dagelijkse mooie buitenwandelingen want dat hebben ze allemaal moeten inleveren opeens! Maine begrijpt er niks van. Het hondenhotel is super, ze zitten samen en ze worden elke dag los gelaten om te spelen maar de frustratie tussen de andere asielhonden en al het lawaai...dat is allemaal niks voor Maine want dat is dit zachte en laten we het toegeven , iets verwende, meisje, niet gewend! Maine kent niks anders dan de luxe van in huis leven en bij een familie mogen horen. Ze is binnen rustig en je merkt het haast niet dat ze er is. Buiten is ze nieuwsgierig, actief en speelt ze maar al te graag met andere hondjes. Het hondenpark...dat vond ze altijd geweldig want daar kon ze los en kon echt rennen en wat kan ze dat goed...Maar ook door de stad lopen vond ze prima en deed ze heel netjes en braaf, altijd oplettend naar haar vrouwtje en wat er van haar werd verlangt. We hopen met ons hele hart dat dit vrolijke meisje snel opgemerkt wordt en weer buiten de tralies kan gaan genieten van het hondenleven waar ze deel mag zijn van een familie die ze eigen mag noemen voor de rest van haar leven...want dat mist ze duidelijk!

 

Video