nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Angelo

Geboortejaar: mei 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Toegevoegd:
04-08-2020

Omschrijving

Malaga Animales y Plantas:

Ángelo werd gevonden in een beek op de dag dat er een overstroming in Málaga was, daar was hij, zich vastklampend en beetje bij beetje loslatend. Toen we hem redden, was hij stervende, hij had bloedingen, Leishmania en nog een paar dingen die spraken over de tijd dat dit dier ter dood werd veroordeeld. Ángelo heeft bloedtransfusies gehad en het leven heeft hem gered, hoewel we voor zielewonden geen behandeling hebben.

Sinds Ángelo is gearriveerd, was het een grote uitdaging, vooral voor zijn pleeggezin. We hebben nog nooit een puppy gezien die zo bang was voor menselijk contact. Ángelo kwam doodsbang aan, hij wist niet wat een bed, een huis, een riem en zelfs handen waren. Alles was nieuw voor hem en hij vluchtte voor alles wat bewoog. Twee jaar na zijn redding is zijn verbetering merkbaar. De riem is al aan (ook al vindt hij het niet leuk) en hij maakt wandelingen met en zonder riem. Hij heeft zijn sociabiliteit met honden en mensen verbeterd. Hij woont samen met een grote roedel honden in alle soorten en maten. Als zijn pleeggezin hem benadert, rent hij niet meer weg, hij ondergaat het allemaal als ze in de buurt komen. Hij laat zich al aaien en hij lijkt het zelfs fijn te vonden en ervan te genieten, hij vlucht niet meer. Nu kiest hij ervoor om op de bank te gaan zitten met de andere honden en naast zijn pleeggezin in slaap te vallen.

Hij heeft niet veel contact gehad met de stad, omdat hij het geluk heeft in de buitenwijken te wonen, dus het is nodig om veel dingen met hem te blijven oefenen. Beetje bij beetje zullen we stapjes vooruit maken, met geduld, moeite en tijd. Het is veel wat we al hebben overwonnen, maar we hebben nog een weg te gaan. Deze overlevende heeft nu een thuis nodig waar hij de rest van zijn leven gelukkig kan worden, waar zijn ziel kan herstellen, en een gezin te hebben dat net zo speciaal is als hij.

Zoals hierboven is beschreven verblijft Ángelo momenteel in een opvanggezin in een buitenwijk in Malaga. Hij heeft Leishmania, dat onder controle is en neemt elke 12 uur 150 mg allopurinol in. Hij is sociaal zowel met reuen als teven. Hij is reeds gecastreerd. Voor Angelo zoeken we een gezin met andere sociale honden, een geduldig gezin met Podenco ervaring dat alle tijd voor hem wil nemen, en dat buiten de drukke stad woont.

(Input 4 augustus 2020)

Video