nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Jip

Geboortejaar: augustus 2010
Geslacht: Mannelijk
Maat: 0 - 40 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Toegevoegd:
27-07-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Jip heeft prachtig zwarte ogen, wat nog extra aangesterkt wordt door de zwarte omlijning. Zijn bekkie staat in een permanente scheve grijns. Zijn prachtige koppie met enorme oren wordt hilarisch afgemaakt met een stoer, ruigharig achterlijfje dat net voor de pluktijd haast een hyena achtig aandoet, afgemaakt met een prachtig krulstaartje. Iedereen die Jip ontmoet is binnen een paar minuten verliefd! Met kleine kinderen is hij ook absoluut geen risico, hij gaat heel voorzichtig met ze om. Dit kleine blije ei vindt alles leuk en iedereen lief. Voor niets of niemand is deze dappere dodo bang. Iedereen krijgt een knuffel en alle honden, hoe groot ook worden even de regels uitgelegd. Jip is een ongecompliceerd hondje. Hij is in huis heel rustig, nauwelijks waaks en een echte knuffelkont. Eenmaal buiten komt naar voren hoeveel energie Jip heeft; bergen! Daar zit echt geen stop op! Jip is onvermoeibaar.

In huis

In huis is Jip de rust zelfe. Hij sloopt niets, blaft niet (hooguit een keertje “meedoen” met zijn huidige maatje, maar ook dat is een uitzondering). Met zijn voorpootjes over elkaar ligt hij alles te bekijken, wat er om zich heen gebeurd. Jip kan goed langere tijd alleen zijn en een ongelukje is hem nog nooit overkomen. Hij vind het heerlijk om op schoot vertroeteld te worden, maar zal uit zichzelf niet op schoot komen zitten. Wel komt hij met enig regelmaat met zijn voorpootjes op je knieën om eens uitgebreid geknuffeld te worden. Hij heeft geleerd dat hij de trap niet op mag, maar kan uitstekend traplopen.

Verzorging

Water en/ of wassen vind Jipje geen klap aan. Maar als het dan toch moet, ondergaat hij het gelaten. Dat geld ook voor nageltjes knippen. Onlangs zijn er veel tandjes en kiezen getrokken vanwege een zwaar verwaarloosd gebit. Momenteel eet Jip semi- zacht voer en dat gaat prima. Wel is het van belang dat Jip langzaam aan harde brokken weer gaat wennen (maar meneer is een enorme lekkerbek en eet gerust een dag niet als het hem niet aanstaat) óf met regelmaat zijn resterende tandjes te poetsen.

Wandelen

Jip is zoals eerder gezegd een kleine energie bom. Komt de riem in zicht dan begint Jip vast kleine rondjes te rennen van enthousiasme, heb je een keer minder tijd, kan je eigenlijk gewoon het riem omdoen rekken, meneer maakt zichzelf wel moe. Als het dan tijd is om de riem echt om te doen, dan raapt Jip al zijn zelfbeheersing bij elkaar en blijft keurig stilstaan om aan te lijnen. Eenmaal buiten gaat Jip uit z’n dak! Wat een geuren, alles is leuk!! Zeker in de ochtend wil Jip alleen maar rennen! Hier moet nog wat verder aan gewerkt worden, want als eenmaal de eerste energie explosie er uit is, dan kán Jip keurig aan de voet lopen. Jip wacht op verzoek heel netjes als hem dat gevraagd wordt, en hij snapt exact hoe de lijn werkt (hij loopt altijd terug als hij bijna om een paal heenloopt en komt hij onder z’n pootjes, dan gaat hij even op zijn achterpootjes staan om dit te verhelpen. Jip heeft een lekker flink wandeltempo.

In een omheind gebied kan Jip los. Verder is het niet meteen aan te raden. Jip loopt niet weg, zeker niet! Maar hij blijft ook niet vlak in de buurt en komt wel als je roept…. Als hij niet net met iets anders bezig is. In 95% van de gevallen komt hij als je roept, maar in de overige 5%.....Druk verkeer doet Jip niets. Zelfs als er een veegauto of vrachtwagen op 5 meter passeert, Jip boeit het niet.

Omgang met andere dieren

Naar andere honden (met name grotere) kan Jip blaffen aan de lijn. De grap is, zonder riem en in contact kan hij met alle honden overweg. Meestal is het probleem dat hij ze zó graag even wil besnuffelen, daarna is het goed. Wel is van belang om te beseffen dat Jip het gedrag van grote honden neigt te corrigeren zodra het wat te druk wordt. Stabiele honden vinden dit prima en accepteren dat, maar je kan je voorstellen dat er honden zijn die dat niet accepteren, en bij de gemiddelde grotere hond past Jip in een holle kies…  Andere dieren accepteert hij direct. Katten, een varken, het is hem om het even. Alleen vogels triggeren hem. Hij doet ze niets, maar hij kan het niet laten er achter aan te rennen.

Overig           

Jip is zo’n ontzettend lieverdje. Hij is echt altijd blij en ook als er iets minder prettigs gebeurd, schud hij even zijn koppie en is het voorval alweer vergeten. Een kleine allemansvriend die als je hem eenmaal ontmoet hebt metéén in je hart sluit!

(Input 27 juli 2020)