nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Rayo

Geboortejaar: mei 2016
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 45
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 17-08-2021
Toegevoegd:
11-07-2020

Omschrijving

Asiel Apama:

Update 17 augustus 2021: We begrijpen maar niet hoe lieve Rayo maar niet het geluk heeft dat iemand naar hem vraagt. Hij is super goed en aanhankelijk met alle mensen, zelfs met vreemden. Ook met andere honden is hij erg goed. Rayo speelt graag met speelgoed en is een actieve, vrolijke hond en hij vindt het heerlijk om over het veld te rennen. Wie wordt het nieuwe baasje van Rayo? hij kan niet wachten tot er eindelijk iemand naar hem komt vragen, zijn koffertje staat klaar! 7 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 23 maart 2021: Rayo is onlangs gecastreerd en alles is heel goed gegaan. Hij kan het goed vinden met alle andere honden in het asiel, ook als er eten in het spel is heeft hij geen problemen. Rayo is erg aanhankelijk met mensen, zelfs met vreemden, dat is wel zijn belangrijkste eigenschap, zelfs met kinderen is hij aanhankelijk. Op de foto’s kun je zien dat hij omringd is door honden en de hond naast hem is Oli. Oli is ook erg aanhankelijk en het zijn beste vrienden. Rayo is een brave hond maar hij heeft wel dagelijks zijn beweging nodig, want als hij zich verveelt, pakt hij zijn dekens en gaat er mee spelen. Hij vindt het heerlijk om over het veld te rennen en op onderzoek uit te gaan. Het is erg moeilijk om goede foto's van hem te maken, omdat hij eigenlijk allen maar wil dat je hem aanhaalt. Natuurlijk heeft Rayo het, in het asiel, al veel beter als bij zijn vorige eigenaar maar wat zou hij graag een eigen lieve familie hebben, wie geeft hem die kans? 7 nieuwe foto's en een video toegevoegd.

Input 11 juli 2020: Rayo werd op 21 juni 2020 gered van een hels leven met twee andere vrouwelijke Podenco's. Het kostte ons meer dan een jaar, altijd hopend dat hun eigenaar, die jager is, ze aan ons zou geven, maar helaas waren we nooit succesvol geweest. De drie honden hebben hun hele leven in de open lucht doorgebracht in de velden, vastgemaakt aan een vreselijke ketting. Bovendien konden ze niet ontsnappen aan de kou, de regen en de hitte in de zomer omdat ze alleen een koperen container hadden die het allemaal nog vee erger maakte. De ketting was zelfs groter dan zij zelf... We hebben maar een paar foto's van de ruimte in de container daar en deze zijn erg slecht omdat de eigenaar ons geen foto's liet maken. De snuitjes van de honden weerspiegelden het verdriet van hun miserabele leven, als je deze foto’s vergelijkt met die die in ons asiel gemaakt zijn zie je de blijdschap en tevredenheid die ze nu hebben. Rayo is de jongste van de drie honden. Ze zijn hun hele leven samen geweest, maar ze kunnen natuurlijk apart van elkaar geadopteerd worden. Rayo heeft een geweldig karakter. Hij is erg lief en aanhankelijk met iedereen en hij leeft perfect samen met de rest van de roedel. Toen de drie hondjes beseften dat ze vrij konden rennen in het asiel, werden ze bijna gek. Ze vinden het gewoon geweldig om door het hele gebied te dwalen en ze blijven maar rennen en onderzoeken. Als het tijd is om in hun kennel te gaan, komen ze zonder problemen, ze zijn erg slim. Ze hebben nu begrepen dat er een betere wereld is dan alleen maar te zijn vastgebonden aan een ketting en ze weten dat ze nu veilig zijn. Wie heeft een fijn plekje voor Rayo, hij kan niet wachten tot iemand hem zijn welverdiende kans geeft.

 

Video