nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Dailah

Geslacht: Mannelijk
Maat: 0 - 40 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land: Nederland
Toegevoegd: 25-05-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Dailah en Macy zijn een 2 eenheid voor het leven.

Het zijn dames van wat hogere leeftijd (2009/2011) maar in een hele goede conditie. Ze zijn ontzettend sociaal, iedereen is lief en alles is leuk. Ze zijn ontzettend stabiel, kunnen met honden, katten en allerlei andere dieren leven zonder probleem. Alleen vogels is onverstandiger als ze loslopen, Macy heeft wel een jachtinstinct hierop.

De rust zelve in huis. Ze slopen niets, kunnen langere tijd alleen zijn en zijn goed zindelijk. Aan de lijn lopen doen ze keurig en in een los loopgebied blijven ze vlak bij je in de buurt.

Ze hebben vele jaren een heel goed leven gehad. Ella, hun baasje, heeft hen nooit af willen staan. Helaas is zij onverwacht, heel abrupt en véél te jong door ziekte uit het leven getrokken. De korte tijd die ze nog had, gebruikte ze onder andere om ervoor te zorgen dat haar meiden het best mogelijke huis zouden krijgen waar ze voor altijd kunnen zijn.

Dailah (podenco Andaluz) is de jongste van de dames, en het clowntje van het stel. Als ze nog niet wakker wil worden klampt ze haar pootjes resoluut over haar snuit. Kom je thuis of binnen, of praat je iets te enthousiast, dan hoor je haar staart al gauw zwiepen. Is ze écht heel erg blij, dan gaat haar hele achterwerk zo enthousiast mee of springt van de ene op de andere voet dat het een dansshow lijkt Om geen hond zul je meer moeten lachen dan om deze grapjas!

Ze is de meest zelfverzekerde van het stel. Onverstoorbaar en enthousiast. Dailah leert heel makkelijk en heel snel, een slimme meid!

Met andere honden is ze een beetje afwachtend, het wordt haar al gauw wat te lomp of te druk. Maar altijd is ze sociaal. Op afstand aan de lijn heeft ze in het begin geblaft naar grote honden, maar na het herhaaldelijk maken van contact met grote honden hebben we dit niet meer gezien. Ze blaft ook even als er iemand aan de deur komt, maar stopt ook heel snel weer.

Een uur wandelen houd ze goed vol, maar dan is het wat haar betreft ook wel genoeg geweest. Dailah loopt niet weg. Ze blijft áltijd bij je in de buurt.

Ze houd niet van water, maar laat zich wel zonder problemen wassen (al kijkt ze je dan wel heel beteuterd aan). Eigenlijk is niets een probleem. Een jachtinstinct heeft ze niet echt. Vogels vind ze wel eens een beetje interessant, maar dat is dan meer omdat haar maatje daar op reageert.

Wij zijn er van overtuigd dat er mensen zijn die voorbij de leeftijd kijken en die mensen zullen nooit spijt krijgen van deze 2 lieve, sociale en hilarische meiden!

(Input 25 mei 2020)