nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Macy

Leeftijdscategorie: 9 jaar of ouder
Geboortejaar: 2009
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 0 - 40 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land: Nederland
Toegevoegd: 25-05-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Macy en Dailah zijn een 2 eenheid voor het leven.

Het zijn dames van wat hogere leeftijd (2009/2011) maar in een hele goede conditie. Ze zijn ontzettend sociaal, iedereen is lief en alles is leuk. Ze zijn ontzettend stabiel, kunnen met honden, katten en allerlei andere dieren leven zonder probleem. Alleen vogels is onverstandiger als ze loslopen, Macy heeft wel een jachtinstinct hierop.

Ze zijn de rust zelve in huis, ze slopen niets, kunnen langere tijd alleen zijn en zijn goed zindelijk. Aan de lijn lopen doen ze keurig en in een los loopgebied blijven ze vlak bij je in de buurt.

Ze hebben vele jaren een heel goed leven gehad. Ella, hun baasje, heeft hen nooit af willen staan. Helaas is zij onverwacht, heel abrupt en véél te jong door ziekte uit het leven getrokken. De korte tijd die ze nog had, gebruikte ze onder andere om ervoor te zorgen dat haar meiden het best mogelijke huis zouden krijgen waar ze voor altijd kunnen zijn.

Macy (podenco Maneto) doet je smelten. Geen ander houd zoveel van je als Macy, het liefst ligt ze de hele dag tegen je aan, en anders kan ze je rustig een eeuw bestuderen en bekijken.

Waar haar maatje áltijd overenthousiast is als er een mens haar aandacht geeft, is Macy het omgekeerde. Zij is de rust zelve. Ze komt zéker naar de deur als je thuiskomt, maar verwacht geen dolle pret, nee, heel rustig wacht ze op haar knuffel. Heel soms is ze écht enthousiast, en rolt ze met haar hele hooft een cirkel. Dit doet ze ook als ze iets héél graag wil (zoals wandelen) geniaal, nog nooit een hondje dat zien doen!

Ze is wat onzekerder dan Dailah. Ze kan soms ergens erg van schrikken en in de paniek schieten (in de achteruit en weg willen). Sinds ze in een tuigje loopt is dit afgenomen en zien we dit niet meer. Dat is omdat, wanneer ze zo’n momentje heeft, je haar ertoe kan zetten om door te lopen. Een paar meter verder huppelt ze dan weer vrolijk mee. Alleen daarom is het verstandig om Macy niet los te laten lopen. Wij hebben het niet meer gezien, maar het kan altijd weer een keer gebeuren. Daarnaast heeft Macy wel een jachtinstinct, al lijkt dit enkel geactiveerd te worden door vogels en holletjes. Binnen 5 minuten was de kat geaccepteerd, en ook met andere dieren kan ze goed overweg. Bij vogels en kippen echter wordt ze zenuwachtig en onrustig. Ze wil er zó graag achteraan!

Maar dat maakt Macy nou bepaald geen moeilijk hondje! Ze is dan misschien de oudste, maar Macy kan blijven gaan! Al wil je úren lopen, Macy vind het práchtig! In het losloopgebied blijft ook Macy bij je, af en toe racet ze 50 meter vooruit, om weer om te keren en naar je terug te racen. In tegenstelling tot haar maatje is Macy onder andere honden opeens de stoere van het stel. Macy snapt wél hoe je kan spelen en is ook de scheids; als 2 honden te ruw worden, springt ze er tussen en kapt het af. Ze geniet met volle teugen! Komt Macy water tegen, dan is ze niet te beroerd om er in te plonzen. Wassen daarentegen is ook niet haar ding. Ook van haar krijg je een heel beteuterd koppie die het lijdzaam ondergaat.

In huis ligt ze het allerliefst tegen je aan, en als ze echt wat extra aandacht nodig heeft, dan zet ze haar pootje op je been. Ze wast zichzelf als een kat, en heeft de allerleukste lach ooit gezien.

Wij zijn er van overtuigd dat er mensen zijn die voorbij de leeftijd kijken en die mensen zullen nooit spijt krijgen van deze 2 lieve, sociale en hilarische meiden!

(Input 25 mei 2020)