nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Laika

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: april 2015
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 17
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land: Spanje
Toegevoegd: 04-03-2020

Omschrijving

Tenerife (Sabine):

Laika is een prachtige verschijning met haar glimmende git-zwarte vacht en een blik die harten veroverd. Een echte black beauty! Helaas is ze in het asiel onzichtbaar. Ze staat nooit vooraan het hek en zal zeker haar plekje niet durven claimen. Laika heeft een zacht karakter en is nog een beetje verlegen. Deze lieverd laat nieuwe indrukken het liefst rustig over zich heen komen. Ze neemt dan de tijd om te onderzoeken, ontdekken en bekijken maar vlucht niet, haar nieuwsgierigheid wint vanaf het eerste moment van haar onzekerheid en dit zorgt voor grappige momenten waar je haar haast hardop de betekenis of het nut van nieuwe ontdekkingen hoort ontcijferen.

Laika kan goed met haar maatjes, groot of klein, jong en oud en ze kent de hondentaal heel goed. Dit houd haar gelukkig uit problemen in de zware condities van het asiel maar ze verdient een eigen plekje, een eigen familie, een thuis waar ze zich veilig voelt en pas echt zal durven genieten.

Laika mist een stukje van haar staart en heeft duidelijk geen makkelijk of fijn leven gehad. Kleine luxes zoals een dekentje of een beetje aandacht is ze al heel dankbaar voor en blij mee. Laika is graag in de buurt van de vrijwilligers en vindt zacht knuffelen of een aai over haar mooie koppie fijn. Wel houdt ze zich nog enorm in, vooral bij vreemde mensen in eerste instantie. Ze zal nooit tegen je op springen en lompigheid staat ook zeker niet in haar woordenboekje. Laika leert snel en graag, ze loopt netjes en braaf aan de riem en houdt je goed in de gaten. Buiten vindt ze het leuk om salamandertjes te volgen maar echt jachtinstinct heeft ze nog niet laten zien en er is tot nu toe ook nog geen salamander gesneuveld zo ver we weten! 

In een thuis zal haar verlegen kwispeltje zonder enige twijfel al snel naar een enthousiaste groet veranderen en zal dit prachtige meisje al snel opbloeien tot een vrolijke en elegante podenco dame. Wie kan haar die welverdiende kans geven?

(Input 4 maart 2020)