nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Maud

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: december 2015
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land: Nederland
Toegevoegd: 27-02-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Maud zoekt nieuwe uitdaging (tegen kost en inwoning)

Deze opgewekte meid is Maud, ze is alweer enige tijd in Nederland. Ze heeft het hier enorm naar haar zin, vooral omdat ze haar favoriete hobby's kon voortzetten in haar nieuwe leventje: knuffelen met mensen (m/v), stoeien en rennen, jagen op klein gespuis en lekker snuffelen tijdens stevige wandelingen.

Maud is een alert dametje, het type hond dat de uitdaging graag opzoekt. Als er ergens reuring is dan heeft ze dat meteen in de smiezen. De eenden in dit filmpje kunnen dat beamen, en ze kunnen het navertellen dankzij de riem die Maud altijd bij zich heeft. De riem, die vindt ze niet erg. De riem betekent wandelen! En dat is juist hartstikke leuk, aldus Maud. Ook fijn is dat je zeker weet dat je baasje niet weg kan lopen, zolang als hij de riem maar goed vasthoudt.

Door privéomstandigheden kan Maud niet bij haar baasje blijven. Ze zoekt daarom een nieuwe uitdaging. Graag bij mensen die in ieder geval enkele hobby's met haar delen: knuffelen, stoeien en wandelen. Wat krijg je daarvoor terug?

- Een gezellige huisgenoot in handzaam formaat

- Loopt doorgaans netjes mee aan de riem (heeft wel jachtinstinct)

- Trouw en speels

- Twee grote oren die gezellig meedeinen met elke beweging

- Een vrolijke krulstaart.

- Een waakse podenco, u leest het goed. Bij onraad - bijvoorbeeld de deurbel - maakt Maud mogelijke indringers erop attent dat zij het pand bewaakt. Bewaken dus hè, arresteren doet Maud niet. Daarvoor moet je de politie bellen. Toch vinden bepaalde mensen dat niet fijn, zo'n volautomatische deurbel. Goed nieuws voor eerlijke mensen: Maud vindt mensen juist heel erg leuk, en kinderen ook. Het is een trouw hondje dat juist graag bij je is.

Katten, ook gek op. Op een bepaalde manier dan, die meestal niet op waardering van het kattenvolk kan rekenen. Deze eigenschap kan ook juist wel weer fijn zijn, als je een tuin hebt...

Maud denkt als de kat van huis is dansen de muizen maar niet heus want ze blijft gewoon lekker luieren tot u weer thuis bent. Natuurlijk is de beloning dan naar het speelveldje om lekker te ravotten met de anderen aanwezige honden. Dat kan ik best heel goed maar niet zonder omheining dan he want dan ga ik sprinten en voor je het weet ben ik er van tussen. Ja ja ik ben dan ook een hele gezonde jonge dame van net vijf jaar…

(Input 27 februari 2020)

Video