nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Piti

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: januari 2016
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 0 - 40 cm
Gewicht: 5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2020-03-04
Land: Nederland
Toegevoegd: 17-01-2020

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 4 maart 2020: Piti, wat hadden we allemaal verwacht en wat was alles anders.

Piti haalden we op van Schiphol, waar we in de lach schoten om hoe klein ze was. Een heel klein, heel bang ding. In de auto en ook thuis drukte ze zich plat tegen me aan. Bang maar meteen een enorme behoefte aan contact en veiligheid. 

Binnen 3 dagen hadden we een heel ander meisje in huis. Ik kon maar niet begrijpen hoe ideaal ze was. Zindelijk, de katten negeerde ze, ze gromt of blaft niet, loopt heerlijk mee aan de lijn en één en al liefde! In huis de rust zelf, en altijd voorzichtig en beleefd. Als een blije doos danst ze om je heen als je thuiskomt (of terug van het toilet, om het even hahaha) Hoe blij ze ook is, ze zal niet tegen je opspringen, tenzij je haar hier herhaaldelijk toe uitnodigt.

Echt iedereen vind ze leuk en lief (al kiest ze wel één mens die de aller liefste is). Op wandelingen is ze nieuwsgierig naar een ieder die ze tegenkomt, of het nu een hond, kat, mens of kind is. En naar iedereen is ze even voorzichtig. Er zit echt geen enkel beetje kwaad in dit meisje. Zelfs de allerkleinsten zijn geen probleem. Neem ik eten weg, dan kijkt ze hooguit een beetje beteuterd. Bedelen doet ze niet, al komt ze natuurlijk wel even kijken of er iets voor haar bij is.

Met kleine, rustige wandelingen stort ze zich volledig op het besnuffelen van.. nou ja alles eigenlijk. Maar ook flinke wandelingen in een hoog tempo zijn geen enkel probleem, ze dribbelt vrolijk met je mee en raakt ze even achter, dan stormt ze als een kleine torpedo achter je aan tot ze weer net achter je voeten is, waar ze hel liefste loopt. Veel commando’s kent ze niet, maar ze komt altijd als je haar roept en “wachtten” begreep ze binnen een dag. En met haar rustige, super sociale karakter weten we eigenlijk ook niet zo goed welke commando’s praktisch voor haar zijn. vind je het leuk, leren doet ze makkelijk.

Heeft dit lieve ding dan helemaal geen rugzakje? Zeker wel. Een zeer zachte hand is noodzaak. Wanneer je je stem naar haar verheft duikt ze in elkaar alsof ze een flinke schop verwacht. En veel dingen vind ze heel, heel eng. Ze bibbert dan over haar hele lijfje, geen twijfel dat ze niet altijd even vriendelijk behandeld is. Maar dit houd haar niet tegen. Haar nieuwsgierigheid wint het altijd binnen no-time van haar angst. Ze herstelt zich heel snel. De auto vind ze heel eng bijvoorbeeld, maar toch springt ze er zonder twijfel in zodra je er in gaat zitten. Na een kwartiertje is ze zelf ook overtuigd en neemt ze alles om zich heen enthousiast in zich op.

In een druk gezin met jonge kinderen kan ze mogelijk overprikkeld raken, maar anderzijds, al die lieden van alle kanten zal ze van genieten. Met voldoende aandacht en een beetje geduld zou dat goed kunnen. Dit meisje zal het bijna overal goed doen. Of het nu bij een ouder iemand is die meerder maal een klein blokje omgaat is, of bij jongere mensen die graag er flink op uitgaan. Alleen zijn is geen enkel probleem, al gaat ze het allerliefst overal met je mee heen. En met haar karakter en formaat is dat ook gen enkel probleem. Wij waren er vanuit gegaan dat ze langere tijd bij ons zou blijven, om te leren en bij te komen, maar met pijn in het hart moeten we erkennen dat dit meisje helemaal klaar is voor haar for ever home. Voor wie gaat z'n hart helemaal open na het lezen van dit verhaal en wil Piti haar warme mand geven. 

Geschiedenis uit het asiel La Huella Verde Olvera:

Input 17 januari 2020: Piti rende, op de weg, achter een auto aan. De bestuurder van de auto zag haar in de achteruitkijkspiegel, stopte de auto en Piti ging er in. Ze had veel vlooien, dus denken we dat ze al langer in de steek was gelaten. Ze had erge honger en dorst en wilde alleen maar aangehaald en geknuffeld worden. Piti is een verlegen, lief, erg aanhankelijk, rustig,  onderdanig en gehoorzaam hondje. Ze is erg goed met andere honden, zowel met mannetjes als met vrouwtjes maar als het aan haar ligt is ze het liefst bij mensen. Ook met katten kan ze goed overweg. Piti heeft Leishmania, ze heeft 2 x per dag een ½ pilletje allopurinol (100 mg) nodig. Geeft u lieve, kleine Piti haar warme mand voor altijd? neem dan snel contact met ons op!

 

Video