nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Kenzo

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: juli 2015
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land: Nederland
Toegevoegd: 24-11-2019

Omschrijving

In de opvang in Belgie:

Een paar jaar geleden (2016) werd Kenzo in België geadopteerd. In Spanje heette hij Rambo. Tot een paar maanden geleden was hij samen met zijn vriendinnetje Rhea heel gelukkig bij zijn gezin. Maar helaas zijn de arbeidsomstandigheden in het gezin veranderd, waardoor beide honden erg ongelukkig zijn geworden, té veel alleen moeten zitten en dus met spoed op zoek zijn naar een nieuw thuis. We kregen dit bericht in oktober 2019 en het valt de familie erg zwaar afscheid te moeten nemen.

Kenzo is een flinke knaap met een schofthoogte van ruim 60 cm. Hij vindt het heerlijk om aangehaald en geknuffeld te worden. Kenzo kan het ook goed met kinderen vinden, maar liefst wat oudere kinderen. Jonge kinderen vindt hij wat druk en onvoorspelbaar. In huis gedraagt Rambo zich rustig. Hij is wel waaks en hangt erg aan zijn gezin. Hij kan goed samen wonen met een andere hond, bij voorkeur een teefje. Hier kan hij heerlijk mee spelen en samen lekker uitrusten na het spel. Hij kan ook goed trappen lopen. Kenzo heeft eerder met een kat samengewoond. Momenteel is dat niet het geval dus dit zou weer opgebouwd moeten worden. Buiten jaagt hij katten wel na, maar dat is ook een leuk spelletje als ze zo lekker weghollen. 

Buiten kan hij echt genieten van een fikse wandeling, hij loopt trouwens keurig aan de lijn en is goed gehoorzaam. Hij loopt graag los in een omheind uitlaatgebied en kan dan heerlijk sprintjes trekken en dollen met andere honden.

Kenzo is nieuwsgierig op afstand, best een held op sokken en zeker super lief. Kortom, in sommige gevallen nog een beetje angstig, terwijl hij zich misschien stoerder opstelt. Beschermend over zijn gezin/roedel, dus voorbijgaand verkeer (fiets, brommer/motor, aanhanger) daar kan hij van schrikken en naar uitvallen. Kort aan de lijn houden in zulke situaties is dus wel belangrijk. Hij houdt niet van erg harde geluiden, rond de jaarwisseling met al het vuurwerk is hij dan ook beslist niet gelukkig. In huis is hij niet zo onderzoekend, maar buiten wel. Toch blijft hij wel altijd in de buurt van zijn gezin/roedel.  In de auto is geen probleem voor Kenzo, hij vindt het allemaal wel spannend, maar springt er toch redelijk makkelijk in. Kort na zijn adoptie is hij eventjes ontsnapt en kwam drie dagen later volledig uitgeput weer thuis. Dat moet een zware tijd zijn geweest voor hem en sindsdien heeft hij nooit meer de behoefte gehad buiten alleen op onderzoek te gaan.

Kenzo is al in Spanje getest op vaak voorkomende mediterrane ziekten en hij bleek gelukkig helemaal gezond te zijn. Ook nu is hij nog gezond. Houdt u er rekening mee dat de ziekte Leishmania zelfs bij een negatieve test jaren later alsnog tot uiting kan komen. Dit gebeurt voornamelijk in een periode van verlaagde weerstand. Bij een correcte behandeling van deze ziekte kan de hond er heel gezond mee leven en heeft dan ook een normale levensverwachting. Ook de kosten vallen heel erg mee.

Voor Kenzo zijn we op zoek naar een gezin dat er niet tegenop ziet dit lieve mannetje een nieuw thuis te bieden. We zijn ervan overtuigd dat de familie die deze parel adopteert een geweldige schat in huis zal krijgen. Eentje met een hartje van goud, ook al doet hij in sommige opzichten stoerder dan hij werkelijk is. Het allermooiste zou natuurlijk zijn samen geadopteerd worden met zijn vriendinnetje Rhea, maar het is geen must. Kenzo vindt het leuk als er al een ander soortgenootje in zijn nieuwe thuis woont, dat is ook het beste voor hem. Een lange wandeling waar hij in een veilige en goed omheinde omgeving heel regelmatig lekker kan ravotten en spelen met andere viervoeters is ook heerlijk. Met zo’n karakter moet het voor een hondenvriend toch geen probleem zijn om een veilig en vast plekje voor hem vrij te maken denken wij. Laat ons gauw weten of hij bij u mag komen, want Kenzo wil zó graag zijn eigen vaste stekje bij mensen die vaak bij hem kunnen zijn.

Heeft u belangstelling voor Kenzo neem dan contact op via onderstaand email adres: