nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Rhea

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: augustus 2015
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land: Nederland
Toegevoegd: 24-11-2019

Omschrijving

In de opvang in Belgie:

Rhea is een prachtige, lieve podenca met een schofthoogte van 52 cm. In Spanje heette ze Eboli.  Al op héél jonge leeftijd had ze de pech één oogje te verliezen, maar dat belemmert haar zicht op geen enkele manier en ze is desondanks echt een schoonheid. Begin 2017 had ze het geluk te worden geadopteerd in een lief gezin in België waar al een lief vriendje voor haar woonde, hij heet Kenzo. Maar helaas zijn de arbeidsomstandigheden in het gezin veranderd, waardoor beiden erg ongelukkig zijn geworden, té veel alleen moeten zitten en dus met spoed op zoek zijn naar een nieuw thuis. We kregen dit bericht in oktober 2019 en het valt de familie erg zwaar afscheid te moeten nemen.

Rhea bleek destijds bij de testen in Spanje gelukkig gezond te zijn en geen last te hebben van de vaak voorkomende mediterrane ziekten. Ook nu is ze nog helemaal gezond. Houdt u er rekening mee dat de ziekte Leishmania zelfs bij een negatieve test jaren later alsnog tot uiting kan komen. Dit gebeurt voornamelijk in een periode van verlaagde weerstand. Bij een correcte behandeling van deze ziekte kan de hond er heel gezond mee leven en heeft dan ook een normale levensverwachting. Ook de kosten vallen heel erg mee.

Rhea is een mooie podenco met een hele zachte uitstraling. Ze gedraagt zich netjes en rustig in huis. Ze is heel lief en aanhankelijk, kan goed met kinderen en andere honden samen wonen. Zij heeft eerder met een kat samengewoond. Momenteel is dat niet het geval dus dit zou weer opgebouwd moeten worden. Buiten jaagt zij katten wel na, maar dat is ook een leuk spelletje als ze zo lekker weghollen. Trappen lopen doet ze niet, maar kan ze misschien nog leren. Buiten vindt ze het heerlijk om lekkere lange wandelingen te maken. Ze loopt goed aan de lijn, is sociaal naar mensen en naar honden. Het liefst gaat ze naar een omheind uitlaatgebied om lekker te rennen en spelen met andere honden. Rhea is echt een knuffel, nieuwsgierig en een allemansvriend. Vuurwerk is voor haar geen probleem.
Het leven is één groot feestje, dus de lange wandelingen zijn belangrijk om te zorgen dat ze haar energie buiten kwijt kan. Het klasje nagels bijhouden heeft deze dame overgeslagen, dus je zal haar zelf moeten knippen of laten doen. Rhea zit het liefst op een kleedje/kussen, ze luistert goed naar het commando zit maar vindt het lastig om dit op de harde vloer te doen.

Rhea kijkt er naar uit om weer opgenomen te worden in een gezin, waar iedereen van haar houdt. Qua karakter is zij vriendelijk en makkelijk. Bent u het gezin, dat van dit lieve meisje een waar gezinslid en vriendin voor het leven wil maken, dan zal Rhea daar erg gelukkig van worden. Ze heeft zeker een vriendje of vriendinnetje nodig om mee samen te zijn en heel veel tijd alleen in huis doorbrengen zonder haar gezinsleden vindt ze niet fijn. Ideaal zou natuurlijk een gezin zijn dat zowel haar als Kenzo wil adopteren, maar dat is geen must. Wilt u deze lieve schat in uw hart sluiten en haar een tweede kans gunnen? Zij kan bijna niet op u wachten.

Heeft u belangstelling voor Rhea neem dan contact op via onderstaand email adres: