nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Nuez

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: november 2012
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2020-03-25
Land: Nederland
Toegevoegd: 17-11-2019

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 11 maart 2020: Nuez gaat nog steeds met grote stappen vooruit. Hij loopt netjes aan de lijn en maakt op een fijne manier kennis met andere honden. Ook eet hij inmiddels samen met de andere honden in de keuken. Hij is in huis erg relaxed en ligt vaak op zijn rug. Nuez gereageerd niet of nauwelijks als er iemand thuis komt, hij is altijd wel blij als zijn mens weer binnen is. Op 2 februari is hij mee geweest  naar de manifestatie tegen mishandelingen van galgo's en podenco's in Spanje. Nuez heeft vele honden met een kwispelende staart begroet. Hij is voorzichtig en vriendelijk, enthousiast naar zowel mens als hond. Veel mensen die hem alleen via Facebook kennen waren verbaasd dat hij zo klein is (50 cm schofthoogte).
Klein, dapper, lief, speels, stoer ventje, iedereen vindt je knap. Nu nog iemand die verliefd op je wordt. Je verdient het zo. ❤

Update 17 januari 2020: Nuez zit lekker in zijn vel. Hij is inmiddels mooi gespierd en keurig op gewicht (15 kilo). In huis is hij erg relaxed. Hij is jong in gedrag en speelt graag met de andere honden uit het pleeggezin. Nuez kan zich ook goed zelf bezighouden met speelgoed. Hij sloopt niet, gaat graag mee en kan heel goed alleen thuisblijven met de andere honden. Waar hij eerst erg zenuwachtig werd van voorbijgangers, ligt hij nu vaak lekker op de bank te slapen. Soms zelfs op zijn rug. Aan de lijn vindt hij het nog steeds soms moeilijk om andere honden vriendelijk te begroeten, maar ook daar zien we een enorme verbetering. Nuez is in Nederland dus bent u nieuwsgierig naar hem en zou u hem wel eens willen ontmoeten? neem dan gerust contact met ons op.

Input 17 november 2019: Nuez is een gezonde en actieve Podenco van 7 jaar (50 cm schofthoogte) die van strand- en boswandelingen, rennen, snuffelen en spelen houdt. Hij slaapt graag met de andere honden op de bank of in zijn eigen mand. Nuez is gecastreerd en ingeënt, hij is zindelijk, geen blaffer, sloopt niet, gaat graag mee in de auto en eet heel rustig. Aan de andere kant is hij wel fel op eten. De keuken is nu verboden gebied als daar iemand met eten bezig is en dat begrijpt hij heel goed. Hij wacht netjes bij de keukendeur/drempel. Nuez luistert erg goed naar zijn naam, loopt netjes aan de lijn, kan samen met de andere honden een paar uur alleen zijn en kent veel commando’s als ‘zit, af en blijf’. Na een paar maanden hard werken, is het tijd dat we voor Nuez zijn gouden mandje vinden. Nuez heeft de afgelopen maanden geleerd dat bezoek wat door de voordeur komt en vreemde honden heel leuk kunnen zijn. Met een goed voorbeeld naast zich gaat dat heel goed. Voor Nuez zoeken we een huisje waar hij de rust en regelmaat krijgt, wat hij zo hard nodig heeft. We plaatsen hem het liefst in een gezin met kleine roedel, zonder kleine kinderen, met een tuin en een baasje die de tijd heeft om met Nuez aan de slag te gaan. Nuez is niet alleen mooi van buiten, hij heeft een hartje van goud. We gunnen het hem zo om verder te groeien en alle liefde en aandacht te krijgen die hij verdient.

 

Video