nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Ivy

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: juli 2016
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Laatste update: 2020-04-01
Land: Spanje
Toegevoegd: 16-11-2019

Omschrijving

El Hierro (Sabine):

Update 1 april 2020: We zijn een maand verder maar wat een maand... Na de enorme blijdschap voor onze knappe Ben die eindelijk geadopteerd werd kwam al snel onze bezorgdheid over hoe Ivy zou reageren...en wat we al vreesden... De arme schat heeft het erg zwaar sinds het vertrek van haar maatje Ben. Ze eet alleen de helft van haar voer en dit alleen als één van de vrijwilligers bij haar gaat zitten. Gelukkig, ondanks deze corona situatie, mogen de vrijwilligers wel gewoon gaan voeren, schoonmaken en ook wandelen en is er een beetje meer tijd dan normaal. Ivy krijgt dus de volle aandacht maar haar gemis wordt er nog niet minder op. Pas mocht ze even mee, even eruit, even iets anders en dan wel meteen om kennis te maken met katten.

We dachten dat dit een groot pluspunt zou kunnen zijn in de toekomst zowel voor noodopvang opties maar vooral natuurlijk voor de kans op dat welverdiende gouden mandje als die met katten zou worden gedeeld. Ivy had duidelijk nog nooit eerder katten ontmoet. Ze vond ze een beetje spannend in het begin. Sommige wilden knuffelen, anderen negeerden haar of liepen weg. De katten die weg liepen werden niet achtervolgt, de dappere katten die kwamen kroelen werden verlegen toegelaten en toen ze zichzelf iets "veiliger" voelde werden ze rustig, zachtjes en beleefd begroet. Natuurlijk moet er altijd goede begeleiding en een goede ontmoeting komen bij de toekomstige familie maar met deze basis en dit voorbeeldig gedrag...gaat dat zeker goed komen.

We hopen echt dat er snel een gouden mand voor haar komt. Een eigen plekje, een eigen maatje, een eigen thuis waar ze nooit meer weg hoeft! Nieuwe video toegevoegd.

Update 21 februari 2020: We zijn al weer 3 maanden verder en helaas is er geen enkele interesse geweest voor onze gezellige Ivy. Ze doet het goed en geniet met haar maatje Ben maar we merken toch steeds meer aan haar dat ze naar meer verlangt...de nachten zijn best koud in het asiel, de beetjes aandacht moeten altijd met veel andere honden gedeeld worden, elke dag is het zelfde... Ivy verlangt naar een eigen familie, een eigen mens met wie ze op heerlijke wandelingen kan gaan, avonturen in die mooie buitenwereld, naast (of zelfs op) de bank bijkomen samen met haar mens...wie geeft deze trouwe, aanhankelijke en gezellige podenco dame haar welverdiende kans? 1 nieuwe foto toegevoegd.

Input 16 november 2019: Mooie Ivy verblijft in het enigste asiel op het kleinste van de Canarische eilanden: El Hierro. Ze wacht al ruim een jaar op haar welverdiende kans, een zachte mand en een eigen familie. Ivy is een gezellig, vrolijk en aanhankelijk podencomeisje zonder trauma’s of rugzakje. Ze is dol op aandacht en graag onder de mens, toch is ze absoluut niet lomp en dringt ze zich ook zeker niet op. Met andere honden is ze heel goed in de omgang zowel teefjes als reutjes en op dit moment verblijft ze met haar beste maatje Ben. Samen hebben ze de grootste lol maar natuurlijk verlangt Ivy naar meer. Ivy loopt heel braaf aan de riem en is dit goed gewend want er wordt elke dag met haar gewandeld gelukkig! Ze snuffelt graag rond en is grappig actief tijdens de wandelingen.  Deze lieverd luistert goed is grappig nieuwsgierig, onderweg wordt alles onderzocht en iedereen wordt vriendelijk begroet! Wie geeft haar haar zachte mand en gaat van haar besmettelijke glimlach genieten, elke dag weer?

 

Video