nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Petite

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: augustus 2017
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-12-17
Land: Nederland
Toegevoegd: 21-10-2019

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 17 december 2019: Pita (Petite) is nu een maand bij ons en wat heeft ze zich prachtig ontwikkeld. Ze is heerlijk rustig in huis en slaapt graag, het liefst gezellig bij je op de bank, maar als daar geen plek is zoekt ze een lekker plekje voor de verwarming of in een mand. Pita geniet van haar wandelingen buiten, ze trekt niet aan de lijn en loopt goed mee. Ze heeft van haar broers geleerd dat je muizen op kunt graven en dat is dan ook een grote hobby geworden. Maar als we weer verder wandelen, loopt ze weer braaf mee. In een omheind gebied kan ze ook heerlijk loslopen, rennen of spelen. Zelfs bij een omheining van maar een meter blijft ze braaf binnen de omheining. Buiten omheinde gebieden hebben we haar nog niet losgelaten. Ze is ook super sociaal met andere honden, waarmee ze dagelijks speelt in onze uitlaatservice. Pita is bij ons al een paar keer een aantal uurtjes alleen geweest en dit gaat zonder problemen. Ze maakt niets stuk, blaft, piept of jankt nooit, maar ligt lekker lui te slapen. Ze ligt dan gewoon los in de huiskamer samen met onze andere Podenco’s. Pita is er pas één maand maar, op nog een paar kilo na, al helemaal klaar voor haar definitieve thuis! 1 nieuwe foto toegevoegd.

Update 26 november 2019: Petite is sinds 17 november bij ons in de opvang. Wat een prachtige grote jongedame is ze toch! Ze luistert naar de naam Pita, want Petite is ze niet echt ?. Ze is prachtig zowel van binnen en van buiten. Pita is heel zacht, sociaal, knuffelig, vrolijk, stabiel en absoluut niet lomp. Binnen in huis is ze erg rustig en ligt ze graag in een lekkere mand te slapen of kauwt ze graag op een bot. Ze gaat graag met je mee naar buiten en geniet zichtbaar van een lekkere wandeling. Haar staartje kwispelt non-stop en alles en iedereen is leuk. Ze kan met alles en iedereen overweg, van grote tot kleine honden, kinderen, katten, paarden etc. Pita is niet snel onder de indruk en reageert goed en stabiel op onverwachte situaties zoals voorbij rijdende treinen, een winkelstraat of zelfs een harde knal. Ze loopt ook goed mee aan de lijn en vertoont tot nu toe nog amper jachtinstinct. Binnen in huis hebben we 2 katten en ook daar kan ze uitstekend mee overweg. Voor Pita zoeken we een baasje die op zoek is naar een stabiele gezellige hond, die houdt van lekker wandelen en thuis lekker rustig is en graag wil knuffelen! Een vriendje of vriendinnetje erbij vindt ze vast heel erg gezellig, maar zal geen must zijn. Pita is gesteriliseerd, 2 jaar jong en helemaal klaar voor haar definitieve plekje! 10 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Geschiedenis uit het asiel Tierra Blanca Tenerife:

Petite zoals wij onze Piticlin hier kennen, is alles behalve "petite" en wat een enorme leukerd is ze toch! Petite is een bescheiden en gevoelig hondje in een XXL jasje. Ze is grappig verlegen, ongelofelijk zacht en ontzettend lief… Petite was vreselijk mager toen ze binnenkwam en was duidelijk niks gewend maar ze groeit met enorme stappen en doet het echt reuze goed. Ze is inmiddels al een beetje bijkomen en begint gelukkig steeds meer te geloven hoe mooi ze eigenlijk is. Petite is erg rustig nog en houdt zich duidelijk in. Toch is ze al dol op zachte knuffels en gewoon stilletjes in de buurt mogen zijn. Ze vraagt nergens om en is met heel weinig al dankbaar. Petite is reuze nieuwsgierig en neemt haar tijd om nieuwe dingen goed te bekijken. Dit zorgt voor de grappigste koppies, oortjes omhoog, oortjes omlaag, snuffelen, stapje terug, sprongetje naar voren, een kwispel… zo laat deze leukerd nieuwe indrukken over zich heen komen! Ze is niet angstig maar alles is nog duidelijk nieuw en sommige dingen zijn dan best spannend natuurlijk… Aan de lijn loopt Petite super netjes, ze is voorzichtig, houdt je goed in de gaten en je ziet haar gewoon ontcijferen wat er van haar wordt verwacht om haar best te doen. Ze heeft hier nog geen jachtinstinct laten zien en lompigheid staat zeker niet in haar woordenboekje. Echt loskomen of gek doen durft ze nog niet maar ze geniet al zichtbaar. We hopen dat ze snel wordt opgemerkt door een lieve familie waar ze rustig aan het echte hondenleven mag gaan ontdekken, het echte genieten, zich veilig en geliefd voelen...wat zal ze dankbaar zijn voor die gouden kans! Petite moet nog een paar kilo’s aankomen maar is helemaal gezond en reisklaar. Wie geeft haar de kans om de mooie buitenwereld te ontdekken? 

(Input 21 oktober 2019)

Video