nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

akela

Leeftijdscategorie: Jonger dan 1 jaar
Geboortejaar: februari 2019
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-11-24
Land: Nederland
Toegevoegd: 02-09-2019

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 1 december 2019: Akela speelt graag met onze andere podenco en we merken dat ze heel rustig is naar vreemde honden. Van jachtinstinct hebben we nog niets gemerkt, omgang met katten is niet bekend. Ze is dol op wandelen maar op het losloopveld durven we haar nog niet los te laten want ze kan heel hard rennen en hoog springen. In de nabijheid van kinderen kijkt Kira de kat uit de boom, de mand is haar plek en daar mogen ze niet aan zitten, we zijn dit nu goed aan het trainen. Kira is inmiddels al aardig gewend aan onze omgeving met de ramen en tv maar de eerstkomende tijd kan deze lieve hond nog niet alleen worden gelaten. Het vertrouwen dat hiervoor nodig is wordt nu langzaam opgebouwd. Ze leert erg snel waardoor ze de commando's (zit, kom, blijf en UH, mag niet) al oppikt. Akela is ook helemaal zindelijk en wandelen aan de lijn gaat bijzonder goed. Deze knuffel verdient snel een definitief baasje. 

Update 24 november 2019: Akela is nog maar net in Nederland maar doet het al goed, het lopen aan de lijn gaat prima en ze is vrijwel zindelijk. Wat is het toch een lieve en leuke hond. Ze is lekker speels en zeer aanhankelijk, het liefste ligt ze tegen je aan op de bank, maar mooier vindt ze het om met haar kontje op je schoot te liggen. Ook begint ze te leren dat ze moet gaan zitten voordat ze een klein botje krijgt. Akela moet wel  wennen aan ramen en aan een TV. Ze kan het goed vinden met andere honden. Het is werkelijk een prachtige hond met een sierlijk loopje, een genot om naar te kijken... Ze is nu 50 cm hoog en 9 maanden oud. Welk lief baasje gaat haar verder helpen en gaat haar haar eigen warme mand geven. 6 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 18 november 2019: Deze mooie dame is op 17 november 2019 aangekomen in Nederland en zit nu in de opvang. Ze mag eerst wat bijkomen van de reis en nieuwe omgeving, binnenkort kunt u hier dan ook een update verwachten van deze dame.

Geschiedenis uit het asiel Tierra Blanca Tenerife:

Update 8 oktober 2019: Akela begint duidelijk naar meer te verlangen, meer aandacht, meer liefde, meer uitdagingen...elke dag is hetzelfde en onze kleine beetjes aandacht moeten met te veel hondjes gedeeld worden. Ze is wel happy en zal zich niet lomp opdringen maar ze staat steeds vaker voor ons om even in beeld te komen, om een knuffel te krijgen, een aai over haar koppie. Het asiel is geen plek voor een pupje.... Akela verdient dagelijkse mooie buitenwandelingen met een eigen lief en trots baasje! Akela is een heel makkelijk hondje zonder trauma’s en zal een klein midden maatje blijven. Ze leert snel en graag en heeft hier nog geen enig jachtinstinct laten zien. Akela zal met haar lief en zacht karakter zeker een ideaal leuk, gezellig en trouw hondenmaatje worden voor diegene die haar haar welverdiende kans biedt! 7 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 2 september 2019: Akela is een prachtig, lief en rustig podenco meisje dat zich voorbeeldig gedraagt met haar patio maatjes. Ze heeft ongelofelijk mooie ogen die gewoon om liefde smeken. We hebben haar nog nooit horen blaffen en betwijfelen het ook enorm of ze weet wat een grommetje is. Er zit namelijk echt niks kwaads in dit lieve en onschuldige meisje. Ze is nooit lomp, opdringerig of druk en geniet enorm van zachtjes knuffelen. In je armen valt ze met een diepe zucht in slaap...heerlijk gewoon! Akela verdient een veilige plek, een zachte mand en vooral een hele lieve familie die haar de mooie buitenwereld laat zien en waar ze al die liefde kan krijgen waar ze naar verlangt. Wie o wie kan haar dit bieden en gaat samen met deze lieverd genieten?

 

 

Video