nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Sole

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: september 2016
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 13
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2020-01-14
Land: Nederland
Toegevoegd: 25-08-2019

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 14 januari 2020: Wat een vooruitgang in zo’n korte tijd voor een hond met een verleden. Sole begon als best angstige hondje na haar vliegreis van Spanje naar Nederland maar liet al spoedig haar ware aard zien toen ze aan ons gewend raakte. Dat is een lief, nieuwsgierige jonge hond die af en toe lekker speels kan zijn. Ze houdt enorm van wandelen, snuffelen, rennen en spelen met andere (kleinere) honden. De baasjes van haar gouden mand zouden het liefst een tuin hebben waar ze kan rondrennen of een omheind hondenveld in de omgeving. Sole is een hondje die zelfs wel geschikt zou kunnen zijn om mee te hardlopen of Caniscross mee te doen. Ze is nu bijna twee maanden bij ons als pleeghond en we zijn erg gehecht aan elkaar. Het is tijd dat ze naar haar eigen gezin gaat waar ze voor altijd mag blijven. Verder denk ik niet dat ze met katten kan. Ze is een echte Podenco en heeft zeker een flink jachtinstinct. Ze is waarschijnlijk prima bij een gezin met grotere kinderen te plaatsen en andere honden in huis zou ze heel leuk vinden. Sole zal vast wel weer wat tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe omgeving dus liefdevolle, geduldige baasjes ze wacht met smart op jullie! 10 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 17 november 2019: Sole is op 12 november aangekomen en verblijft nu bij haar gastgezin. Binnenkort kan u hier dan ook een update van haar verwachten.

Geschiedenis uit het asiel Spanische Tiere in Not:

Sole is een prachtig en erg lief podenco meisje. Sole werd gered van een zekere dood, toen ze vastgebonden aan een boom werd gevonden en verblijft momenteel in een opvanggezin in Spanje. Ze heeft een leuk, bijdehand karakter en ze is lekker nieuwsgierig. Ook is ze erg mensgericht en ze leert erg snel. Sole is erg sociaal met de andere hondjes en naar mensen toe, ze geniet duidelijk van de aandacht die ze krijgt en knuffelen kan ze als de beste. Sole haar geboortedatum is geschat op 02.09.2016 en ze weegt op dit moment 13 kilo. Dit lieve meisje is ook zeer vriendelijk naar de andere hondjes toe en ze maakt snel vriendjes op de speelweide. Ze geniet duidelijk van haar vrijheid en lekker spelen en rennen met de andere honden vindt ze helemaal geweldig! Sole is nu helemaal klaar voor een nieuwe stap in haar jonge leven en ze wil dolgraag mooie avonturen beleven samen met een lief baasje. Sole zal voor altijd je beste vriendinnetje zijn!

(input 23 augustus 2019)

Video