nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Aldi

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: maart 2018
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 0 - 40 cm
Gewicht: 5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-09-04
Land: Spanje
Toegevoegd: 17-08-2019

Omschrijving

Siempre Contigo:

Update 4 september 2019: Aldi is beoordeelt door de Dierenarts en alles gaat heel goed. De gespecialiseerde dierenarts, die de operatie heeft uitgevoerd, is op vakantie, hij komt volgende week terug. Alles lijkt erop te wijzen dat ze geen operaties meer nodig heeft, maar tot de nieuwe afspraak hebben we geen definitieve bevestiging. Aldi is al vanaf het eerste moment al zindelijk in huis, ze heeft het nooit binnen gedaan, zelfs niet 's nachts. Ze is ook goed in de auto en kan goed overweg met de andere honden die ze ontmoet. Na alles wat dit lieverdje al heeft meegemaakt verdient ze nu toch wel een lekkere warme mand en een lief baasje die het laatste stukje naar volledig herstel samen met haar wil doen. 10 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 22 augustus 2019: Aldi is inmiddels aan beide heupen geopereerd en vanaf de eerste operatie is alles goed gegaan. Meteen na de tweede heeft ze haar eerste check gehad bij de dierenarts en ook nu gaat alles ook heel goed. Er zijn enkele hechtingen verwijderd en over een paar dagen zullen ze de resterende verwijderen. Wat betreft jonge kinderen, moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat nog steeds pijn heeft. Zolang de kinderen haar met de nodige voorzichtigheid behandelen, zullen er geen problemen zijn. Ze zal het waarschijnlijk nog niet leuk vinden als ze haar in hun armen willen nemen, maar als ze bij haar op de grond gaan zitten, zal ze hoogstwaarschijnlijk rustig contact zoeken. In het asiel heeft ze zonder problemen met katten geleefd, ze trekken haar aandacht, maar ze wil geen problemen.

Input 17 augustus 2019: Aldi werd al enkele weken gezien, samen met een andere, soortgelijke hond, zwervend in een landelijk gebied. Verschillende mensen hebben geprobeerd haar te redden, maar ze rende weg. Uiteindelijk werd ze geraakt door een voertuig toen ze een weg overstak, de bestuurder stopte niet. Maar andere mensen die heel verontwaardigd waren, waarschuwden ons. Aldi kon worden gered omdat ze een heupfractuur had op 7 plaatsen!!! Op dit moment is ze met succes aan één kant van de heup geopereerd. Deze week heeft ze een afspraak met de dierenarts om te kijken of een andere operatie nodig is voor het andere deel van de heup. Aldi is een beetje verlegen naar mensen, ze heeft nog wat meer tijd nodig om mensen volledig te kunnen vertrouwen, maar elke dag krijgt ze meer zelfvertrouwen. Op dit moment verblijft ze niet bij andere honden vanwege haar herstel en recente operatie. Maar ze is gewend om op een 'vrije' manier met andere honden te leven, dus ze zou geen problemen moeten hebben met andere honden. Hoewel we er alles aan zullen doen om haar volledig te laten herstellen, heeft Aldi (minimaal) een pleeggezin nodig, zodat alles zo goed mogelijk verloopt. Hier in ons gebied is het bijna onmogelijk om opvang te vinden en zal ze daarom maanden in de kennel moeten blijven waar ze nu verblijft. Wie heeft een goed plekje voor kleine Aldi waar ze in alle rust van haar verwondingen kan herstellen.

Video