nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Shakira

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: juli 2017
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 13
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2020-01-21
Land: Nederland
Toegevoegd: 02-08-2019

Omschrijving

In de opvang in Belgie:

Update 21 januari 2020: Het gaat hier super goed met Shakira, ze speelt veel en heel graag. Ze is zeker ook eentje die zeer regelmatig buiten wil om daar eens rond te crossen en zeker
veel wil wandelen in de natuur want daar geniet ze ten volle van. Ze luistert ook heel goed, het is een erg aangenaam hondje om mee te wandelen. Ze vraagt wel heeel veeel aandacht wat op zich niet slecht maar daarom blijven we bij het eerste advie dat Shakira prima bij een baasje zou passen die geen andere huisdieren heeft, iemand die ze helemaal voor haar alleen heeft.

Update 1 januari 2020: Shakira doet het heel goed, we zijn al veel gaan wandelen hier bij ons in de beurt en we hebben ook grote wandelingen gedaan en ze doet het super goed. Nu waren we zondag naar de Mol markt geweest dat is een dieren markt om ook eens tussen veel mensen te zijn en soms kroop ze achter mij omdat het dan voor haar wat te veel was en ze wat angstig werd. Maandag zijn we hier naar de markt in Tessenderlo geweest, ook omdat ze dan leert om tussen veel mensen te zijn. Het ging al iets beter maar toch was ze zeer alert. Als iemand haar wil aaien dan deinst ze toch nog wat naar achteren maar dat gaat zeker goed komen. Ze slaapt, als we weg gaan, in de bench, dat doet ze ook heel goed. Als ik zeg Shakira we gaan in de bench dan gaat ze gewillig mee en dan stop ik haar onder en slaapt ze tot wij terugkomen. De eerste dagen heeft ze wel eens wat gejammerd maar dat is helemaal over. Ook hier met de andere hondjes gaat het al wat beter maar als ze tegen mij aanligt en er is een andere hond die wil komen dan wil ze wel eens grommen of lelijk doen dus wordt het nog maar eens bevestigd dat ze liefst een baasje voor haar alleen heeft. Het is een schat van een hond ik mag haar knuffelen, kusjes geven, spelen, dat is allemaal ok maar naar mijn man toe is ze toch nog voorzichtig terwijl die met ook met haar wil knuffelen enz… maar daar houdt ze op één of andere manier nog afstand van. Shakira eet flink ze gaat goed mee naar buiten. nieuwe video toegevoegd.

Update 3 december 2019: Shakira is een aanhankelijk, zachtaardig, speels, bescheiden, nieuwsgierig en soms nog wat verlegen podencoteefje - een mooi midden maatje van ongeveer 15 kilo. Ze zit al ruim drie weken bij ons in de opvang en ze heeft grote sprongen gemaakt. De eerste dagen was ze nog erg voorzichtig en onder de indruk, maar ze liet zich al snel van haar speelse en enthousiaste kant zien en heeft zich ontpopt tot een vrolijk kwispelkontje dat bovenal heel erg lief is. Ze ligt graag tegen je aan op de bank en wordt graag gekriebeld, het liefst kruipt ze op schoot of legt ze haar kop op je been om met een diepe zucht in slaap te vallen. Ze geniet zichtbaar van aaien en geeft ook graag kusjes. Shakira is rustig in huis. Ze gaat uitstekend om met onze kat en toont tot nu toe geen jachtinstinct, zelfs niet als ze buiten een kat of eenden ziet lopen. Ook met onze andere hond kan ze heel goed overweg. Na twee dagen speelden en renden ze al samen door te tuin. In huis is Shakira ook erg speels, ze kan zichzelf uitstekend vermaken met een speeltje of kauwbotje maar speelt ook graag samen met onze andere hond en met ons. Ze rent ook graag achter balletjes aan. Shakira is een alert en nieuwsgierig hondje, en buiten wandelen vindt ze geweldig. Ze loopt keurig mee aan de lijn en trekt niet. Ze snuffelt graag. Tijdens het wandelen is ze stabiel en schrikt ze niet snel, ze kijkt zelfs niet op van vuurwerkknallen en kan makkelijk mee naar het winkelcentrum, tuincentrum of restaurant. Tijdens het wandelen kijkt ze regelmatig even omhoog en maakt ze oogcontact of tikt ze je been aan met haar neusje. Andere honden buiten worden rustig besnuffeld. Shakira gaat graag mee in de auto en gedraagt zich dan voorbeeldig. Ook was ze vanaf dag één al zindelijk. Ze is een rustige eter en heeft totaal geen baknijd. Op het omheinde veld blijft ze dicht bij ons in de buurt en heeft ze geen neiging om zelfstandig op pad te gaan. Wij denken dan ook dat ze in veilig gebied uiteindelijk zeker los kan lopen bij haar nieuwe baasje (uiteraard na gewenning). Ze is meer op haar roedel gericht dan op de omgeving. Shakira blaft weinig, maar is wel een vocaal hondje: ze zucht, ‘praat’ en piept als ze iets duidelijk wil maken. Als er bezoek binnenkomt, kijkt ze nieuwsgierig om het hoekje en wil ze graag even snuffelen. Naar onbekenden is ze wat terughoudend maar absoluut niet blafferig of onaardig - ze zou nog geen vlieg kwaad doen. Naar bekenden is ze juist heel vrij en knuffelig. Ze hecht zich sterk aan 'haar' mensen. Shakira zou het waarschijnlijk prima doen als enige hond, maar kan ook heel goed bij één of meerdere honden (of katten) geplaatst worden. Ze is gewend aan een bench en kan prima eventjes alleen thuis zijn. 4 nieuwe foto's toegevoegd

Geschiedenis uit het asiel Malaga Animales y Plantas:

Shakira werd gered van een zekere dood, toen ze vastgebonden aan een boom werd gevonden. Toen we dachten dat ze was gered toen ze in het asiel was, dat niemand haar opnieuw pijn zou doen, gebeurde het ergste, ze werd aangevallen door een van haar kennelgenootjes. Er zijn zoveel verlaten hondjes, die al zoveel ellende hebben meegemaakt dat sommigen van hen denken dat ze in het asiel nog steeds moeten vechten om te overleven en zij vechten voor elk stukje voedsel. Shakira is aangevallen door een kennelgenootje, eentje die net zo’n slecht leven had als zij, de aanval was enorm en de wonden vreselijk. Na 3 dagen in het ziekenhuis waar ze voor haar leven vocht, was Shakira buiten levensgevaar, maar had ze dagelijks verzorging nodig om haar wonden te laten genezen en om haar natuurlijk in de gaten te houden om infectie te voorkomen. In het asiel is het onmogelijk om een hondje die persoonlijke zorg te geven, vanwege de hoeveelheid honden die we hebben en daarom hebben we voor Shakira een pleeggezin gezocht. Deze opvang zal tijdelijk zijn totdat haar wonden genezen zijn, daarna zal Shakira terug moeten naar een kennel in het asiel ... Shakira is één brok liefde, ze is een heel lief hondje, ze is rustig en evenwichtig, ze geniet van elk aaitje dat ze krijgt. Ze weet nog niet wat spelen is, dus als ze op het speelterrein was, liep ze nieuwsgierig rond te snuffelen. Shakira kon het heel goed vinden met al haar kennelmaatjes, ze gaf nooit problemen, ze paste zich aan elke situatie aan. Alsjeblieft, geef lieve Shakira een liefdevol thuis voor altijd, laat haar alsjeblieft niet terug moeten gaan naar een kennel ... Ze is een overlever, ze verdient het nu om een gelukkig leven te hebben.

(Input 2 augustus 2019)

Video