nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Freddy

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: januari 2016
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 13
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2020-02-05
Land: Spanje
Toegevoegd: 29-05-2019

Omschrijving

Opvang Greet:

Update 5 februari 2020: Freddy is voor onderzoek naar de kliniek geweest en er is, voor de zekerheid, een nieuwe bloedtest gedaan. Hieruit kwam voor Freddy heel goed nieuws….. hij is nu negatief voor Filaria. Niets staat hem dan ook nu nog in de weg om zijn koffertje te pakken voor een nieuwe start bij een lieve familie.

Update 10 januari 2020: Freddy is nu enkele maanden bij ons en hij krijgt beetje bij beetje meer zelfvertrouwen. Hij is nog steeds timide en verlegen, maar met kalmte en geduld is het mogelijk hem aan te raken op het speelterrein waar hij meerdere uren per dag vrij rondloopt met nog eens 10 tot 15 honden. Hij is goed met alle andere hondjes. Het is geen probleem om hem de halsband om te doen, maar alles moet met de nodige kalmte gebeuren. Buiten moet hij aan de riem lopen en Freddy is dat niet gewend, hij doet het al heel goed maar er moet nog meer getraind worden. Hij stopt soms of kruist van de ene kant naar de andere. Hij moet bijna alles nog leren wat te maken heeft met het normale leven in een huis, dus heeft hij mensen nodig met geduld en tijd om hem alles te laten zien. Misschien zou het goed voor hem zijn om een rustig en zeker hondje aan zijn zijde te hebben om van te leren, het zou in ieder geval goed voor hem zijn om mensen voor hem te vinden die honden gewend zijn. Freddy was erg uitgedroogd toen hij bij ons kwam. Hij is inmiddels wat zwaarder geworden en ziet er nu veel beter uit. Hij heeft een mooie baardje en grote oren om mee te vliegen ... Zijn bloedonderzoek in februari wees uit dat hij positief was voor Filaria, hij is hiervoor behandeld en op 9 januari 2020 is er een echocardiografie gedaan waaruit blijkt dat er geen schade aan de organen is maar waar ook geen hartwormen waargenomen zijn. Binnenkort wordt er een nieuwe test gedaan voor de Filaria. We hopen een mooi en warm plekje te vinden voor onze lieve Freddy, waar hij alle aandacht krijgt die hij nodig heeft en beetje bij beetje alles leert wat een hondje moet weten in een gezinsleven. 6 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 29 mei 2019: Freddy is, heel erg mager, gevonden langs de snelweg. Hij moet in het begin altijd wel even wennen aan vreemden. Hij is dan een beetje verlegen maar als hij je eenmaal kent is hij erg aanhankelijk en speels. Freddy kan goed met andere honden en heeft hele bijzondere ogen. Hij is positief getest op Filaria en wordt hiervoor inmiddels behandeld. Zoals op de foto’s te zien is ziet hij er al veel beter uit en hij maakt ook totaal geen zieke indruk. Freddy is op zoek naar dat ene speciale mandje, staat dat misschien bij u?

 

Video