nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Jive

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: oktober 2011
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-10-04
Land: Nederland
Toegevoegd: 12-05-2019

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 4 oktober 2019: Jive is een hond die graag thuis is maar hij vindt wandelen ook leuk, daar geniet hij ook van. Als Jive binnenkomt kwispelt hij erg enthousiast en hij speelt ook graag met andere honden. In huis laat hij zich niet horen behalve als hij zonder mensen beneden is, dit heb ik opgelost door de deuren open te laten. In eerste instantie nam ik hem mee als ik moest gaan werken of haalde hem op als de andere bij ons thuis de deur uit gingen. In de auto ging hij lekker op een honden matras liggen maar soms kon hij ook mee naar binnen. In eerste instantie was Jive dan wat angstig maar na een minuut of 5 vond hij het prima. Vandaag hield ik hem via een raam in de gaten en was Jive lekker gaan slapen. ‘s Avonds wil hij ook naar boven. De eerste nacht ging hij op de gang liggen de tweede nacht achter het voeteneinde van het bed. Daarna naast het bed en de laatste 2 dagen is het dat ik ‘s morgens wakker wordt en hij naast mij in bed ligt. Jive is waaks en meestal wel blij en op sommige momenten heeft hij het lastig en dan is hij ook wat onrustig. Maar leid je hem dan af is hij eigenlijk gelijk weer vrolijk. Hij heeft hier in de roedel een plekje gevonden. Hij speelt veel met de Griekse berghond en luiert en slaapt graag met de podenco. Met de Corgi heeft hij niks, maar dat is wederzijds. Jive wil graag bij je zijn, soms kan hij ook iets gereserveerd zijn, maar vaak is hij dan in een vreemde omgeving of zijn er meer mensen. Als de kinderen of ik thuiskomen is hij heel blij, vooral als ik zelf thuiskom. Jive durft sinds een paar dagen ondeugend te zijn ?, dan pikt hij iets van het aanrecht of eet hij het kattenvoer op. Jive is in de opvang in Nederland dus kun je van dichtbij zien hoe lief hij in het echt is. 1 nieuwe foto en video toegevoegd.

Update 5 juli 2019: Sinds Jive bij mij in opvang is heb ik hem aardig goed leren kennen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een ontzettende lieverd is. Heel mensgericht en trouw aan zijn mensen. Luistert heel goed en is heel zindelijk. Het liefst is hij de hele tijd bij je maar is zeker niet opdringerig. In huis ligt hij meeste tijd lekker in zijn mand of op de bank. Als je thuis komt dan wordt je enthousiast begroet en is hij heel blij. Wandelen vindt hij geweldig en loopt prima aan de lijn. Zelf heb ik hem na een tijd los laten lopen in het veld en dat gaat heel goed. Hij rent een eindje voor je uit en kijkt af en toe achterom of je er nog bent. Hij is niet bang om het water in te gaan en rolt graag in het gras. Met mijn katten kan hij prima overweg en met mijn honden ook. Als hij een kauwbot of iets dergelijks heeft dan wil hij dat wel beschermen maar dat is logisch. Anders pakt 1 van de anderen het af en is hij het kwijt. Onweer is iets wat Jive niet leuk vindt. Hij trilt dan nogal en wil graag dicht bij je zijn. Alleen zijn vindt hij ook niet echt fijn. Hij zou dus een ideale hond zijn om mee naar het werk te nemen of voor mensen waar altijd iemand thuis is. Je hebt er echt de meest trouwe en loyale vriend voor het leven aan. Aangezien Jive in opvang is in Nederland kan je komen kennis maken en zelf zien wat een geweldig lieve hond hij is. 8 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Input 12 mei 2019: Jive komt helaas wegens persoonlijke omstandigheden van de adoptant terug van adoptie, het ligt dus zeker niet aan Jive. Jive is een heerlijke trouwe en volgzame hond. ’s Ochtends begroet hij je vrolijk en blij. Jive luistert erg goed en kent meerdere commando’s, zoals zit, poot en plat. Jive vindt het fijn om te weten wat zijn plek binnen het gezin is, dat geeft hem rust en duidelijkheid. Hij heeft een eigen mand waar hij zich in terug trekt en wil hier ook niet gestoord worden. Belangrijk is dat dit wordt gerespecteerd, want hij schrikt van onverwacht bezoek bij zijn mand. Jive is een rustige hond binnen, hij ligt dan ook graag in zijn mand of buiten in het zonnetje. Hij loopt graag even mee om te kijken wat je doet en komt dan bij je ziten. Zo rustig als hij is, zo speelt hij ook heel graag. Zodra hij het woord buiten hoort, is hij er klaar voor! Hij geniet ontzettend van de wandelingen. En doordat hij erg volgzaam is, is het ook heerlijk om met hem te wandelen. Hij is lief en sociaal voor andere honden. Met de auto vindt Jive ook geen probleem, hij gaat graag met je mee. Katten vindt Jive erg interessant, wil hier graag achteraan. In het begin was Jive wat terughoudend tegenover bezoek, maar in zeer korte tijd kwam hij graag knuffels halen en geniet hij erg van de aandacht die hij krijgt. Jive is waaks in huis en slaat aan zodra iemand voor de deur staat. Jive is een lieve gezellige hond, hij is de afgelopen periode wel wat kilo's aangekomen dus daar moet wel even aan gewerkt worden. Jive is echt een gouden maatje die al heel veel pech heeft gehad in zijn leven, wie geeft hem nu eindelijk het plekje waar hij voor altijd mag blijven. 

 

Video