nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Senda

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: januari 2018
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 14
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-06-12
Land: Nederland
Toegevoegd: 15-04-2019

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 25 juni 2019: er is een nieuwe video en een foto geplaatst

Update 12 juni 2019: Senda is een vrolijk, vol van het leven, podenco dametje met veel energie. Haar dag bestaat uit veel spelen en daar tussendoor af en toe slapen. Ze is dikke maatjes met onze pup en zij vermaken zich prima met elkaar. Ze slapen ook samen dicht tegen elkaar aan in de mand. Ze is ook erg aanhankelijk naar ons toe. Ze vindt het heerlijk om tegen je aan te liggen en geeft je veelvuldig kusjes. In het begin was door het onzeker zijn het luisteren een ‘probleempje’ bij haar, maar zij heeft daar inmiddels flinke stappen in gemaakt en luistert nu goed. Uiteraard, zoals bij elke podenco, zijn daar af en toe die podenco momenten waarbij dat waarmee ze bezig is belangrijker is en luisteren op de tweede plaats komt… Naar buiten gaan, vindt ze geweldig. Ze staat altijd als eerste bij de deur. We gaan regelmatig naar plekken waar ze veilig los kan en dan gaat ze altijd uit haar dak en gaat ze als een gek rennen. Ze geniet dan enorm. Dit heeft ze zeker nodig om haar energie kwijt te raken. Senda is een geweldig en heel bijzonder meisje! Zij verdient een idem baasje. Een baasje dat haar verder met geduld en liefde wil begeleiden. Een soortgenootje is zeker een must gezien het feit hoe zij omgaat met ze en geniet van het contact en het spelen.

Update 5 juni 2019: 8 nieuwe foto's toegevoegd

Update 13 mei 2019: Senda is een prachtig, lief, vrolijk en erg enthousiast podenco meisje van ongeveer 45cm hoog (schofhoogte) en zo’n 12kg. Ze heeft een gevoelig karakter en daarom heeft ze vooral positieve aandacht en ‘correctie’ nodig. In huis vindt ze spelen met onze honden geweldig en als die even geen zin hebben, vermaakt zij zich ook prima met haar balletje. Buiten was Senda in het begin erg onzeker en had ze vaak haar staartje strak tegen haar billen. Ze schrok regelmatig van hele ‘normale’ dingen. Maar sinds een paar dagen staat haar staartje omhoog, snuffelt ze samen met onze honden en huppelt ze veel. Ze daagt af en toe zelfs onze honden uit om te spelen! Aan de riem lopen, doet ze prima. Ze houdt ons goed in de gaten en als wij even stoppen met lopen, dan komt ze gelijk teruglopen en bij je staan. Hier komen doet ze niet altijd en het lijkt dan dat die onzekerheid weer de kop op steekt. Daar moet dus nog met rust en kalmte aan gewerkt worden. Met autorijden gaat het goed. Ze gaat rustig liggen en af en toe zitten om uit het raampje te kijken naar de wereld om haar heen. Als we kijken naar hoe het vertrouwen van Senda gegroeid is in de korte tijd dat ze bij ons is, dan zal het met geduld en positieve aandacht helemaal goed komen met haar. We hebben ook gemerkt dat Senda heel erg de behoefte heeft aan een hondenmaatje en zich enorm optrekt aan een (zekere) soortgenoot. Voor Senda zijn we op zoek naar een baasje die dat geduld kan opbrengen en haar die positieve aandacht kan geven. En waar een hondenmaatje aanwezig is die haar laat zien dat ze niet onzeker hoeft te zijn en waarmee ze kan spelen. 5 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 15 april 2019: Senda is een mooi, middelmaat Podencootje. Ze is met mensen nog wat gereserveerd maar met andere honden is ze goed en enthousiast zowel met teefjes als met reutjes. Katten wil ze wel graag achteraan jagen maar ik denk niet dat ze ze iets zou doen. Ze speelt binnen graag met ballen en buiten, op de speelweide, met andere honden. Senda kan absoluut niet loslopen, er moet nog goed getraind worden met haar omdat ze nog niet altijd terugkomt als je haar roept en achter haar aan rennen is geen optie. Ze vindt de paarden, ezel en schapen van de kinderboerderij bij de school heel leuk, daar is ze vriendelijk tegen en die gaat ze graag even gedag zeggen. Autorijden gaat prima zolang je naast haar zit, dit hebben we niet veel gedaan, fietsen vindt ze niet leuk, daar is ze bang van. Ook op straat is ze nog regelmatig erg bang voor harde geluiden en dan is het moeilijk om haar te belonen, ze neemt dan niets aan. Senda slaapt het liefst op de bank of in bed, ze kan een paar uurtjes alleen zijn, alhoewel ze wel eerst even blaft als ik weg ga. Het is een actief hondje. Senda is sinds begin december in Nederland en moet nog het één en ander leren. Welke lieve familie heeft de tijd en het geduld om haar aan de Nederlandse gewoontes en geluiden te laten wennen en van Senda een gelukkig hondje te maken.

 

 

Video