nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Gitana

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: november 2016
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-03-05
Land: Nederland
Toegevoegd: 05-01-2019

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 7 april 2019: Geweldige Gitana zit nu twee maanden bij ons in de opvang. Wat een heerlijke hond met een gouden karakter! Wat kunnen we nu nog meer over haar vertellen? Ze heeft haar rust gevonden en gaat mee met ons ritme, het ‘puppy-achtige’ gedrag is eraf. Ze begrijpt alle regels en gewoontes, zo moet ze zitten voor een koekje, wachten tot ze aan de beurt is met eten en loopt ze netjes mee aan de riem. Ze is enorm stabiel en leert nog iedere dag een beetje bij. Ze vindt het reuze gezellig bij ons, maar wil toch graag een eigen baasje. Haar enige wens is dat dat baasje ook heel erg van knuffelen houdt! Wandelen doet ze ook erg graag, maar ze kan zichzelf ook heel goed vermaken met een lekker bot of speeltje. Alleen thuis blijven vindt ze minder leuk, maar gelukkig is ze bij ons nooit langer dan zo’n 3 uurtjes alleen en dat gaat wel. Gitana is goed met andere honden in de omgang, maar voor haar is een vriendje niet noodzakelijk. Ze is vooral dol op mensen en ook kinderen vindt ze fantastisch. Ze is wel een echte Podenco: ondernemend met redelijk wat jachtinstinct, maar goed af te leiden of te corrigeren. Inmiddels zijn al haar haartjes terug gegroeid en is ze uitgebloeid tot een prachtig Podenco meisje!

Update 4 maart 2019: Gitana zit sinds een maand bij ons in de opvang en ze gaat met grote sprongen vooruit! Ze is super in de omgang met andere honden, vindt contact met mensen een groot feest en ze luistert al aardig goed! Ze reageert goed op haar naam, wacht netjes op haar eten en gaat al zitten voor iets lekkers. Ook wandelt ze netjes mee aan de riem en gaat ze met het vrouwtje mee hardlopen, waar ze echt heel braaf naast haar mee loopt! In een omheind gebied zijn we met haar aan het oefenen op het loslopen, Gitana heeft wel wat jachtinstinct, maar met name voor muisjes en kleine vogels. Dan is ze nog eventjes ‘Oost Indisch doof’, maar ze piept er niet snel tussenuit, ze blijft gewoon heel erg lang snuffelen tussen alle houten takjes, struikjes etc. Gitana is dol op aandacht, met name lekker knuffelen op de bank of heerlijk spelen met de baasjes! Binnen een maand is ze gegroeid naar een hele stabiele, vrolijke hond! Ze eet goed, is zindelijk en kan ook alleen thuis blijven. Met kinderen is ze ook fantastisch in de omgang, er zit geen greintje kwaad in haar. Een hondenvriendje zou leuk zijn voor haar, maar zal geen must zijn, lekker op de bank met de baas knuffelen wel.  Gitana is er één uit duizenden en is nu ook écht helemaal klaar voor haar eigen mandje! 9 nieuwe foto’s toegevoegd

Update 10 februari 2019: Deze vrolijke en knappe jongedame heet Gitana en verblijft sinds 3 februari bij ons in de opvang. Ze doet het super, ze vindt alles leuk en heeft helemaal geen trauma’s, ondanks de conditie waarin ze (in Tenerife) gevonden werd. Gitana is echt net een puppy: ze wil alles onderzoeken en staat overal voor open, ze wil het erg graag goed doen en haar staart kwispelt non-stop. De grootste hobby’s van Gitana zijn: spelen, wandelen, knuffelen en eten natuurlijk! Maar ook lekker op de bank of in de mand liggen dromen, kan ze als de beste! Gitana verblijft thuis met nog 4 podenco broertjes en dat gaat helemaal super onderling, Gitana daagt ze wel eens uit om te spelen, maar daar voelen de mannen niet zoveel voor, ook dat accepteert ze dan en gaat ze braaf zelf met een knuffel spelen. Wandelen doet Gitana ook graag en ze geniet zichtbaar van de nieuwe indrukken en geurtjes die op haar af komen. Wandelen aan de riem gaat met de dag beter, ze reageert goed op afleidingen (zoals een koekje) of op een eventuele correctie. Gitana mag met ons mee naar ons werk als hondenuitlaatservice, dat vindt ze fantastisch en ze gaat ook goed om met alle andere honden. Knuffelen doet Gitana ook enorm graag, ze is zo blij als je ’s morgens beneden komt, daar word je meteen vrolijk van. Maar ook geniet ze van de avondjes met de baasjes op de bank, dan is ze heerlijk lui en wil ze amper mee om even te gaan plassen. Binnen plassen / poepen heeft ze na dag 1 al niet meer gedaan! Ook alleen thuis blijven hebben we al geoefend en ze kan al zonder problemen zo’n 3uurtjes alleen blijven (wel met haar broertjes erbij). Ze sloopt niets en verblijft ook ’s nachts in de huiskamer op de bank of in de mand. Gitana’s haren groeien langzaam weer aan en ook met de kilo’s komt het langzaam weer goed. Ze heeft nog vaak een truitje of jasje aan omdat het anders toch wel wat koud is voor haar, maar ook dat laat ze allemaal prima toe. Ze is ook al nagekeken door de dierenarts, dat liet zo ook allemaal goed toe en ze is verder helemaal gezond. Onze dierenarts schat haar zelfs iets jonger nog, zo tussen de 1 en 1.5jaar. Gitana is helemaal klaar voor haar nieuwe leven en wacht nu nog op een baasje die dat samen met haar gaat beleven! Tot die tijd geniet ze bij ons in de opvang, leert iedere dag bij en mag ze lekker spelen met haar vriendjes in de uitlaatservice om vervolgens ’s avonds heerlijk te knuffelen op de bank met haar broertjes! 6 nieuwe foto’s toegevoegd.

Geschiedenis uit het asiel Tierra Blanca Tenerife:

Update 24 januari 2019: Gitana zit nu bijna een maand in de noodopvang hier in Tenerife en wat een wereldverschil al, ze bloeit echt helemaal op en doet het fantastisch! Gitana is al een beetje aangekomen en je ziet de haartjes ook echt met de dag groeien. Ze loopt het meeste deel van de dag met een truitje of shirtje aan, dit ter bescherming. De groeiende haartjes geven jeuk en de nog kale plekken mogen natuurlijk niet te lang in de zon... In huis is Gitana heel rustig, ze geniet van haar eigen bedje maar komt ook graag bij je liggen op de bank. Buiten is ze al heerlijk actief. Ze gaat enthousiast op zoek naar salamanders, is niet onder de indruk van de drukte op straat en zowel mensen als hondjes worden tijdens de wandelingen netjes, vrolijk en leuk begroet. Haar bezoekje bij de dierenwinkel onderweg is altijd wel een favoriet. Ze weet harstikke goed dat daar lekkers te halen is en ze is het favorietje van iedereen die daar werkt. Geef ze eens ongelijk... Helaas houdt haar noodopvang binnenkort op. Dit betekend dat ze weer terug zou moeten naar het asiel en dat zou echt niet goed zijn voor haar, ze is nog erg kwetsbaar maar helaas zijn er hier altijd meer urgente gevallen waar plek voor gemaakt moet worden. We hadden gehoopt (en verwacht) dat er iemand voor haar zou vallen in de tussentijd maar niks is minder waar...er is nog geen één aanvraag geweest helaas. Hierbij nieuwe foto’s en leuke filmpjes, wie weet raakt er nu wel iemand smoorverliefd op deze lieverd! 5 nieuwe foto's en video toegevoegd. 

Update 11 januari 2019: Het gaat heel erg goed met Gitana bij de opvang! Ze eet goed (En graag), gedraagt zich voorbeeldig met de andere hondjes, komt al knuffels halen en is helemaal dol op haar (nog korte) buiten wandelingen. Haar levenslust en aanpassingsvermogen zijn bewonderingswaardig en haar dankbare blik…. spreekt boekdelen en steelt harten! 6 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Input 5 januari 2019: Gitana kwam in de meest vreselijke condities binnen . Ze was bot en vel en had amper haar maar toch kwispelde haar staart non- stop. Ze was, ondanks alles, zeker niet "gebroken" maar juist dankbaar en vrolijk. Gitana is geen onzeker hondje en heeft ook geen trauma’s. Haar huidprobleem is onderzocht en komt puur door extreem slechte voeding, geen zon en geen verzorging in haar korte leventje. Ook al lijkt ze veel ouder is deze lieverd namelijk nog maar 2 jaartjes jong! Gitana is dol op aandacht, ze is reuze aanhankelijk en heel erg trouw en gezellig. Gitana kan niet in het asiel blijven. Met haar zacht en onschuldig karakter is ze een (te) makkelijk doelwit. Ook de stof in de patio’s en de zon zijn te schadelijk voor haar huid waar langzaamaan maar zeker weer haartjes op beginnen te groeien. Daarom is ze naar een tijdelijke opvang buiten het asiel, om goed bij te kunnen komen en hopelijk zo snel mogelijk naar Nederland te kunnen reizen naar een definitieve gouden mand, bij een familie waar ze al haar liefde kwijt kan en die ze voor altijd trouw mag zijn. Haar levenslust en besmettelijke vrolijkheid is bewonderingswaardig. Van binnen is ze nu al uniek en binnenkort zal ze ook van buiten nog mooier zijn...wie geeft haar haar welverdiende kans?

Video