nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Noath

Geboortejaar: juli 2015
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 11
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 25-01-2020
Toegevoegd:
11-12-2018

Omschrijving

Siempre Contigo:

Update 25 januari 2020: Even een update van Noath, misschien is ze op dit moment wel de podenco in het asiel die het, het meest nodig heeft om te mogen vertrekken naar een lieve familie . Elke dag die voorbijgaat voelt ze zich er minder op haar gemak. Noath is gegaan van een leven in een rehala naar het leven in een kennel waar ze weinig tijd uit kan. Ze is een rustige meisje, hoewel ze nog wel een deel van haar levendigheid heeft behouden. Noath laat geen agressiviteit zien, is een beetje verlegen en geeft de voorkeur aan kleine groepen, de “roedel” hoeft voor haar niet groot te zijn ... ! Wie haalt Noath weg van haar leven in Spanje en geeft haar het leven dat ze zo verdient. 11 nieuwe foto's en video toegevoegd

Update 15 december 2019: Noath is echt één van de hondjes in het asiel die het snelst een thuis nodig heeft. Ze woont al te lang in het asiel en we weten dat ze het niet naar haar zin heeft. Ze heeft meer rust nodig, niet zo veel stress. Haar blik vertelt het ons dag na dag, maar we zijn niet in staat om de juiste familie te vinden omdat ze niet in Spanje gepromoot kan worden. Onze hoop ligt in Nederland ... Ze is een rustig meisje, zonder angst voor mensen, ze gaat heel goed samen met andere honden, is intelligent ... wat heeft ze nog meer nodig om een lieve familie ten vinden? 8 nieuwe foto’s toegevoegd.

Update 1 december 2019: Noath is erg aanhankelijk zoals op de video te zien is maar ook zie je in haar ogen dat ze verdrietig is. Noath leeft al meer dan een jaar in het asiel achter tralies. Zij ziet vele vriendjes vertrekken en voor haar is nog steeds niemand gekomen. Ondanks  dat ze in het asiel in Spanje zit zijn de winters toch wel moeilijk voor de dieren. Sommige delen van het asiel hebben last van overstroming als het lang regent. Alles is dan nat en het weinige zonlicht wat er dan is maakt dat de honden niet veel buiten kunnen zijn. Noaht is onzichtbaar in Spanje, haar toekomst is niet in Spanje daarom zoeken we voor haar een gastgezin in Nederland of nog liever haar 4everhome. Nieuwe video toegevoegd.

Update 27 oktober 2019: Ondanks dat we in Spanje zijn, komt de winter eraan en wordt alles nat, koud en grijs. Binnenkort zullen de daglicht-uren schaars zijn. Voor Noath is het leven in de opvang niet gemakkelijk. Alle haar kennelmaatjes zijn geadopteerd en ze moest nu verhuizen naar een andere kennel, met andere, nieuwe maatjes. Ze is lief voor alle honden, voor zowel vrouwtjes als mannetjes, maar nu moet ze haar plaats weer vinden. Noaht is hier onzichtbaar in Spanje omdat ze niet op de website of op facebook gepromoot kan worden, dus ze zal niet veel kansen krijgen om een goed gezin in ons land te vinden. Ze is gewend om altijd met andere honden te leven, dus zou het perfect voor haar zijn als een ze bij een lieve familie komt waar al andere honden zijn. 7 nieuwe foto’s en video toegevoegd

Update 7 juli 2019: Noath zit nog steeds in het asiel, haar verleden is erg triest en moet, vooral hier in Spanje, een geheim blijven. Zij behoorde tot een “rehala” (een grote groep jachthonden van een jager). Haar vorige eigenaar (de jager) is op zoek naar haar maar wij hebben besloten dat ze niet terug kan naar dat vreselijke en verdrietige leven. We kunnen haar in Spanje niet publiceren op onze website, en ook geen adoptant zoeken in de buurt omdat dat heel riskant is….. Een adoptie in het buitenland is de enige optie voor Noath, bent u toevallig op zoek naar een leuk, lief hondje, denk dan eens aan Noaht! 3 nieuwe foto's en een video toegevoegd.

29 mei 2019: 8 nieuwe foto's en video toegevoegd

23 maart 2019: nieuwe video toegevoegd

Update 9 januari 2019: Noath zoekt nog steeds haar eigen lieve familie. Ze is in het begin een beetje verlegen met mensen, maar geeft al snel haar vertrouwen. Lekkere snoepjes en brokjes zijn hierbij een grote hulp. Ze is perfect met andere honden, zowel teefjes als reutjes. Wie heeft een bakje met lekkere snoepjes klaar staan voor lieve Noath? 12 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 11 december 2018: Noath werd gevonden toen ze bang langs de weg liep, ze stak kruispunten over wat natuurlijk een groot risico was voor haar veiligheid. Tijdens de eerste dagen in het asiel was ze enigszins bang en wantrouwend, maar niet op een abnormale manier. Tegenwoordig heeft ze veel meer zelfvertrouwen en vertrouwt ze mensen. Noath behoort zeker tot een jager, maar mogelijk heeft hij Noath aan andere mensen gegeven die niet goed voor haar hebben gezorgd. In Spanje is het gebruikelijk dat jagers honden ruilen om betere pups te krijgen. Niemand is naar het asiel gekomen om naar haar te vragen. Noath is heel goed met andere honden en we geloven dat ze ook met katten kan maar dat hangt natuurlijk ook in hoge mate af van de betreffende katten en natuurlijk moet het altijd goed begeleid worden in de beginperiode. Op dit moment woont ze in het asiel, dat in een landelijk gebied van een klein stadje in Zuid-Spanje ligt. We kennen haar verleden niet, maar het is zeer waarschijnlijk dat ze altijd in een nabijgelegen gebied heeft gewoond, niet in een stad en, bijna zeker, ook niet in een flat. We denken dat ze tot een "rehala" heeft behoort. Dat is wanneer een jager veel honden heeft, soms meer dan 15-20, en deze alleen gebruikt als het jachtseizoen is. De rest van de tijd overleven ze op eigen terreinen (buiten de steden), zonder al te veel aandacht en veterinaire zorg. Noath is helemaal gezond, gevaccineerd en gechipt en dus helemaal klaar voor een nieuwe start in haar leven. Wie geeft lieve Noath een warm thuis voor altijd en het honden leventje dat ze zo verdient.

 

Video