nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Noath

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: juli 2015
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 11
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Laatste update: 2019-07-07
Land: Spanje
Toegevoegd: 11-12-2018

Omschrijving

Siempre Contigo:

Update 7 juli 2019: Noath zit nog steeds in het asiel, haar verleden is erg triest en moet, vooral hier in Spanje, een geheim blijven. Zij behoorde tot een “rehala” (een grote groep jachthonden van een jager). Haar vorige eigenaar (de jager) is op zoek naar haar maar wij hebben besloten dat ze niet terug kan naar dat vreselijke en verdrietige leven. We kunnen haar in Spanje niet publiceren op onze website, en ook geen adoptant zoeken in de buurt omdat dat heel riskant is….. Een adoptie in het buitenland is de enige optie voor Noath, bent u toevallig op zoek naar een leuk, lief hondje, denk dan eens aan Noaht! 3 nieuwe foto's en een video toegevoegd.

29 mei 2019: 8 nieuwe foto's en video toegevoegd

23 maart 2019: nieuwe video toegevoegd

Update 9 januari 2019: Noath zoekt nog steeds haar eigen lieve familie. Ze is in het begin een beetje verlegen met mensen, maar geeft al snel haar vertrouwen. Lekkere snoepjes en brokjes zijn hierbij een grote hulp. Ze is perfect met andere honden, zowel teefjes als reutjes. Wie heeft een bakje met lekkere snoepjes klaar staan voor lieve Noath? 12 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 11 december 2018: Noath werd gevonden toen ze bang langs de weg liep, ze stak kruispunten over wat natuurlijk een groot risico was voor haar veiligheid. Tijdens de eerste dagen in het asiel was ze enigszins bang en wantrouwend, maar niet op een abnormale manier. Tegenwoordig heeft ze veel meer zelfvertrouwen en vertrouwt ze mensen. Noath behoort zeker tot een jager, maar mogelijk heeft hij Noath aan andere mensen gegeven die niet goed voor haar hebben gezorgd. In Spanje is het gebruikelijk dat jagers honden ruilen om betere pups te krijgen. Niemand is naar het asiel gekomen om naar haar te vragen. Noath is heel goed met andere honden en we geloven dat ze ook met katten kan maar dat hangt natuurlijk ook in hoge mate af van de betreffende katten en natuurlijk moet het altijd goed begeleid worden in de beginperiode. Op dit moment woont ze in het asiel, dat in een landelijk gebied van een klein stadje in Zuid-Spanje ligt. We kennen haar verleden niet, maar het is zeer waarschijnlijk dat ze altijd in een nabijgelegen gebied heeft gewoond, niet in een stad en, bijna zeker, ook niet in een flat. We denken dat ze tot een "rehala" heeft behoort. Dat is wanneer een jager veel honden heeft, soms meer dan 15-20, en deze alleen gebruikt als het jachtseizoen is. De rest van de tijd overleven ze op eigen terreinen (buiten de steden), zonder al te veel aandacht en veterinaire zorg. Noath is helemaal gezond, gevaccineerd en gechipt en dus helemaal klaar voor een nieuwe start in haar leven. Wie geeft lieve Noath een warm thuis voor altijd en het honden leventje dat ze zo verdient.

 

Video