nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Roberto

Leeftijdscategorie: Jonger dan 1 jaar
Geboortejaar: mei 2018
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Verblijfplaats: Asiel
Laatste update: 2019-03-17
Land: Spanje
Toegevoegd: 23-11-2018

Omschrijving

Tierra Blanca Tenerife:

Update 17 maart 2019: Roberto toch….waar zijn wantrouwigheid en onzekerheid vandaan komt is gewoon niet uit te leggen behalve het feit dat hij is opgegroeid in de zware condities van een druk asiel en veel te weinig contact en aandacht heeft gehad hierdoor. Roberto vindt alles en iedereen spannend. Zijn blik spreekt boekdelen, hij snapt er gewoon niks van al die drukte. Buiten blijft hij stil staan en als het hem te veel wordt gaat hij bibberen en geeft hij je een blik van "help me" die door merg en been gaat. Hij is inmiddels verplaatst naar een patio met volwassen en stabiele honden en dat heeft hem duidelijk goed gedaan maar hij moet nog van ver komen. Voor deze onzekere lieverd zoeken we dan ook een rustig plekje bij iemand met ervaring, geduld en een stabiele roedel. Het zal niet makkelijk zijn...maar als iemand in hem gelooft en hem zijn welverdiende kans geeft zal ook hij ooit het blije hondje worden dat hij altijd al had moeten zijn. In het asiel zal dit kwetsbare Roberto nooit veilig zijn, nooit zijn plekje vinden en al heel zeker nooit durven genieten... 3 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Update 12 december 2018: Hoog tijd voor een update want er is heel wat veranderd in de tussentijd! De pups zijn naar één van de grotere patio’s verhuisd. Dit heeft grote impact op Roberto gehad ook al vinden ze het allemaal erg spannend tussen de grote jongens, al die ruimte en al dat geblaf opeens… Ze vinden het allemaal erg spannend tussen de grote jongens, al die ruimte en al dat geblaf opeens… Omdat er enkele vrijwilligers van Podencoworld hier waren en we gelukkig extra handen en tijd hadden hebben we de hele week elke dag een poosje bij ze gezeten met zijn allen, bijgevoerd, gespeelt, etc en ook al ging het elke dag wat beter met al de pups Roberto is een ander verhaal… Hij wil ook graag maar de verandering van zijn vertrouwde en bekende plek naar de grote patio is niet goed geweest voor hem. Hij heeft echt iemand nodig met ervaring maar ook vooral heel veel geduld. Het liefst plaatsten we hem bij een andere stabiele hond want hij trekt zich erg op aan zijn broertjes en zusjes. Roberto snakt naar rust en weet niet goed genoeg hoe hij zich onzichtbaar kan maken, heel zielig… 2 nieuwe foto’s toegevoegd.

Input 23 november 2018: Roberto is een (nog) onzeker pupje dat alles spannend vind. Hij is erg gevoelig en ook al wil hij graag durft hij duidelijk nog niet uit zijn schelp te komen. Robert is duidelijk overdonderd door het lawaai, de drukte en de spanningen in het asiel en dit zorgt ervoor dat hij zich zo goed als mogelijk onzichtbaar maakt. Dit kleine ventje kent niet beter maar voelt zich hier duidelijk niet op zijn plek en snakt naar een veilig en rustig plekje.  Met een beetje rust, geduld en vooral veel liefde zal Roberto zich open stellen om een beter leven te ontdekken en zonder twijfel opbloeien tot de vrolijke pup die hij altijd al moeten zijn... Wie heeft dat speciale plekje dat dit schatje zo hard nodig heeft? Roberto kwam als klein pupje samen met haar broertjes en zusjes (Nicolas, Periquillo, Rayco, Tomás , Estrelita en Nerea) in het asiel. 7 prachtige pups, gevonden in de volle warmte van de zomer, in een doos, zonder een moeder te bekennen. De persoon die ze dumpte was gelukkig wel zo lief geweest om te wachten tot ze zelf aten, nog maar net, dat wel… Maar goed, ze werden op tijd gevonden en dit was hun kans op een beter leven. Roberto heeft een baasje met ervaring nodig en het liefst nog een hondje of hondjes. We hopen dat hij snel opgemerkt wordt en iemand hem kan laten zien hoe mooi het leven hoort te zijn.

Video