nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Alika

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: oktober 2013
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 10
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Laatste update: 2019-05-28
Land: Spanje
Toegevoegd: 13-11-2018

Omschrijving

Siempre Contigo:

Update 28 mei 2019: Er is goed nieuws over Alika, ze is inmiddels negatief getest op Filaria en de waardes voor leishmania zijn zo verlaagd dat ze nu in het niveau twijfelachtig vallen. Natuurlijk moet ze nog wel voor langere tijd aan de allopurinol blijven voor de leishmania, maar het is duidelijk dat de ziekte op dit moment onder controle is. Wie helpt lieve Alika, het is zo’n vriendelijk, vrolijk, klein meisje. nieuwe video toegevoegd.

Update 23 maart 2019: nieuwe video toegevoegd

Update 22 februari 2019: Alika heeft inmiddels de behandeling voor filaria voltooid. Volgende week begint ze weer met de behandeling voor leishmania. Over ongeveer 3 maanden zullen we de analyses herhalen maar zoals op de foto’s al te zien is, ziet ze er niet uit als een ziek hondje. We weten dat het heel moeilijk is, maar we weten ook dat als ze een eigen thuis zou hebben dat ze dan sneller zou herstellen. Wie geeft lieve Alika een kans. 7 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 13 november 2018: Alika is bij ons gekomen met twee van haar puppy's. Ze is onlangs moeder geworden en ze past goed op haar pups. Dat betekent niet dat ze agressiviteit toont, ze beschermt ze door zich tussen de mensen en haar puppy's te manoeuvreren. Alika is heel sociaal met mensen, ze laat geen angst zien, ze is ook goed met katten en andere honden waarmee ze in het asiel leeft, zowel mannetjes als vrouwtjes. Momenteel woont ze in het asiel, gelegen in een landelijk gebied van een klein stadje in Zuid-Spanje. We kennen haar verleden niet, maar het is zeer waarschijnlijk dat ze altijd in een nabijgelegen gebied heeft gewoond, niet in een stad en, bijna zeker, ook niet in een flat. Alika heeft leishmania waarbij ook haar lever is aangetast. Ze is hiervoor al in behandeling waarbij ze ook een leverbeschermer krijgt. Alika heeft geen zichtbare symptomen en ze leeft een normaal leven. Alika is levendig en actief maar het feit dat ze in het asiel woont, komt haar ziekte niet ten goede en dit komt dan weer vanwege de stress die ze daar te verduren heeft, de invloeden van het weer, enz. Ze wordt ook behandeld tegen Filaria en zodra ze hier negatief op is getest kan ze naar Nederland vliegen. Welke lieve familie maakt van Alika het gelukkigste hondje ter wereld en geeft haar de liefde die ze zo verdient.

 

Video