nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Lola (Ojana)

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: augustus 2012
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2018-10-24
Land: Nederland
Toegevoegd: 29-09-2018

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 24 oktober 2018: Onze opvanger Lola is een echte levensgenieter die met sprongen vooruit gaat. In de kleine vier weken dat ze bij ons is, is ze met grote sprongen vooruit gegaan. Lola is een stabiele, vrolijke knuffelkont die er graag met je mee op uit gaat, maar die ook heerlijk kan luieren op de bank of in de mand. Haar aanpassingsvermogen is verbazingwekkend! In korte tijd is ze is echt onderdeel van het gezin (2 baasjes en 4 hondenvriendjes) geworden en draait hier volledig in mee. Ze weet wat er van haar verwacht wordt en wat de ze wel en niet mag. Lola eet goed, komt mondjesmaat aan en kan zichzelf goed vermaken met een lekkere kluif. Een paar uur alleen thuis blijven vindt ze geen probleem en meegaan met de auto is altijd leuk. Ze is heel sociaal naar andere honden toe, reu of teef, groot of klein, Lola kan met iedereen opschieten! Kinderen zullen voor Lola geen probleem zijn, als we buiten kinderen tegen komen, begroet Lola ze altijd heel lief en voorzichtig, ze mogen haar allemaal aaien en soms krijgt ze zelfs wat lekkers! We zijn volop aan het oefenen met loslopen en dat gaat steeds beter. We oefenen dit op een speelse manier met hier en daar een 'zoek het baasje' spelletje. Iets waar Lola zichtbaar van geniet en van opbloeit. Maar ook als Lola aan de riem moet blijven, vindt ze dat allemaal geen probleem. Bij ons moeten ze in de wijk ‘volgen’ en in het groen mogen ze ‘vrij’, iets wat Lola al heel goed snapt en dan dus ook niet aan de riem trekt! Kortom Lola is helemaal klaar voor haar nieuwe baasje(s)! Zoek jij een vrolijke, stabiele & sociale knuffelkont? Dan is Lola de perfecte hond voor je! 5 nieuwe foto’s toegevoegd.

Update 7 oktober 2018: Deze dame is aangekomen in Nederland onder de naam Ojana, maar heeft in het gastgezin een nieuwe naam gekregen en heet nu Lola. Deze knappe dame is een vrolijke, speelse en hele trouwe dame van ongeveer 6 jaartjes jong. Lola heeft echt een fantastisch aanpassingsvermogen, ze is nieuwsgierig, heel sociaal en energiek. De opvangpapa & mama van Lola hebben namelijk een hondenuitlaatservice dus ze mag twee keer per dag met hondenvriendjes in het omheinde bos spelen en rennen. Dat doet Lola maar al te graag, ze is sociaal naar iedereen. De honden die willen spelen kunnen heerlijk met haar rennen en gek doen, maar als de hondjes er geen zin in hebben is dat voor Lola ook geen probleem. In de auto/bus gaat Lola heerlijk rustig liggen slapen, je zou haast vergeten dat ze mee is! Ook luistert Lola al redelijk (binnen een week!) want ze kan al los rennen in het omheinde bos, buiten de omheining durven haar opvangbaasjes nog niet te proberen. Thuis woont Lola samen met nog 4 andere Podenco broers, dat vindt ze maar al te gezellig. Ze heeft nooit conflicten en zoekt graag een van haar broers (of ons) op om tegenaan te liggen. Ook is Lola inmiddels zindelijk en weet de basisregels in huis, waar ze zich super gedraagt. Eten en drinken is ook geen enkel probleem, er mogen zelfs nog wel wat kilo’s bij maar dat gaat zeker goedkomen! Lola zoekt een liefdevol huisje waar ze lekker hond kan zijn, baasjes die graag met haar op pad gaan en waar ze lekker mag rennen en spelen. Daarnaast is knuffelen een van Lola’s grootste hobby’s! Lola leert ontzettend snel wat wel en niet mag en kan goed delen met de rest van de groep. Een andere hond is geen must voor Lola, maar wel zo gezellig! Jachtinstinct hebben we tot nu toe niet kunnen ontdekken, ze vindt andere honden en mensen veel interessanter dan muizen of konijnen. Wie valt er voor deze supersociale, altijd vrolijke en knuffelgrage dame? Ze verblijft in de opvang in Nederland, met als groot voordeel dat je haar makkelijker ‘in het echt’ kunt ontmoeten en zelf kunt zien hoe leuk Lola is, al laten de foto’s en filmpjes ook al een goed beeld achter! 9 nieuwe foto’s en video geplaatst.

input 29 september 2018: Ojana is een grote prachtige dame, ze heeft geen trauma’s maar wel een heerlijk zacht en bescheiden karakter. Ze heeft heel haar leven, bij een jager, nestje achter nestje moeten baren. Aan de ligplekken te zien in de ergste condities. Gelukkig is die tijd nu over voor haar en kan haar echte leven beginnen! De eerste dagen in huis waren best een beetje spannend voor haar, het was allemaal even wennen maar deze lieverd liet alles rustig over haar heen komen terwijl ze steeds meer op onderzoek ging. De klok in de keuken, de TV die geluid maakt, die mooie podenco dame in de spiegel die verstoppertje met haar speelde en haar elke keer weer uitdaagde voor een spelletje, het eten op tafel dat niet voor haar was… Ik heb heel wat moeten lachen om haar onschuldigheid! Inmiddels kent Ojana niet alleen het leven in een huis (appartement) maar ook het dagelijkse werk op kantoor waar ze zich voorbeeldig weet te gedragen ondanks de drukte en al de vreemde mensen die binnen lopen. Ojana haar aanpassingsvermogen is echt verbazingwekkend. Deze lieverd leert heel graag en snel en geniet ook van onze autoritjes, ze is niet wagenziek en gaat al snel braaf liggen. Wanneer ze op de achterbank mee gaat wil ze wel graag af en toe haar kopje op je schouder leggen, gewoon even contact zoeken en dan gaat ze weer lekker liggen. Ojana was vanaf de tweede dag al zindelijk, kent haar plekje in huis, loopt super aan de riem, heeft hier nog geen jachtinstinct laten zien en kan al een paar uurtjes alleen blijven met of zonder andere hond ook al is ze het liefst stilletjes bij je in de buurt. Ze is inmiddels gek op knuffelen en komt ook zachtjes om een aai over haar koppie vragen als je op de bank zit. Als je eten hebt doet ze de gekste capriolen om je aandacht te krijgen, of beter gezegd, om het eten van je bordje te krijgen. Ze speelt graag met andere hondjes en weet precies hoe ze met iedereen vriendjes kan zijn, dit ook bij onzekere honden. Of ze met katten kan wonen hebben we nog niet geprobeerd maar buiten reageerde ze amper op de kat van de buren dus zou best een optie kunnen zijn. Kortom...een stabiele, sociale, vrolijke, leergierige dame die nog heel veel te bieden heeft! Wie heeft voor haar de gouden mand klaar staan.

(input 29 september 2018)

 

Video