nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Star

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: februari 2018
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 25
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2020-05-18
Land: Spanje
Toegevoegd: 12-08-2018

Omschrijving

Opvang Greet:

Update 18 mei 2020: Hoe goed Star het ook heeft bij haar opvanggezin, zou het toch geweldig zijn als ze een gouden mand zou vinden in Nederland. Ze is zo een lieve meid die graag vrij rondrent in de olijfgaarden en velden rondom het huis van het opvanggezin. Gezien ze zo actief is zoeken we een familie die een grote tuin heeft en tijd heeft om vaak met haar te gaan wandelen. Ze is niet geschikt om in een appartement te leven. Ook raden we aan haar niet te plaatsen bij een familie met kinderen onder de 15 jaar. Ze is niet goed met katten. Star is iets nerveus van aard, ze is bang van harde geluiden, van vuurwerk en onweer. 5 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 7 juli 2019: Start verblijft inmiddels al bijna een jaar in de opvang in Spanje. Ze doet het erg goed bij de opvang, ze is gehoorzaam, loopt los op veilig terrein en komt direct terug als ze geroepen wordt. Star is een vrolijke, lieve hond, vriendelijk voor mensen, rustig en niet opdringerig. Ze speelt ook graag mat andere honden. Waar is toch dat ideale plekje voor Star waar ze lekker kan gaan genieten bij een lief baasje. 3 nieuwe foto’s en video toegevoegd

Update 15 januari 2019: Star is inmiddels groter gegroeid en ze doet het nog steeds erg goed. Ze kan heel goed opschieten met het andere hondje van het pleeggezin. Star is echt een grote schat en helemaal klaar voor haar eigen mandje bij een lieve familie. 9 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 16 oktober 2018: Star heeft wat complicaties gehad na de sterilisatie, ze kreeg een infectie en uit onderzoek bleek dat ze allergisch is voor bepaalde hechtingen en ook voor betadine, en daarnaast kreeg ze ook nog een urineweginfectie. Het gaat nu weer goed met haar en ze is nu al 20 kg en groeit ook in de hoogte. Ze doet het zeer goed in de opvang, speelt met de andere honden in de opvang en daarom zou het fijn zijn als ze een thuis vindt waar al een andere hond is. 2 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 1 Oktober 2018: Star is gesteriliseerd en heeft haar bloedtest gehad en alles was negatief. Star loopt keurig aan de riem, luistert goed en blijft netjes in de buurt als ze los is. Star is dol op  de 3 honden van de opvang. Star stoeit graag met Joey, de hond uit de opvang. Begin oktober krijgt ze haar laatste vaccinatie dus 3 weken daarna is ze klaar om te reizen. Star heeft zich erg snel aangepast, is een geweldig lieve hond en bijna helemaal klaar om het beste maatje van een lieve familie te worden. Nieuwe video toegevoegd.

Update 25 augustus 2018: Star is erg speels, vriendelijk naar mensen en dieren en zoooooooooo lief! En, zoals in het filmpje te zien is, wil ze graag naar haar vriendjes maar kan ze ook al heel netjes aan de riem lopen. Star zal in september gesteriliseerd worden en de 20ste  krijgt ze haar laatste vaccinatie + rabiës. Ze zal dan rond eind oktober helemaal klaar zijn om naar haar eigen warme mandje in Nederland te reizen. Video toegevoegd.

input 12 augustus 2018: Zondag 5 augustus kreeg ik een berichtje van een vrouw die een Podenco Campanero mix al een week eten en water bracht, ze vroeg me of ik kon helpen haar te vangen.....natuurlijk kon ik geen nee zeggen, dus nog 2 vrienden gevraagd mee te gaan, maandagavond zijn we erheen gegaan en zagen deze schat, bij een benzinestation, ze kwispelde en kwam wat dichterbij maar zodra we haar probeerde te benaderen nam ze afstand. We hebben die avond een paar uur bij haar gezeten en verder geen actie ondernomen, ze kwam af en toe dichterbij, ze wilde wel maar vond het toch eng. Eten en water neergezet en de volgende avond er weer naar toe, weer geen geluk....2 emmers water en voer achtergelaten omdat we woensdag niet naar haar toe konden. Ik ben naar m’n dierenarts gegaan voor een kalmeringsmiddel, dus donderdag avond weer er naar toe. Omdat ze 2 dagen geen eten had gehad, gingen de worstjes met de 4 tabletjes erin als koek, de DA had gezegd dat het 2 uur nodig had voor het zou gaan werken. We hebben haar met rust gelaten maar haar wel in de gaten gehouden, na ruim een uur ging ze liggen en ben ik ernaar toe gelopen om te zien of ze reageerde, ze tilde haar hoofd op en plofte haar hoofd weer neer, ik riep de anderen omdat ze suf genoeg was. En ja hoor, we konden haar vangen. Direct met haar naar de DA gereden, ze zat gelukkig niet vol met teken, ik had er maar 6 van haar afgehaald. Geen chip, ze is aan het wisselen, dus half jaar oud, wat te mager maar verder gezond, ze heeft een pipet gekregen en wormtabletten, volgende week krijgt ze haar eerste inenting, ze is nu loops, dus gelukkig op tijd gevangen voor ze zwanger kon worden.

Daarna is Star, genoemd naar het benzine station waar ze gevonden is, naar mijn vrienden gebracht die haar opvangen. Star is heel erg lief en goed met de 3 honden van mijn vrienden waar ze in de opvang is, katten weten we helaas niet. We beginnen volgende week met enten dus Star is eind oktober/begin november klaar om te reizen. Wie heeft voor haar dan het welverdiende thuis, ze verdient het echt om een prachtig leven te hebben bij een lieve familie.

 

Video