nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Chencho

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Laatste update: 2019-07-27
Land: Spanje
Toegevoegd: 14-06-2018

Omschrijving

Tierra Blanca Tenerife:

Update 27 juli 2019: Onze lieve, zachte en bescheiden Chencho wacht helaas nog steeds op zijn welverdiende kans. Met al de nieuwe binnenkomers is het heel erg moeilijk geweest om zijn groep zo klein (en veilig) mogelijk te houden voor hem. Toch zien we duidelijk dat hij zich enorm inhoudt. Hij wil bijvoorbeeld heel graag een aai komen halen en doet dit dan ook kwispelend maar gaat dan meteen weer weg zodra zijn groepsmaatjes er aan komen, en als deze al bij ons zijn hoor je hem haast hardop denken of hij het wel zal wagen of niet om een koekje of knuffel te komen halen. Lieve Chencho wil maar al te graag komen maar hij wil niemand op zijn tenen staan en houdt zich daarom rustig en haast onzichtbaar. Hij verdient  zo veel meer...we weten zeker dat hij pas in een thuis echt zal durven genieten, los zal komen en helemaal zal opbloeien want deze lieverd heeft zonder enige twijfel nog heel wat te bieden! Chencho wacht al geduldig vanaf pup in het asiel...wie geeft hem eindelijk de kans om te gaan genieten van het leven in plaats van het voorzichtig en stilletjes overleven achter de tralies? 4 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Update 13 maart 2019: Helaas...we zijn inmiddels weer bijna 2 maanden verder en onze lieve, zacht en goedaardige Chencho is nog steeds onzichtbaar achter de tralies. In deze tijd heeft hij nieuwe maatjes gekregen omdat er veel nieuwe honden binnenkwamen. Chencho is gelukkig heel erg makkelijk en je zou denken dat hij daarom juist overal en bij iedereen hier geplaatst kan worden maar niks is minder waar...we moeten juist heel goed bedenken wie we bij hem plaatsen omdat hij met zijn zachtaardig en bescheiden karakter al snel een makkelijk en kwetsbaar doelwit wordt. Chencho heeft een lief maatje gevonden in één van de nieuwe hondjes, een ouder reutje die hij zelf uit durft te dagen voor een spelletje en dat is heel erg fijn om te zien. We hopen dat hij wordt geadopteerd door een lief baasje met geduld en een ouder, rustig hondje die hem kan leren genieten en kan ondersteunen bij het leren van alles dat bij een echt fijn hondenleven hoort. Het wordt nu echt hoog tijd dat Chencho het asiel verlaat richting een veilig, warm en liefdevol plekje, een eigen thuis! 1 nieuwe foto toegevoegd.

Update 19 januari 2019: We zijn inmiddels weer 2 maanden verder en Chencho heeft in deze tijd maar 2 wandelingen gehad. De eerste was voor een check-up bij de dierenarts (alles was prima!) en een tweede was tijdens de visite van vrijwilligers van Podencoworld. 2 wandelingen in 2 maanden tijd...dat is het gemiddelde met een beetje "geluk" en zeker niet genoeg om er voor te zorgen dat een hondje zoals Chencho los kan komen helaas. We hopen echt dat hij snel opgemerkt wordt en iemand hem laat geloven in de vrolijke en aanhankelijke hond die zonder enige twijfel in hem zit! 2 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Update 20 november 2018: Chencho mocht pas weer mee met een wandeling en heeft enorm genoten! Hij liep voorbeeldig en zonder te trekken mee in de groep. Eenmaal in de speeltuin ging hij lekker rond snuffelen en spelen met de andere hondjes. Chencho heeft geen jachtinstinct en snapte dan ook niet wat de andere zo enthousiast aan het zoeken waren in de bosjes maar toch probeerde hij hier en daar gezellig mee te doen. Ondanks de kleine beetjes aandacht groeit deze kanjer nog steeds. Met een beetje tijd en geduld zou hij in een eigen thuis al snel opbloeien en echt durven genieten van het leven. Wie heeft hem die welverdiende kans? 1 nieuwe foto en video toegevoegd.

Update 12 oktober 2018: Helaas is er nog niks veranderd voor onze lieve, zachte en aanhankelijke Chencho. Hij is en blijft te zacht voor het asiel. Toch is hij slim en stabiel genoeg om uit de problemen te blijven, hij accepteert zonder protesteren de laagste plek, heeft eindeloos geduld met de lompere hondjes en blijft uit de buurt van de dominante hondjes uit zijn groep. Chencho is in deze maanden al enorm gegroeid, hij begroet ons inmiddels enthousiast maar blijft voorzichtig en houdt zich duidelijk in om, de mogelijkheid dat hij een van de andere hondjes in de weg zou kunnen lopen, te voorkomen. Chencho zal pas echt los komen en durven genieten van het leven zodra hij veilig is, in een eigen thuis, een zachte mand, bij een lieve familie waar hij nooit meer weg hoeft. Dit allemaal heeft hij nog nooit eerder ervaren maar we weten zeker, zonder enige twijfel, dat hij het trouwste en dankbaarste hondje zal zijn zodra iemand hem deze welverdiende kans geeft en al heel snel zal opbloeien! 

Input 14 juni 2018: Chencho kwam vorig jaar bij ons binnen als een schuwe, maar toch enorm nieuwsgierig pupje. Hij was duidelijk geen menselijk contact gewend en vond alles heel spannend. Meteen zagen we dat hij een heel zacht en rustig karakter had en een gevoelig hondje was. We maakten ons zorgen, maar hij paste zich goed aan en maakte al snel vriendjes met zijn maatjes en ook met de vrijwilligers. Inmiddels is hij opgegroeid tot een prachtige hond. Hij is sociaal en aanhankelijk, maar toch ook nog steeds hier en daar grappig verlegen. Hij neemt zijn tijd om nieuwe dingen te ontdekken, te bestuderen en in te nemen en leert heel snel en graag. Ondanks dat hij is opgegroeid in het asiel is hij duidelijk niet op zijn plek hier, hij is gewoon te zacht. Chencho is onderdanig en spelen doet hij alleen als hij hiervoor wordt uitgenodigd. Voor de rest doet hij zijn best om niemand in de weg te lopen. Deze goedzak accepteert elke keer weer het korste stokje zonder te protesteren. Ondanks zijn ongecompliceerde en makkelijke karakter vinden sommige hondjes door de omstandigheden van het asiel het toch nog nodig om zijn plek af en toe nog duidelijker te maken door hem in de hoek te sturen of frustratie op hem af te reageren. Chencho reageert dan niet, hij negeert problemen en loopt met een boog om ze heen waar mogelijk, maar wordt hier wel duidelijk verdrietig van en snapt het niet. Kortom, Chencho is een grote goedzak die echt niet in het asiel hoort en waar we een gouden mand zoeken bij een lieve familie waar hij helemaal kan opbloeien en kan gaan genieten van het echte hondenleven dat hij altijd al verdiende. Chencho zal zonder twijfel het ontzettend leuke, aanhankelijk en trouwe maatje voor het leven zijn voor diegene die hem deze kans biedt.

Video